تورات و انجيل حقيقي و واقعي از جانب خداوند توسط جبرئيل در اختيار حضرت موسي (ع) و حضرت عيسي (ع) قرار گرفته است. زيرا فرشته وحي تنها جبرئيل امين است.
به تورات و انجيل حقيقي و واقعي كه از طريق وحي به دو پيامبر بزرگ الهي يعني حضرت موسي و حضرت عيسي –عليهما السلام – نازل گرديده در حال حاضر دسترسي نداريم كه درباره آنها قضاوت كنيم، و آنچه فعلا به عنوان تورات و انجيل در کتاب مقدس مسيحيان که مشتمل برعهد جديد و عهد قديم است، وجود دارد در کنار مجموعه اي از كتابهاي ديگري قرار گرفته كه به دست نويسندگان گوناگون نگاشته شده اند و اين كتابها با علائم و رموزي مشخص مي باشد. مثلا عهد عتيق عبارت است از تورات پنجگانه و 34 كتاب ديگر، و قسمت مهم عهد عتيق را 34 كتاب تشكيل ميدهد مانند: كتاب دانيال نبي، كتاب حبقوق نبي، كتاب زكريّا، صحيفه يوشع بن نون و…
اسفار پنجگانه عبارت است از: سفر تكوين، (پيدايش) سفر خروج، سفر لاويان، سفر اعداد، سفر تثنيه.
و براي هر كدام از كتب تورات و انجيل فصلهاي متعددي است كه «اصحاحات» مي نامند و هر يك از فصلها مشتمل بر فقرات و فرازها و بخشهايي است كه با عدد شماره گذاري شده است، اوّل با رمز به كتاب اشاره مي شود بعد به شماره فصل، بعد به عدد، به عنوان نمونه:
در سفر تثنيه فصل 34 فقره (يا آيه) 6 تا 9 آمده است:
«موسي بنده خدا در آنجا به زمين موآب بر حسب قول خداوند مُرد، و او را در زمين موآب در مقابل بيت فعور در درّه دفن كرد،، و احدي قبر او را تا امروز ندانسته است. و چون وفات يافت، صد و بيست سال داشت، نه چشمش تار و نه قوتش كم شده بود، و بني اسرائيل در موآب سي روز ماتم گرفتند»[1]وجود اين داستان و امثال آن در تورات به خوبي نشان مي دهد كه اين كتاب يك سند تاريخي است و بعد از وفات حضرت موسي (ع) با دست رهبران ديني يهود نوشته شده است و نمي تواند وحي الهي باشد.
و اما عهد جديد عبارت است از انجيلهاي چهارگانه و 23 كتاب ديگر:
انجيل متي، انجيل مرقس، انجيل لوقا، انجيل يوحنا، كتابهاي ديگر كه هر كدام به نام مخصوص نامگذاري شده اند، مانند: كتاب اعمال رسولان و نامه هاي پولس و…
علائم و مشخصات انجيل هم مانند تورات مشتمل بر اسم كتاب و باب يا فصل و آيه است به عنوان نمونه در انجيل لوقا چاپ لندن سال 1902 ميلادي باب اول آيه يك آمده است (از زبان لوقا نويسنده انجيل لوقا).
«از آن جهت كه بسياري دست خود را دراز كردند به سوي تأليف حكايت آن اموري كه نزد ما به اتمام رسيد چنانچه آناني كه از ابتداء نظارگان و خادمان كلام بودند به ما رسانيدند، من نيز مصلحت چنان ديدم كه همه را من البداية بتدقيق در پي رفته، به ترتيب بنويسيم اي تيوفلس عزيز»!
اين مطلب نشان مي دهد كه اين انجيل زائيده فكر بشر است نه آن انجيل واقعي و حقيقي.
3ـ دوباره تاكيد مي كنيم كه تورات و انجيل واقعي در دسترس نيست و آنچه فعلا موجود است با دست افراد عادي و معمولي نوشته شده است فلذا نزول درباره ي آنها معنا ندارد.
و اما درباره تورات و انجيل حقيقي مي توان گفت كه «الواح»، بخشي از تورات، دفعةً نازل شده و اما بقيه آن و همچنين انجيل به طور تدريجي طبق نيازها و حوائج و حوادث واقع شده نازل شده اند، مخصوصاً نسبت به نزول انجيل واقعي كه برخي از دانشمندان معتقد اند در مدت 3 سال به حضرت عيسي (ع) نازل شد كه مطابق با مدت دعوت سرّي سه ساله پيامبر اكرم (ص) مي باشد.[2]هم در تورات و هم در انجيل نه تنها اشاره به نبوت و رسالت پيامبر اكرم (ص) شده بلكه به نامها و صفات آن حضرت تصريح گرديده است. از بعضي روايات استفاده مي شود در تورات واقعي، تأكيد شده كه خداوند اعمال كساني را قبول مي كند كه به مقام عظمت پيامبر اسلام و علي (ع) و فرزندان آنها و به خلافت اميرالمؤمنين علي(ع) و برتري أهل بيت پيامبر (ص) از ته دل اقرار و اعتراف نمايد، مرحوم علامه مجلسي در بحار الأنوار در اين باره حديث طولاني اي را نقل مي كند كه در بخشي از آن حديث، آمده است كه:
حضرت موسي (ع) به بني اسرائيل وعده داد كه كتابي از سوي خداوند بياورد و آن را آورد و در آن كتاب آمده است كه خداوند مي فرمايد:
من قبول نمي كنم اعمال كسي را كه در برابر حضرت محمد و علي و فرزندان پاك آنها تعظيم ننمايد و دوستان آنها را دوست ندارد. آگاه باشيد، شهادت دهيد كه محمد بهترين مخلوق من بوده و علي برادر و وصي و وارث علم او و جانشين او بعد از او در ميان امت او مي باشد. آگاه باشيد، آل محمد افضل اولاد پيامبران است و اصحاب او افضل اصحاب مرسلين و امت او بهترين امتها است.[3]اما در تورات و انجيل موجود:
در تورات، كتاب سرود حضرت سليمان كه مشتمل بر هشت فصل است در فصل پنجم كه داراي 16 آيه مي باشد در آيه 16 موافق اصل عبري دارد:
«حِكّو ممتقيم وِ كولو محمّديم زه دودي وِ زِه رِعي بنت يرشالام»
ترجمه عبارات فوق به لغت فارسي به شرح ذيل است:
«دهانش شيرين و نامش محمد است اين محبوب من است و اين يار من است اي دختران اورشليم»
اما در انجيل به عنوان نمونه در انجيل برنابا كه يكي از معروف ترين اناجيل مسيحيان است در فصل 163 كه مشتمل بر 11 آيه مي باشد در مقام پيشگوئي از حضرت محمد (ص) و بشارت بعثت آن حضرت كه از آيه سوم شروع مي شود در آيه چهارم حضرت عيسي مي فرمايد: خوشا به حال آنان كه هنگام آمدنش به اين جهان به كلام او گوش فرا خواهند داد. در آيه 7، شاگردان گفتند: استاد آن كسي كه از او سخن مي گوئي به جهان خواهد آمد چه كسي مي باشد؟
در آيه 8، حضرت مسيح پاسخ مي دهد: به راستي او محمّد پيامبر خدا است.[4]قرآن از تورات و انجيل و از همه كتابهاي آسماني افضل و والاتر و كاملتر است.
تورات و انجيل واقعي سخن خداوند و براي هدايت مردم نازل شده اند.
پي نوشت ها:
[1]. به تورات و انجيل فارسي، چاپ لندن، سال 1901 ميلادي مراجعه شود.
[2] . در اين باره به مقدمه دوم كتاب الي دين المصطفي، ج 1 تا 41 به بعد و به كتاب اسلام آئين برگزيده، ترجمه كتاب فوق، ص 45 مراجعه شود.
[3] . بحارالانوار، ج 13، ص 240.
[4] . انجيل برنابا صحفه 364، ترجمه مرتضي فهيم كرماني. در اين باره به كتابهاي زير مراجعه فرمائيد: الهي الي دين المصطفي، تأليف علامه محمد جواد بلاغي و ترجمه آن به نام اسلام آئين برگزيده، مترجم سيد احمد صفائي. بشارت عهدين، تأليف محمد صادقي. ترجمه اناجيل اربعة، مترجم مير محمد باقر خاتون آبادي، سيري در تورات و انجيل نوشته: حامد