خانه » همه » مذهبی » اهل سنت در ایران و عربستان

اهل سنت در ایران و عربستان

به گزارش شیعه آنلاین، اهل سنت ایران همواره مدعی هستند که از برخی حقوق خود محروم هستند و آزادی لازم در زمینه های مختلف را ندارد. در همین حال شیعیان کشورهای مختلف عربی به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس به خصوص عربستان سعودی نیز ادعایی مشابه دارند و حقوق خود را پایمال می دانند.در این مطلب تلاش نموده ایم با نگاهی گذرا به وضعیت اهل سنت در ایران و شیعیان عربستان سعودی مقایسه ای اجمالی میان این دو وضعیت داشته باشیم تا برخی حقایق مشخص شود.کسانی که ادعا می کنند در ایران به اقلیت سنی ظلم می شود و استان های سنی نشین در فقر و تبعیض به سر می برند، بهتر است بدانند که در ایران تنها کمتر از 10 درصد جمعیت سنی هستند با این حال برای نمونه استان سیستان و جلوچستان را مثال میزنم که با وجود ناامنی هایی که “عبدالمالک ریگی” رهبر معدوم گروهک تروریستی “جندالله”، به وجود آورده بود کسی جرات به سرمایه گذاری در این استان را نمی کرد، اما با این حال دولت تاکنون سه بار به استان سیستان و بلوچستان سفر کرده و با تصویب و اجرای طرح های عمرانی و ملی و بزرگی چون افتتاح راه آهن زاهدان، تهران، چابهار مشهد، و نیز گازکشی به استان (که از قضا اولین شهر گازکشی شده این استان شهر ایرانشهر با اکثریت اهل سنت است) و همچنین سفر 9 روزه مقام معظم رهبری به این استان در چند سال پیش و دستورات ویژه ایشان برای محرومیت زدایی از این استان، و نیز احداث بیمارستان های صحرایی به ویژه در مناطق سنی نشین و مداوای رایگان مردم بومی، راه سازی، آب رسانی و برق رسانی و هزاران کار عمرانی و اجرایی دیگر در دورترین نقاط استان کاری جز اجرای عدالت و رفع تبعیض است؟این در حالی است که در عربستان سعودی با جمعیتی حدود 15 تا 20 درصد شیعه به ویژه در منطقه شرق عربستان، تاکنون نه تنها کابینه دولت سعودی به این مناطق سفر نکرده، بلکه هیچ یک از پادشاهان آل سعود از منطقه بازدید نکرده مگر برای بازدید از شرکت نفتی آرامکو که شرکت ملی نفت عربستان سعودی به شمار می رود و در شرق سعودی قرار دارد. همچنین لازم به ذکر است که شیعیان عربستان به رغم اینکه بر روی بزرگ ترین منابع و چاه های نفتی جهان زندگی می کنند، اما در فقر به سر می برند و نسبت به دیگر مناطق سعودی از امکانات خدماتی – رفاهی بسیار پایین تری برخوردارند.کسانی که ادعا می کنند سنی ها در ایران در مسئولیت های دولتی نیستند بهتر است به یاد بیاورند که تعدادی از اهل سنت در کسوت نمایندگی در مجلس شورای اسلامی حضور دارند و یا شهری همچون زاهدان با جمعیتی برابر شیعه و سنی، اهل سنت در شورای شهر، شهردار و فرمانداری و ادارات و حضور دارند. بسیاری از اهل سنت نیز در نهادهایی همچون نیروی انتظامی و نیز ارتش و غیره خدمت می کنند.این در حالی است که در کشور عربستان سعودی هیچ نماینده ای از شیعیان در مجلس شورای سعودی حضور ندارد. شیعیان حتی در مدارس حق مدیر شدن ندارند و تنها در سال های اخیر حق حضور در شورای شهر یافته اند. هیچ شیعه عربستانی حق حضور در ارتش یا دیگر نیروهای نظامی را ندارد.
کسانی که از آزاد نبودن برادران اهل سنت در مراسم مذهبی خود می گویند و دم از تبعیض مذهبی می زنند نمی دانند که در همه شهرهای سنی نشین ایران اهل تسنن مسجدهایی برای خودشان دارند و نماز جماعت و نماز جمعه خودشان را برگزار می کنند. تعداد مراکز و حوزه های علمیه و مساجد اهل سنت در شهری مانند زاهدان که جمعیت شیعه و سنی تقریباً برابرند چند ده برابر مساجد و … شیعیان است؟! اهل سنت در مجموع در مناطق سنی نشین بیش از 400 مرکز دینی و حوزه علمیه دارند، این جدای از مساجد آنان است اما شیعیان در سراسر عربستان کمتر از 50 حوزه علمیه دارند.
این در حالی است که در کشور عربستان مساجد شیعیان هر از چند گاهی مورد حمله نیروهای امنیتی قرار می گیرد و پلمپ می شود. در برخی شهرها مانند “الخبر” هم که شیعیان حتی یک مسجد ندارند زیرا هر سه مسجد موجود در این شهر پلمپ شده است. ده ها حوزه علمیه نیز به بهانه های مختلفی همچون نداشتن مجوز پلمپ شده اند.
دانش آموزان اهل سنت در مدارس دولتی در ساعات درس دینی، کتبی غیر از کتب مخصوص اهل سنت را نمی خوانند، البته قطعاً نظام جمهوری اسلامی ایران با مراکزی که به نام دین، افکار سلفی و وهابی گری را گسترش داده و باعث ناامنی در کشور می شوند برخورد قاطع می کند (در برخی از این صحنه ها فیلم گرفته می شود و با پخش در شبکه های ماهواره ای این طور وانمود می شود که نظام با اهل سنت مشکل دارد).
اهل سنت باید بدانند که در زمان جنگ 22 روز در نوار غزه، جمهوری اسلامی ایران یکی از معدود کشورهایی بود که اقدام به همایت معنوی و رسانه ای از مردم سنی مذهب این منطقه کرد، در حالی که اکثر کشورهای سنی نشین خلیج فارس و از جمله عربستان سعودی نه تنها حمایت نکردند بلکه به طور محرمانه و پنهانی به رژیم صهیونیستی کمک می کردند. شبکه ماهواره ای العربیه که متعلق به یک شاهزاده سنی مذهب عربستانی است در آن زمان به طور محسوس از رژیم صهیونیستی حمایت می کرد.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد