طلسمات

خانه » همه » مذهبی » آیا زنان، اهل بیت امام حسین «علیه السلام» در اسارت روسری داشتند یا خیر؟

آیا زنان، اهل بیت امام حسین «علیه السلام» در اسارت روسری داشتند یا خیر؟

در مورد واقعه عاشورا حرفها و مطالب بسیاری گفته می شود و گاهی چنان از ظلم و جنایات سربازان عمرابن سعد سخن گفته می شود که انسان بر خود می لرزد و متاسفانه در این موارد اغراقهایی بسیاری صورت می گیرد و گاهی از کاه کوه ساخته شده و با مقاصد گوناگون ترویج می شود .باید توجه داشت که عمر ابن سعد و سربازان او و دیگران حداقل مسلمان اسمی بودند و نمی توانیم مسلمان بودن آنها را منکر شویم از طرفی اینان می دانستند که این خاندان ، از شریف ترین خاندان می باشند و سخنان پیامبر در مورد حسن و حسین هنوز هم فراموش نشده بود ، زیرا در سال 61 برخی از صحابه که آن سخنان را شنیده بودند در قید حیات بودند . آنان سروری ، آقایی و بزرگی این خانواده را می دانستند واز آن آگاه بودند ، اما بنا بر مصالح سیاسی و شرایط خاص آن زمان مجبور به جنگ با این خانواده شده و بسیاری از آنان با اکراه تن به این عمل داده بودند ( شاید اگر ما هم به جای آنها می بودیم ، دقیقا محل آنها را انجام میدایم ) و فقط تعدادی کمی دشمن امام به حساب می آمدند و بنا به دلایلی کینه آن خانواده را در دل داشته و از طرفی عاملان فجایع که بلا نیز همین ها به حساب می آیند و نه همه آن افراد .
اینان نیز گرچه از خاندان پیامبر نفرت داشتند ، اما به دین اسلام تظاهر کرده و مصلحت را درک می کردند و حتی ظاهرا به این خانواده احترام هم قایل بودند آنچه که بهانه برای جنگ به حساب می آمد بیعت با خلیفه و عدم دشمنی با او بود و همین زمینه این فاجعه را فراهم نمود .
بعد از شهادت امام حسین و یاران او ، غارت خیمه ها آغاز شد .غارتگران تمام وسایل را به غارت بردند و خصوصا وسایل قیمتی زنان را مزاحمتی برای زنان فراهم نکردند ، مگر در حد همان تلاش برای به دست آوردن آنان . این غارتگری شامل همه امکانات کاروان ، اسباب و وسایل شخصی و نظامی ، وسایل عمومی و .. می شد اما آنان به لباس و وسایل زنان کاری نداشتند خصوصا زیورآلات مخفی زنان گرچه احتمالا برخی از زنها مجبور شدند که برخی از زیورآلات خود را خواسته و یا ناخواسته در اختیار افراد و دشمن قرار دهند ولی لباس زنها به غارت نرفته است .
با توجه به نکات بالا ، مشخص است که زنان اهل بیت دارای وسایل و لباسهای برای پوشاندن سر بودند ازطرفی در آن زمان اصلا امکان اینکه سر زنی برهنه باشد ، وجود نداشت و از سوی اینان زنان خانواده پیامبر بودند و نه زنان معمولی و کسی جرئت نداشت تا سر آنان را برهنه نماید .
خلاصه ما کاری به روسری نداریم چون در آن زمان روسری در میان اعراب معمول نبود ، همانگونه که امروزه نیز معمول نیست ، بلکه منظور پوشاندن سر زنان است که بله سر آنان و احتمالاً صورت آنان پوشیده بوده است و آنان دارای وسایل برای پوشاندن سر و صورت بوده اند لذا می شود گفت که بله آنان در طول اسارت پوشیده بودند و وسیله آن را در اختیار داشتند .
منابع:
1- بانوی کربلا ، عایشه بنت الشاطی .
2- آلبوم عاشورا، محبوبه زارع .
3- نگاهی نو به جریان عاشورا ، علی رضا واسعی .
4- نگاه کوتاه به زندگی زینب کبری ، رسول محلاتی .
به نقل از اداره پاسخگویی آستان قدس رضوی

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد