خانه » همه » جدید ترین مطالب تخصصی » با درخت چنار و فواید آن آشنا شوید

با درخت چنار و فواید آن آشنا شوید

با درخت چنار و فواید آن آشنا شوید

چنار سرده‌ای از درختان بومی نیم‌کره شمالی است. درختان چنار بلند قامت بوده و ارتفاع آن‌ها به ۳۰ تا ۵۰ متر می‌رسد، در پائیز برگ‌های آن‌ها می‌ریزد و معمولاً در کنار جویبارها و زمین‌های مرطوب می‌رویند، هرچند نسبت به خشکسالی مقاومند. گونهٔ چنار خاوری در ایران نیز می‌روید و بیشه‌های طبیعی آن دیده می‌شود. درخت چنار از جمله درختانی است که اگر محیط برای آن فراهم شود عمر و رشد زیادی دارد.

titr Sycamore  1200x900 - با درخت چنار و فواید آن آشنا شوید

چنار درختی بلندقامت و پهن‌برگ می باشد و ارتفاع این درخت به سی تا پنجاه متر می رسد. درخت چنار از طریق بذر و قلمه چوب تکثیر می شود و درختی خزان پذیر می‌باشد. این درخت بیشتر در کنار جویبارها و مناطق مرطوب رشد می کند. درخت چنار گونه‌های مختلفی دارد و درختی تک پایه است که گلهای کوچک زیبایی دارد.

مشخصات گیاهی درخت چنار

چنار درختی بلندقامت، زیبا و زینتی است. ارتفاع این درخت بسته به شرایط اقلیمی متغیر و بین 30 تا 50 متر می باشد. تاجی گسترده دارد و پوست این درخت در قسمت پایانی دارای فلس های کوچکی می باشد که در قسمت بالایی آن این فلسها به صورت ورقه ای جداشده می باشد.

برگهای درخت چنار به رنگ سبز و به صورت سه لوپی و گاها پنج لوپی می باشد. سطح زیرین رگبرگ های این گیاه کرکدار می باشد. درختی خزان پذیر می باشد طوری که با شروع فصل پاییز برگها تغییر رنگ می دهند و منظره زیبایی از طبیعت را به نمایش می گذارند. برگ های این گیاه دندانه دار می باشد، درخت چنار گونه های مختلفی دارد.

چنار درختی تک پایه است که گلهای کوچکی دارد. گلدهی این گیاه از اوایل فصل بهار تا پایان فصل بهار می باشد. از درختان پهن برگ و محبوب به شمار می رود و میوه ای گرد، کروی مانند به رنگ سبز دارد. این درخت معمولاً در کنار زمین های مرطوب و جویبارها رشد می کند، در برابر خشک سالی نیز مقاوم است. از درختانی است که شاخ و برگ زیادی دارد و تنه این درخت استوانه ای شکل است.

تاریخچه درخت چنار

چنار از درختان قدیمی است که تاریخچه طولانی ای دارد. این درخت برای نخستین بار در زمان کرتاسه به تکامل رسید. این درخت در نزد ما ایرانی ها درختی مقدس می باشد چنانچه در قدیم الایام در کنار آتشکده ها درخت چنار می کاشتند یا آتشکده ها، مساجد و سایر بقایای متبرکه را در کنار درخت چنار احداث می کردند. تهران قدیم نیز معروف به باغ انار و چنار بوده است.

در تهران نخستین بار در سال 1300 زمانی که خیابان ولیعصر احداث شد در کنار حاشیه های خیابان درخت چنار را کاشتند. چرا که با مطالعه فراوان به این نتیجه رسیدند که درخت چنار درخت مقاومی است که هیچ گونه آفتی نمی گیرد و با آب و هوای تهران نیز سازگار می باشد. همچنین متوجه شدند درختی خنک می باشد طوری که در فصل تابستان هوا را خنک می کند.

کاربرد درخت چنار

درخت چنار سایه گسترده ای دارد که می‌تواند در فصل داغ تابستان هوا را خنک کند. از چوب این درخت برای تهیه ملزومات چوبی استفاده می شود. از برگ، میوه و پوسته این درخت برای درمان بیماری ها استفاده می شود چرا که خواص درمانی دارد همچنین درخت چنار زیبایی خاصی دارد.1

۲۰ خاصیت مهم چنار

1. میوه و پوست درخت چنار سرد و خشک است.

2. جهت درمان ورم ملتحمه چشم برگ تازه چنار را له نموده به صورت ضماد بگذارند.

3. جهت درمان اسهال ساده و اسهال خونی کمی از پوست درخت چنار را در سرکه جوشانده حدود یک قاشق با آب بنوشند.

4. برای جلوگیری از آب ریزش چشم برگ تازه آن را کوبیده به صورت ضماد بگذارند.

5. برای رفع ورم‌های بلغمی و ورم زانو و سایر اعضاء و ورم‌های گرم گل و میوه آن را در آب خیس نموده به صورت ضماد بگذارند و یا از برگ تازه له شده آن به صورت ضماد استفاده کنند.

6. جهت رفع دندان درد برگ تازه آن را در سرکه پخته مزمزه کنند.

7. جهت بیماری برص ضماد پخته برگ آن را بگذارند.

8. عرق چنار چاق کننده می‌باشد.

9. کسانی که تنگی‌نفس دارند عرق برگ چنار بنوشند.

10. عرق برگ چنار تقویت کننده معده است.

11. جهت بیماری واریس ضماد برگ تازه آن را بگذارند.

12. عرق چوب چنار برای قلب مفید است.

13. خوردن زیاد چنار باعث ضعف دید می‌گردد.

14. گرد روی برگ چنار برای ریه مضر است.

15. جهت درمان پوسته‌پوسته شدن بدن پوست سوخته درخت چنار را با کمی روغن بادام زمینی و آب مخلوط نموده به صورت ضماد بگذارند.

16. برای درمان سوختگی با آتش میوه چنار را با پیه مخلوط نموده به صورت ضماد بگذارند.

17. جهت رفع لکه‌های پوست مخصوصاً لکه‌هایی که در ناحیه گردن بوجود می‌آید با جوشانده پوست درخت چنار شستشو دهند.

18. برای رفع زخم‌های متعفن، پوست درخت چنار را به صورت ضماد بگذارند.

19. جهت رفع گزیدگی جانوران سمی میوه چنار را در سرکه پخته میل کنند.

20. اگر چنان‌چه غباری که بر برگ درخت چنار است وارد حلق شود و باعث ناراحتی گردد شیر تازه بنوشند.2

خواص برگ چنار

طبیعت برگ درخت چنار بسیار سرد است.

چاق کننده – تب بر – درمان کننده ضعف اعصاب – درد ورم مفاصل آدمهای گرم مزاج را تسکین می دهد

ضد آسم – ضد گرفتگی حنجره و تنگی نفس .

مالیدن برپوست ُ آنرا جلا می دهد ( جلادهنده پوست )

پاشیدن کوبیده برگ خشک چنار جهت بهبود زخم سوختگی آتش بسیار نافع است .

ضماد برگ تازه چنار برای درمان ورم زانو مفید است و مضمضه جوشانده آن در سرکه جهت درد دندان سودمند است .

جهت اسفاده در هر وعده آن یک فنجان به صورت غلیظ مصرف شود .

541 - با درخت چنار و فواید آن آشنا شوید

خواص عرق چنار:

عرق چنار دارای خواص متعددی است که برخی از آن ها عبارتند از :

نوشیدن عرق چنار برای درمان تنگی نفس بسیار سودمند است .

عرق ریشه ی چنار برای تقویت معده و درمان لاغری مفید بوده و برای بهبود دل درد , بیماری های عفونی , رعشه و استسقا نافع است . بدین منظور روزانه یک فنجان عرق چنار بیاشامید و این عمل را تا چند روز ادامه دهید . در ضمن توجه داشته باشید که از نوشیدن عرق چنار به همراه ترشی بپرهیزید .

طرز تهیه عرق چنار:

برای تهیه ی عرق چنار به نکات زیر توجه کنید :

برای استحصال عرق چنار از برگ و پوست و میوه ی چنار استفاده می شود . برای تهیه ی عرق چنار دو شبانه روز برگ و پوست و میوه ی درخت چنار را در آب بخیسانید آنگاه آن را تقطیر کنید . علاوه بر این برای تهیه ی عرق چنار می توان از ریشه ی این درخت نیز بهره برد که در این صورت به ازای هر چهار کیلو ریشه ی درخت چنار حدود یک کیلو عرق چنار به دست می آید . برای تهیه ی عرق ریشه ی چنار باید ریشه ی چنار را دو شبانه روز در آب بخیسانید سپس آن را تقطیر نمایید و یک ماه آن را در ظرفی تیره نگه داشته آنگاه استفاده کنید .3

پی نوشت:
1.www.poponik.com
2.www.hidoctor.ir
3.www.sarzade.com

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد