«رضایت الهی در گرو ولایتمداری»
دوست عزیز شرط اصلی براى ارتباط با خداوند و جلب رضایت او و دور شدن از وسوسه هاى شیطانى، توجه به عبادات و ذکر خدا و تلاوت قرآن و تدبّر در آیات آن است، چرا که رضایت خداوند در گرو طاعت و بندگى او است و این مهم محقق نمی شود مگر با عمل به دستورات خداوند. در روایت مفصلی از امام صادق (ع) که ما سعی کردیم آن را بطور خلاصه بیان کنیم ایشان شرط کسب رضایت الهی را چنین بیان می فرمایند: «اگر مى خواهید خداوند از شما راضى شود، او و رسولش (ص) و صاحبان امر از آل رسولش (ص) را اطاعت کنید و سعى نمایید اوامر و نواهی آنان را مو به مو رعایت کنید و علاوه بر انجام واجبات و ترک محرمات، مستحبات را نیز انجام دهید. مخصوصاً نافله شب را فراموش نکنید».(1)
در جای جای قرآن نیز به این مسئله بسیار مهم اشاره شده است که شرط بندگی و در نتیجه کسب رضایت الهی چیزی نیست مگر ولایت مداری، که با اطاعت از فرامین الهی و رسول مکرم اسلام که از جانب ائمه (ع) به ما رسیده است حاصل می شود. و به قدری این موضوع (اطاعت از پیامبر (ص)) مهم است که خداوند آن را شرط قبولی اعمال قرار داده است. (یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا أَطیعُوا اللَّهَ وَ أَطیعُوا الرَّسُولَ وَ لا تُبْطِلُوا أَعْمالَکُمْ – اى کسانى که ایمان آورده اید! اطاعت کنید خدا را، و اطاعت کنید رسول (خدا) را، و اعمال خود را باطل نسازید! (محمد(ص) آیه 33).
تجربه و زندگى و رهنمودهای بزرگان نشان داده است که راه همین است و بس و تنها راه کسب رضای خداوند عمل به فرامین الهی (انجام واجبات و ترک محرمات) می باشد. البته رسیدن به این مراحل تدریجى است و نیاز به زمان دارد. این طور نیست که با یک شبانه روز انسان بتواند بر وسوسه هاى شیطانى غالب شود. بلکه با توبه از گناهان و خطاهای گذشته وجودتان را از هرگونه کژی و کاستی پاک کنید و با مدد جویی از ائمه اطهار (ع) خود را آماده کنید برای کسب فضایل الهی و قدم گذاشتن در مسیر بندگی. ما نیز به حسب وظیفه برای شما دعا می کنیم تا در مسیری که قدم بر می دارید موفق و پیروز باشید.
———–
(1) لَمْ یُصِبْ رِضَا اللَّهِ إِلَّا بِطَاعَتِهِ وَ طَاعَةِ رَسُولِهِ وَ طَاعَةِ وُلَاةِ أَمْرِهِ مِنْ آلِ مُحَمَّدٍ ص وَ مَعْصِیَتُهُمْ مِنْ مَعْصِیَةِ اللَّهِ وَ لَمْ یُنْکِرْ لَهُمْ فَضْلًا عَظُمَ أَوْ صَغُرَ و…. الکافى، ج 8، ص 11)
برای مطالعه بیشتر به سایت مراجعه کنید. موفق باشید. http://akhlagh.porsemani.ir/term31