خانه » همه » مذهبی » براي يك جوان 21 الي 23 ساله، با اين شرايط موجود در جامعه، امكان ازدواج وجود دارد يا خير؟ چرا در اين مورد والدين دخالت مي كنند؟ توضيح اجمالي بدهيد؟

براي يك جوان 21 الي 23 ساله، با اين شرايط موجود در جامعه، امكان ازدواج وجود دارد يا خير؟ چرا در اين مورد والدين دخالت مي كنند؟ توضيح اجمالي بدهيد؟

اگر منظور از «شرايط» فساد در جامعه و گسترش بدحجابي است بايد بگويم كه در بين افراد جامعه افراد بسيار متدين نيز وجود دارند افرادي كه مقيد به دستورات اسلامي اند و براي ازدواج منتظر جوان پاكي همچو شما هستند شايد هم منظورتان شرائط سخت اقتصادي و شغلي و مسكن است كه بيشتر جوانان در اين مسائل مشكل دارند و به نظر مي آيد شما هم همين دغدغه را داشته باشيد بي ترديد مسأله تحصيل، مسكن، شغل و در آمد از مسائل مهمي است كه ذهن جوان را براي ازدواج مشغول مي كند و حتي باعث نگراني او مي گردد اگر چه مسئولين براي رفع اين معضلات اقداماتي كرده اند ولي بخاطر كثرت جمعيت جوان، باز هم نياز به تلاش مستمر و بيشتري است و از سوي ديگر خانواده ها و خود فرد نيز مي توانند در اين مسأله نقش تعيين كننده اي داشته باشند.[1]الف: نقش خانواده: خانواده(پدر و مادر) مي توانند شرايط را طوري فراهم كنند كه فرزندشان بتواند تا تهيه منزل و يافتن شغلي مناسب با آنها زندگي كند البته اين نياز به همكاري خانواده داماد و عروس دارد اگر داماد تا مدتي منزل پدر زندگي كند و خانواده عروس و داماد نيز مثل گذشته مقداري از خرج ها و نيازهاي آنها را برطرف سازند فرزندانشان مي توانند در كمال آرامش، زندگي جديد و شيريني را شروع كنند و تا يافتن شغلي مناسب نگراني نداشته از جمله كارهايي كه والدين مي توانند انجام دهند اين است كه توقعات و چشم و همچشمي را پايين آورند و از تشريفات زياد بكاهند تا جوانشان با شروع زندگي جديد ايمان خودش را نيز حفظ كند و آرامش يابد.
ب: نقش جوان: جوان مي تواند در رسيدن به راه حل فوق با خانواده گفتگو كند و آنها را متقاعد كند، و از سويي هم با عزمي راسخ دنبال شغلي مناسب و حلال باشد. در ابتداي راه سست نشود ممكن است در ابتدا كمي سخت باشد ولي در آخر جوينده و پاينده است و همچنين جوان مي تواند از تجارب والدين خود در مدت زماني كه با آنهاست استفاده كند.
يافتن همسر: برخي از جوانان بدون هماهنگي با والدين خود اقدام به گزينش همسر مي كنند اين امر برخلاف سنت ها و عرف جامعه است چه بهتر است جوان اين كار را به عهده والدين خود بگذارد و البته اين به آن منظور نيست كه او ساكت بنشيند تا والدينش برايش تصميم بگيرند بلكه منظور اين است كه قبل از خواستگاري جوان نبايد رابطه دوستي با نامحرم داشته باشد، او اگر مورد مناسب و متناسبي(در ايمان، اخلاق، سن، فرهنگ، اقتصاد و ……) را مي شناسد خانواده خود معرفي كند تا با تحقيق از همسايه، فاميل، محل كار و تحصيل، آنها را بيشتر بشناسد، اگر مناسب باشد با خواستگاري رسمي خانواده با هم آشنا شوند و زمينه اي فراهم شود دو جوان با هم گفتگو كنند و شرائط و ملاك هاي خود را با همديگر بسنجند تا اگر تناسب خوبي داشتند اقدام به ازدواج كنند البته لازم نيست(و يا ممكن نيست) كه تناسب صد در صد باشد اما تناسب زياد در ملاك هاي ازدواج براي اقدام كافي است طبق نامه هايي كه به ما رسيده و تجارب مختلف، به شما اطمينان مي دهيم كه اين شيوه سالم ترين شيوه است و سرانجام آن سرشار از تفاهم است اما افرادي كه در خارج از چهار چوب عرف و شرع با هم آشنا مي شوند اغلب سرنوشت خوبي نخواهند داشت.
دخالت والدين: فرزند ميوه دل پدر و مادر است. والدين شبانه روز بخاطر سلامتي او خون دل خورده اند، چه كسي مي تواند ادعا كند كه بيشتر از پدر و مادر دلسوز فرزندشان است چه دوستي را مي توان تضمين كرد تا آخر به دوستي اش پايبند باشد جز پدر و مادر آري آنها در همه شرايط نگران آينده و سرنوشت فرزند بوده و از آرزوهايشان اين بوده كه فرزندشان را در لباس دامادي ببينند طبق قرآن شريف نيز فرزند موظف است بالاترين درجه احترام را به پدر و مادر خود بگذارد[2] و به هيچ وجه دل آنها را با حرف ها و حركات خود نسوزاند آنها اگر حرفي مي زنند بخاطر نگراني درباره آينده فرزند است، دوست دارند بهترين گزينه ها را براي همسري انتخاب كنند. همسري كه همگام با هم، زندگي شيرين را شروع كرده و لحظه به لحظه در زندگي، كمك و ياريگري يكديگر باشند.
پس حساسيت پدر و مادر را قدر بنهيم، امّا اگر اين حساسيت پيش از اندازه بود باز هم مي توانيم با زبان شيرين و احترام آنها را نسبت به اقدام عاقلانه خود مطمئن سازيم و مرحله به مرحله از آنها كمك بخواهيم و با آنها پيش برويم.

معرفي منابع جهت مطالعه بيشتر:
1. جوانان و انتخاب همسر، علي اكبر مظاهري، انتشارات پارسايان.
2. خانواده متعادل، محمد رضا شرقي، انتشارات انجمن اولياء و مربيان.

پي نوشت ها:
[1] . ر.ك: اميني، انتخاب همسر، قم، انتشارات سازمان تبليغات اسلامي.
[2] . ر.ك: سوره اسرا /23.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد