خانه » همه » مذهبی » برادري دارم كه مادرم به خاطر كار كردنش او را لوس بار‌ آورده و به خاطر شغلي كه دارد مشهور شده و خيلي به خود مي بالد. خانواده زنش بسيار پول دار و زنش تنها دختر خانواده مي باشد. برادرم با همسرش رفتار مناسبي ندارد و از قيافه او اشكال مي گيرد. هميشه با هم دعوا دارند و شروع كننده دعوا برادر من مي باشد. به نظر شما چكار كنم تا زندگي آنها شيرين شود؟

برادري دارم كه مادرم به خاطر كار كردنش او را لوس بار‌ آورده و به خاطر شغلي كه دارد مشهور شده و خيلي به خود مي بالد. خانواده زنش بسيار پول دار و زنش تنها دختر خانواده مي باشد. برادرم با همسرش رفتار مناسبي ندارد و از قيافه او اشكال مي گيرد. هميشه با هم دعوا دارند و شروع كننده دعوا برادر من مي باشد. به نظر شما چكار كنم تا زندگي آنها شيرين شود؟

در ابتدا از دلسوزي و محبت قابل تحسين شما نسبت به خانواده برادرتان بايد تشكر كرد. معلوم است كه شما به مسايل خانواده تان باحسّ مسئوليت بيشتري نگاه مي كنيد و سعي داريد در خانواده تان مشكلات را حل كنيد. اين نشانگر بلوغ فكري شماست و به شما كمك خواهد كرد تا در آينده به چنين مشكلاتي دچار نشويد. در مورد برادرتان در اين نوشتار چند نكته را مي توان براي شما يادآوري كرد تا ان شاء الله روابط آنها بهتر شود.
نكته اول: برادرتان و همسرشان بايد خودشان در فكر اصلاح باشند. اگر در فكر اصلاح باشند ولي نتوانند اصلاح كنند، مي توان به آنها كمك كرد. ولي اگر در فكر اصلاح نباشند، نمي توان به آنها كمك كرد و به قول معروف «خوابيده را مي توان بيدار كرد ولي كسي كه خودش را به خواب زده را نمي توان بيدار كرد.».  اگر در زندگي آنها اميد به زندگي مشترك هنوز زنده باشد،  مي توان آن را تقويت كرد. ولي اگر نسبت به همديگر به اين نتيجه رسيده باشند كه نمي توانند با هم زندگي كنند،  در اين صورت كمي كار سخت مي شود ولي باز هم جاي اميد هست.
نكته دوم : شما و خانواده تان اگر مي خواهيد برادرتان را اصلاح كنيد،  بايد در پيش او نقطة ضعفي نداشته باشيد و راحت بتوانيد حرفتان را بزنيد و او را بيدار كنيد. اگر شما از لحاظ مالي بتوانيد خودتان كار هم بكنيد و وابستگي خود را به برادرتان به حداقل برسانيد، در اين صورت راحت تر مي توانيد به مشكلات برادرتان رسيدگي كنيد. شايد كمك به خانواده شما براي خانواده برادرتان نيز مشكل ايجاد كرده باشد و قسمتي از مشكلات نيز از همين قسمت باشد.
 نكته سوم:  براي اينكه به اصلاح برادرتان بيشتر كمك كنيد در درگيري هاي بين آنها، در صورتي كه برادر مقصر است از همسر ايشان حمايت كنيد. اين كار باعث مي شود تا همسر برادر شما نسبت به خانواده شما اميدوارتر و ملايم تر گردد و اين نقطه اميدي براي ادامه زندگي براي او مي گردد. و از طرفي برادرتان با اين كار متوجه اشتباه خودش مي شود و درك مي كند كه همسرش مورد علاقه خانواده خود اوست و آرام آرام محبت را نسبت به همسرش بيشتر  مي كند.
 نكته چهارم:  برخورد خانواده همسر برادرتان با برادرتان نيز بايد اين گونه باشد يعني سعي كنند در اختلافات بيشتر از دامادشان حمايت كنند و محبت او را نسبت به خودشان جلب كنند اين كار باعث مي شود اميد به زندگي در برادرتان زيادتر گردد و به همسرشان بيشتر احترام بگذارند.
نكته پنچم: در اين موقعيت همسر برادرتان بيشترين نقش را مي تواند در حل تنش بين خود و شوهرش داشته باشد. به همين خاطر در اين جا توصيه هايي ذكر مي كنيم كه اگر از طرف ايشان عملي شوند برادرتان خيلي اميدوار مي شود و ناسازگاري را كنار مي گذارد:
 1. در كليه موارد معيشت اعم از تملك، در آمد، …. از كلمه «ما» استفاده نمايند نه «من» و «تو»؛ زيرا پس از عقد زندگي مشترك شروع شده و ديگر من و تو مطرح نيست.
 2. در مقابل همسر خود هر چند كه حق با ايشان باشد لجبازي و اصرار ننمايند و از مشاجره و مخالفت با همسر خود پرهيز كنند؛ زيرا محبت را از بين مي برد.
 3.  همسر خود را در مقابل بستگانش تحقير نكنند و از تعريف و تمجيد بستگان خود در مقابل آنها پرهيز نمايند.
 4. چنانچه كمك هايي از طرف بستگانش به همسرشان شده، آن ها را به رخ او نكشند.
 5. با دوستان و آشنايان همسرشان در معاشرت ها بيش از حد گرم نگيرند.
 6. شوهر خود را در معاشرت با اقوامش محدود نكنند.
 7. در رفت و آمد و معاشرت با بستگان شوهر خود پيش قدم باشند.
 8. به بستگان نزديك شوهر خود (مادر شوهر، پدر شوهر ، برادر و خواهر شوهر و… ) بيش از خويشاوندان ديگر احترام بگذارند.
 9. زحماتي كه براي پذيرايي خويشاوندان همسر خود متحمل شده اند را به رخ وي نكشند.
 10. چنانچه درآمدي دارند و براي زندگي هزينه مي كنند، آن را بازگو نكنند و در مصرف آن طبل جداگانه نزنند.
 11. از مردان ديگر نزد شوهرشان تمجيد نكنند، هيچ مردي را بر همسر شان ترجيح ندهند و در گفتار اين موضوع را رعايت كنند. زيرا هر فردي توانمندي هاي خاصي خود را دارد.
 12. براي برآوردن نيازمندي هاي خود از نظر مادي و غير مادي امكانات همسر خود را در نظر بگيرند و او را تحت فشار قرار ندهند.
 13. براي انجام درخواست هاي خودشان با شوهرشان با خشونت و آمرانه برخورد نكنند.
 14. خود را براي همسرشان بيارايند و بهترين و تميزترين لباس خود را در مقابل وي بپوشند.
 15. در مقابل همسر خودشان با حالت افسرده و اخمو حاضر نشوند؛ او را در موقع ورود به خانه با لبخند و شادي استقبال كنند.
 16. پس از مراجعت شوهر خود به خانه، كارهاي خود را حتي الامكان كنار بگذارد و در حضور او بنشيند و با سخنان خوشايند و گرمي از او پذيرايي كنند.
 17. در مواقعي كه همسرشان، از لحاظ روحي آماده نيست، درخواست هاي خود را مطرح نكنند.
 18. در موقع خروج از خانه او را بدرقه كند، و با گرمي از او خداحافظي كنند.
نكته آخر:  براي برادرتان نيز توصيه هايي داريم ولي چون شما در نامه نوشته ايد كه گوش شنوا ندارد به همين خاطر از بيان آنها صرف نظر مي كنيم و چند كتاب براي آنها پيشنهاد مي كنيم. در مورد برخورد خودتان با همسر برادرتان بيشتر مواظب باشيد تا مشكلي برايتان پيش نيايد. سعي كنيد حريم بين خودتان و ايشان را حفظ كنيد.

معرفي منابع جهت مطالعه بيشتر:
1. آيين همسر داري، ابراهيم اميني، بوستان كتاب، قم.
2. بهشت خانواده، دكتر سيد جواد مصطفوي، انتشارات هاتف.
3. زندگي شيرين، آقاي اميري.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد