استقبال از ماه رمضان در خانه
استقبال از ماه رمضان در خانه
در بعضی خانهها هم سالمندان و بچههای كمسن و سالی هستند كه روزه نمیگیرند و باید برای این افراد صبحانه و نهار هم آماده شود. برخی هم بیمار هستند و باید در این ماه مراقب تغذیه و سلامت آنها هم بود. علاوه بر این، ماه رمضان ماهی است كه بعضی شبها سفره پر بركت افطار پذیرای مهمانانی هم هست. پس میبینیم كه كارها و وظایف خانم خانه در این ماه با سایر روزها و ماهها تفاوت دارد.
البته باز هم همكاری و همراهی اعضای خانواده حرف اول را میزند و نباید همه كارها را به عهده یك نفر بگذاریم، پس تمام اهل خانه باید دست به دست هم بدهند و با همكاری و همیاری هم این ماه را به بهترین شكل بگذرانند.
یكی از مهمترین كارها این است كه پیش از شروع رمضان، تدارك كارهای این ماه را ببینیم و آنچه را لازم داریم تهیه كنیم؛ مثل خریدن وسایلی كه فاسد و خراب نمیشود مانند برنج، روغن، حبوبات یا گوشت و مرغ كه میتوانیم آنها را در یخچال و فریزر نگهداری كنیم.
در بعضی خانهها سفره افطار آن قدر رنگین و پر از خوراكیها و آشامیدنیهای مختلف است كه افراد بعد از آن نمیتوانند تحرك داشته باشند. در حالی كه باید بدانیم این شیوه افطار كردن برای سلامت افراد خانواده مضر است
افطاری
سفرههای افطار به طور معمول شامل نان، پنیر، خرما، چای و… است. البته امروزه این سفرهها تغییر كرده و رنگ و بویی دیگر گرفته است، اما به هر حال اینها جزو اصلی افطاری است.
یادمان باشد هنگام افطار مراقب باشیم و آن قدر نخوریم كه دیگر توان راه رفتن هم نداشته باشیم. بعضی از خانوادهها افطار و شام را با فاصله زمانی و در دو وعده مختلف صرف میكنند. این افراد هم باید حواسشان را جمع كنند كه با پرخوری سبب بروز بیماری و مشكل نشوند.
متاسفانه در بعضی خانهها سفره افطار آن قدر رنگین و پر از خوراكیها و آشامیدنیهای مختلف است كه افراد بعد از آن نمیتوانند تحرك داشته باشند. در حالی كه باید بدانیم این شیوه افطار كردن برای سلامت افراد خانواده مضر است؛ دقت كنید در طول روز بیش از 15 ساعت معده شما خالی میماند و با خوردن این همه خوراكی دچار مشكلات گوارشی میشوید. بنابراین هیچ وقت در خوردن و آشامیدن افراط نكنید و غذایی سبك برای افطار آماده و مصرف كنید.
افطاری دادن
افطاری دادن سنتی پسندیده و نیكوست كه میان خانوادههای ایرانی هم رایج و متداول است. اما وقتی در این ماه مهمان دارید، از مواد غذایی سبك و مغذی استفاده كنید. بهتر است از گذاشتن چند نوع پلو و خورش سر سفره خودداری كنید. این شیوه علاوه بر ضررهایی كه برای همه دارد، باعث خستگی خانم خانه هم میشود.
حواستان باشد همانطور كه از همه انواع مواد غذایی استفاده میكنید؛ زیادهروی هم نكنید. بعضی افراد فكر میكنند بعد از اتمام ماه رمضان و رسیدن عید فطر چند كیلویی وزن كم كرده باشند ولی با تعجب میبینند كه نه تنها وزن آنها كم نشده بلكه چندین كیلو اضافه وزن هم پیدا كرده اند. این افراد باید به رژیم غذایی خود در ماه رمضان دقت بیشتری كنند. خوردن بیش از حد شیرینیجات، مواد غذایی چرب و همچنین بیتحركی باعث اضافه وزن میشود.
خوردن سحری را هم فراموش نكنید. در ماه مبارك این وعده غذایی بسیار مهم است ولی در همین وعده هم از خوردن غذاهای پرحجم خودداری كنید. همچنین چون چای باعث دفع آب میشود سعی كنید در سحر كمتر چای بنوشید و در صورت مصرف، چای بسیار كمرنگ بنوشید. مصرف برنج، سیبزمینی و نان در سحر بسیار مناسب است.
یادتان باشد سحرها كمی زودتر از خواب برخیزید و سحری خود را با آرامش صرف كنید.فراموش نكنید در ساعات افطار تا سحر مایعات زیادی بنوشید تا بدن شما دچار كم آبی نشود. یکی از مهم ترین نکات این است که سعی کنید برای سحری خواب نمانید .می توانید برای اطمینان بیشتر علاوه بر ساعت ، تلفن همراهتان را هم کوک کنید . چون گرفتن روزه بی سحری مخصوصا در این روز ها که زمان روزه داری طولانی است کار دشواری خواهد بود.
ممکن است افراد خانواده و مخصوصا نوجوان ها و آن هایی که تازه روزه گرفتن را تازه شروع کرده اند ، کمی عصبی و کم حوصله شوند ، بهتر است کمی در تعاملاتمان تغییر رفتار دهیم . اگر فرزندمان کم حوصله تر شده است ما صبور تر باشیم.
سعی کنیم هم خودمان و هم همسر و فرزندمان از کارهایی که الزامی ندارد و ایجاد خستگی می کند دوری کنیم و آن ها را به بعد از ماه مبارک موکول کرده و سعی کنیم ماه رمضان را در آرامش طی کنیم
فرزندانتان که سن کم تری دارند را تشویق کنید تا با اشتیاق بهتری روزه بگیرند و سعی کنید فضای معنوی بیشتری بر خانه تان حاکم باشد . از این ماه برای صحبت کردن و نزدیک تر شدن اعضای خانواده استفاده کنید . برای کودکانی که هنوز به سن تکلیف نرسیده اند و توان روزه داری ندارند ،بهتر است راهنمایی شان کنید که روزه ی کله گنجشکی بگیرند .تا هم در حال و هوای خانه با شما شرک باشند و هم برای سال های بعد آماده شوند.
منبع:www.tebyan.net
ارسال توسط کاربر محترم سایت :mehdigerdali
/ج