طلسمات

خانه » همه » مذهبی » تکیه‌ی عطاء‌الملک دهش

تکیه‌ی عطاء‌الملک دهش

تکیه‌ی عطاء‌الملک دهش

از تکیه‌های خصوصی در شمالی‌ترین قسمت تخت فولاد که به شکل باغ مشجّری بود که در آن چند قبر از خاندان عطاءالملک قرار داشت. در سال 1374 هجری شمسی توسط شهرداری اصفهان را مورد

30995 dahesh - تکیه‌ی عطاء‌الملک دهش
30995 dahesh - تکیه‌ی عطاء‌الملک دهش
نویسنده: سیداحمد عقیلی
 

از خدا خواهیم توفیق عطاء *** تا بیفزاید بتوفق عطاء (1)

از تکیه‌های خصوصی در شمالی‌ترین قسمت تخت فولاد که به شکل باغ مشجّری بود که در آن چند قبر از خاندان عطاءالملک قرار داشت. در سال 1374 هجری شمسی توسط شهرداری اصفهان را مورد مرمّت و بازسازی قرار داد و مجموعه تاریخی، فرهنگی، مذهبی تخت فولاد در آن ایجاد شد. و به منظور تجلیل از مقام عطاءالملک آرامگاهی شامل یک گنبد بزرگ و چند گنبد عرقچینی بر روی ستون‌های ساخته شده از بتون و سیمان ایجاد گردید. این تکیه را می‌توان جدا از قبرستان تخت فولاد و آخرین تکیه در محدوده‌ی آن به شمار آورد.

موقعیّت جغرافیایی تکیه

در خیابان مصلّی، در چهار راه دهش این تکیه قرار گرفته است.دفتر مجموعه‌ تاریخی، فرهنگی – مذهبی تخت فولاد در این تکیه واقع شده است.

بیشتر بخوانید: گورستان های عجیب و غریب!

 

بزرگ مدفون در این تکیه

فضل‌الله دهش:

متوفّی 1338 هجری شمسی. فرزند حاج محمّدحسین شیرازی معروف به «عطاءالملک» از مردمان نیکوکار و خدمتگزار شهر اصفهان و از پیشگامان صنعتی شدن شهر اصفهان. وی برای نخستین بار در اصفهان اقدام به تأسیس کارخانه‌ی برق نمود. او را بنیانگذار صنعت برق اصفهان می‌دانند. عطاءالملک پس از پایان جنگ جهانی دوم با خرید ماشین‌آلات نساجی اقدام به تأسیس کارخانجات نساجی وطن می‌نماید و اولین کارخانه‌ی نساجی مدرن در آن زمان در اصفهان ایجاد می‌شود. به طور کلی مردی فعّال و خدمتگزار مردم بود. علاوه بر او پنج نفر از خانواده‌ی دهش نیز در این تکیه مدفون می‌باشند. (2)

پی‌نوشت‌ها:

1. در بایگانی مجموعه‌ی تاریخی، فرهنگی – مذهبی تخت فولاد شرح حال کامل ایشان با اشعاری که در تجلیل از وی سروده شده، موجود است.
2- همان مأخذ.

منبع مقاله :
عقیلی، سیداحمد، (1391)، تخت فولاد اصفهان، اصفهان: سازمان فرهنگی، تفریحی شهرداری اصفهان، چاپ ششم.

 

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد