خانه » همه » مذهبی » اگر دختري با پسري رابطه داشته باشد و پدر پسر از طريق تلفن از دختر خواستگاري كند، در صورتي كه دختر مطمئن است كه والدين او از اين ازدواج ناراضي هستند، دختر چه بايد بكند؟

اگر دختري با پسري رابطه داشته باشد و پدر پسر از طريق تلفن از دختر خواستگاري كند، در صورتي كه دختر مطمئن است كه والدين او از اين ازدواج ناراضي هستند، دختر چه بايد بكند؟

ازدواج و انتخاب همسر يك موضوع بسيار مهم و حياتي در زندگي انسان است. شايد هيچ موضوعي به اندازة‌ ازدواج و انتخاب همسر، ذهن جوانان را به خود مشغول نكند. اهميت ازدواج صرفاً به خاطر يك سري مسايل عاطفي و عاشقانه نيست، بلكه سرنوشت انسان و سعادت دنيوي و اخروي او نيز تا حد زيادي به ازدواج و انتخاب همسر بستگي دارد. بسياري افرادي كه در زندگي خود با مشكلاتي روبه رو هستند و يا زندگي شان به طلاق منجر مي شود، به خاطر تصميم گيري هاي غلط و عدم دقت در انتخاب همسر است.
براي يك ازدواج موفق شرايط زيادي لازم است. دكتر سيلوانوس استال در كتاب «آن چه يك جوان بايد بداند» گفته است: بزرگترين بدبختي يا خوشبختي در انتخاب بد يا نيك همسر نهفته است.» شرايطي از سوي شرع مقدس اسلام مطرح شده كه اگر آنها رعايت نشود، اصل ازدواج حرام و عقد آن باطل است.
با توجه به اين مقدمه، در پاسخ سؤال شما چند نكته قابل ذكر است:
نكتة‌ اول: ارتباط دختر و پسر به گونه اي كه شما مطرح كرده ايد، حرام است. از نظر اسلام هر نوع ارتباط دختر و پسر بدون ازدواج، اگر به قصد لذت باشد حرام است.[1] متاسفانه در سال هاي اخير و با الگوگيري از غرب، اين پديدة نامطلوب در ميان جوانان جامعة‌ ما رواج يافته است که اگر  ادامه پيدا كند قطعاً جامعة ما به سرنوشتي دچار خواهد شد كه جامعة‌ غرب به آن دچار گرديده اند. انحرافات اخلاقي، روابط جنسي غير مجاز، اعتياد، خانه گريزي، ايدز همه به نحوي با اين گونه روابط و دوستي ها ارتباط دارد. البته برخي جوانان ابتدا ممكن است با يك هدف پاك مثل ازدواج و امثال آن با كسي دوست شود، امّا در مرور زمان روابط جنبة‌ انحرافي به خود گرفته و چه بسا به جاهاي باريك و خطرناك كشيده خواهد شد. بنابراين، هم از لحاظ شرعي و هم از لحاظ روان شناختي اين گونه روابط به نفع شما نيست و اگر ادامه پيدا كند، قطعاً به ضرر شما خواهد بود، زيرا آبرو و حيثيت شما خدشه دار خواهد شد. همة‌ جوانان، به خصوص دختران جوان بسيار آسيب پذير هستند. پس بايد بيشتر دقت كنيد.
نكتة‌ دوم: يكي از شرايط ازدواج دختر جوان از نظر اسلام، اذن و رضايت پدر است.[2] اگر دختر جوان بدون اذن و رضايت پدر ازدواج كند، از نظر بسياري از علماء اسلام عقد او باطل است. بنابراين، هرگز به چنين ازدواجي راضي نشويد. از سوي ديگر، اگر ايشان قصد ازدواج با شما را دارد، چرا به صورت حضوري در منزل تان نيامده و از شما خواستگاري نمي كند؟ آن چه در جامعة ما رايج است، اين است كه خانوادة‌ پسر حضوراً به خواستگاري دختر بيايد. اگر اين گونه نباشد، بر خلاف رسم و رسومات جامعه و نوعي بي احترامي به دختر است. هيچ كس دوست ندارد ديگران به او توهين كنند. شايد شما الان متوجه نباشيد و تحت تاثير يكسري مسايل عاطفي و احساسات عاشقانه فكر كنيد كه اين كار، اشتباه نيست. امّا يقين داشته باشيد كه در آينده پشيمان خواهيد شد. از كجا معلوم كه ايشان واقعاً قصد ازدواج با شما را داشته باشد و كسي كه به شما تلفن كرده، پدر ايشان باشد. شايد همة‌ اينها يك نقشه باشد و مي خواهند با آبروي شما بازي كنند.[3] هيچ پدر و مادر عاقلي تلفني براي پسر خود خواستگاري نمي‌كند. همه دوست دارند خانوادة‌ دختر را بشناسند و طي يك مراسم رسمي و طبق رسم و رسومات جامعه خواستگاري كنند. پس يقين داشته باشيد كه اين خواستگاري هرگز به مصلحت شما نيست و حتماً نقشه اي در كار است. بايد جداً با آن مخالفت كنيد.
نكتة‌ سوم: به عنوان يك قاعدة كلي بايد توجه داشته باشيد كه سعادت و خوشبختي يك دختر در حفظ حجاب و رعايت مسايل اسلامي، ترك رابطه با پسران به قصد مسايل نامشروع و جلب رضايت پدر و مادر است. هر كاري كه انجام مي دهيد و هر تصميمي كه مي گيريد بايد طبق دستور اسلام و با رضايت پدر و مادر باشد. رضايت پدر و مادر در همة مسايل به خصوص در مسالة‌ ازدواج بسيار مهم است. پدر و مادر هميشه خير و صلاح فرزندش را مي خواهد. حتي در مواردي كه با ازدواج يا ديگر خواسته هاي جوانان مخالفت مي كنند، هم در واقع صلاح آنها را مي خواهند پس بايد جوانان خير خواهي والدين خود را درك كنند و هميشه با آنها مشورت نمايند. البته ممكن است در برخي موارد والدين اشتباه كنند و تصميم شان درست نباشد، امّا نيت و قصدشان نيك است. بنابراين، نبايد جوانان قهر كنند و ناراحت شوند و بدون رضايت آنها تصميم بگيرند.

معرفي منبع جهت مطالعه بيشتر:
1. ابوالقاسم مقيمي، جوانان و روابط، قم، مركز مطالعات و پژوهش هاي فرهنگي حوزة‌، 1380.

پي نوشت ها:
[1] . در همة رساله هاي علميه، كتاب نكاح اين مطلب آمده است. به رسالة مرجع تقليد خود مراجعه نمائيد.
[2] . در رساله هاي علميه بيان شده، به عنوان مثال مراجعه شود به: موسوي خميني، سيدروح الله، رسالة نوين، ج3، ص55.
[3] . در اين گونه ازدواج ها، زن و مرد پس از ازدواج به هم ديگر اطمينان كامل ندارند و بسياري از مردها نسبت به اين همسران بدبين و بدگمان مي شوند چرا كه پيش خود مي گويند دختري كه يواشكي و بدون اجازه پدر خود (نزديك ترين فرد به او) با من رابطه برقرار كرد از كجا در غياب من با ديگري ارتباط نداشته باشد كما اينكه اين بدگماني ها در نامه هاي رسيده به ما موج مي زند.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد