خانه » همه » مذهبی » آيا جواناني كه زودتر ازدواج مي‌كنند بهتر نماز مي‌خوانند؟

آيا جواناني كه زودتر ازدواج مي‌كنند بهتر نماز مي‌خوانند؟

در اين خصوص، يك قاعده كلي وجود ندارد لذا نمي‌توان گفت جواناني كه زودتر ازدواج مي‌كنند بهتر نماز مي‌خوانند. چه بسا ممكن است ازدواج باعث دل‌مشغولي‌هايي براي انسان گرديده و غرق در غفلت گردد و موفق به درك حالت معنوي نماز نشود. امّا عده‌اي از افراد هم با توجه به اين‌كه با ازدواج به سكون و آرامش روحي و رواني دست مي‌يابند ممكن است زمينه بهتري براي عبادت و نماز در آنها فراهم شود. در اين صورت مي‌توان گفت جواناني كه زودتر ازدواج مي‌كنند بهتر نماز مي‌خوانند.
حال پس از بيان اين تذكر، مناسب است نكاتي كه از روايات در همين ارتباط استفاده كرد، يادآور شوم.
1. در روايات، به ازدواج تأكيد فراوان شده است، چون در اثر ازدواج، غريزة جنسي كه يكي از نيرومند‌ترين غرايز انساني است، در مسير طبيعي خود قرار مي‌گيرد و شخص از انحراف و گناه مصونيت پيدا مي‌كند. لذا پيامبر اسلام ـ صلي الله عليه و آله ـ مي‌فرمايند: كسي كه ازدواج كند نيمي از دين خود را محكم نگه داشته است، و براي نگهداري نيمة دوم بايد تقواي الهي در پيش گيرد».[1]همچنانکه امام صادق ـ عليه السّلام ـ مي‌فرمايند: دو ركعت نمازي كه مرد زن‌دار بخواند، بهتر است از مرد مجردي كه شب را به عبادت سپري كند و روز را به روزه بپردازد.‌»[2] شايد فلسفه و حكمتش اين باشد كه در اثر ازدواج زمينة حفظ عفّت و مصونيت از گناه در انسان حاصل مي‌شود و فرد با آرامش و تمركز بيشتر مي‌تواند نماز بخواند. پيامبر گرامي اسلام فرمود: هركس كه مي‌خواهد خدا را پاك و پاكيزه ملاقات كند بايد ازدواج نمايد.»[3] همچنانکه در جاي ديگر خطاب به جوانان فرموده است: هر يك از شما كه مي‌تواند ازدواج كند، در اين‌باره اقدام نمايد زيرا به وسيلة ازدواج مي‌توان چشم و دامن را از گناه بازداشت.»[4]3. شاهد ديگر مبني بر اين‌كه زمينة عبادت از جمله اهتمام به نماز براي افرادي كه زودتر ازدواج كرده‌اند بهتر وجود دارد، اين است كه ازدواج از نظر اسلام خود امري مقدس و ارزشمند است و اگر با قصد قربت انجام بگيرد، عبادت محسوب مي‌شود، به علاوه يك جوان مؤمن، در صورتي كه همسر مؤمني و موافقي داشته باشد، مي‌تواند در مسير تكامل و رشد معنوي و عبادت از تشويق‌ها و ترغيب‌ها و رهنمودها و كمك‌هاي همسرش بهره‌مند گردد بنابراين، همسر مؤمن و شايسته يكي از بزرگترين نعمت‌هاي الهي است كه مي‌تواند در زمينة تشويق انسان به نماز، كمك نمايد. رسول خدا ـ صلي الله عليه و آله ـ فرمود: يكي از عوامل سعادت انسان، داشتن همسر شايسته است».[5]

نتيجه‌گيري:
جواناني كه زوتر ازدواج مي‌كنند، زمينة بهتري براي پرداختن به مسايل عبادي و نماز براي آنها وجود دارد. امّا اين‌كه عملاً هم بتوانند از اين زمينه استفاده‌ كنند و بهتر نماز بخوانند، بستگي به تربيت مذهبي و ميزان پايبندي به نماز و تديُّن و ايمان همسروبرنامه داشتن آنها دارد.

معرفي منابع جهت مطالعه بيشتر:
1. اميني . ابراهيم . انتخاب همسر . سازمان تبليغات اسلامي . 1372 .  
2. افروز . غلام‌علي و همكاران . نماز و زندگي . ستاد اقامه نماز . 1377 .
3. خطايري . حسين . عوامل كنترل غرايز در زندگي انسان . موسسه ذكر . 1378.

پي نوشت ها:
[1] . ري‌شهري . محمد . ميزان‌الحكمة . ج1 . ص2250 .
[2] . حر عاملي . وسايل‌الشيعه . ج 14 . ص 6 .
[3] . همان .
[4] . طبرسي . مستدرك الوسايل . ج 3 . ص 531 .
[5] . وسايل‌الشيعه . ج 14 . ص 23 . 

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد