خانه » همه » مذهبی » جمهوري اسلامي در مقابل مسائل فلسطين و عراق و هتك حرمت مقدسات در كربلا و نجف را صرفاً عملي زشت دانسته ؟ و چرا وارد عمل نمي شود؟

جمهوري اسلامي در مقابل مسائل فلسطين و عراق و هتك حرمت مقدسات در كربلا و نجف را صرفاً عملي زشت دانسته ؟ و چرا وارد عمل نمي شود؟

پاسخ سوال در سه بخش ارائه مي شود:
1. اهميت و جايگاه جمهوري اسلامي ايران
2. سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران در قبال مسائل فلسطين و عراق
3. مسالة اعلان آمادگي ترميم مجسمه بودا در افغانستان.

«اهميت و جايگاه جمهوري اسلامي ايران»
انقلاب اسلامي ايران، اين حادثة بزرگ قرن، از يك سو معادلات سياسي استكبار را در ادامة سياست سلطه و تقسيم استعماري جهان بهم زد و از سوي ديگر يكي از استوارترين رژيم هاي وابسته را كه از حمايت قدرتهاي بزرگ برخوردار بود، ريشه كن نمود و در كشوري چون ايران با اهميتي كه از نظر استراتژيكي و اقتصادي براي قدرتهاي بزرگ جهان دارد، تحولي سياسي ـ مردمي و عظيم بوجود آورد، مهمتر از اين دو روند انقلاب اسلامي با آگاهيهاي عميقي كه در ميان ملتهاي مسلمان جهان به ويژه در كشورهاي اسلامي بوجود آورد، زمينة تحولات ريشه دار و بينش ها و گرايش ها و حركتهاي سياسي چشمگيري را فراهم آورد اين جريان سياسي، يكبار ديگر اسلام را به عنوان يك قدرت تعيين كننده در جهان مطرح نمود و چشم انداز وحدت بزرگ جهان اسلام و حركت عظيم بازيابي خويشتن خود و گريز از سلطه و ايستادگي در برابر استعمار، را در برابر يك ميليارد مسلمان گشود. مقام معظم رهبري فرمودند«انقلاب بزرگ ما خصوصياتي مخصوص به خود داشت اين خصوصيات كه اولين بار در يك انقلاب مشاهده مي شد تكيه بر اسلام، هدف گيري ايجاد حكومت اسلامي، تجديد نظر در مفاهيم سياسي عالم مثل آزادي و استقلال و عدالت اجتماعي و چيزهاي ديگر و حركت به سمت دنيا و جامعه اي كه بر پاية ارزشهاي اسلامي بنا شده باشد»[1] بازتاب و دستاوردهاي انقلاب اسلامي بگونه اي است كه امروز به اعتراف صريح نظريه پردازان غربي درگيري اصلي بين فرهنگ ديني انقلاب و نظام اسلامي با فرهنگ غربي است. هانتينگتون نظريه پرداز غربي مي گويد:«تقابل اصلي آيندة جوامع بشري برخورد فرهنگ اسلامي و فرهنگ غربي است»[2] و نوام چامسکي نويسندة مشهور آمريكايي معتقد است كه دشمني ها، توطئه ها و مخالفت هاي آمريكا عليه ايران به دليل استقلال و تن در ندادن اين كشور به سلطه و استعمار آمريكاست و چنين اظهار مي دارد «جمهوري اسلامي ايران از نظر آمريكا غير قابل پذيرش است چون از استقلال خود چشم پوشي نمي كند»[3]

«سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران در قبال مسائل فلسطين و عراق»
براساس قانون اساسي، «دفاع از حقوق همة مسلمانان»[4] و «حمايت از مبارزه حق طلبانه مستضعفين در برابر مستكبرين در هر نقطه از جهان»[5] از اصول سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران مي باشد از اين رو «تنظيم سياست خارجي كشور بر اساس معيارهاي اسلام، تعهّد برادرانه نسبت به همة مسلمانان و حمايت بي دريغ از مستضعفان جهان»[6] از اهداف دولت جمهوري اسلامي ايران قرار داده شده است بنابراين ماهيت و محتواي انقلاب اسلامي، حمايت از مردم ستمديده فلسطين و عراق را ايجاب نموده و سياست خارجي كشور را براساس آن استوار مي نمايد سياستي كه پس از انقلاب تا امروز پيگيري شده است و جمهوري اسلامي ايران از بنابر توان و امکاني که دارد از هيچ گونه حمايت مادي و معنوي مردم ستمديده فلسطين دريغ نكرده است. البته در چنين شرايطي رعايت «عزت، حكمت و مصلحت» ايران اسلامي و نيز جهان اسلام به عنوان اصول محوري سياست خارجي كشور كه از سوي مقام معظم رهبري مطرح گرديد[7] ايجاب مي كند كه ضمن رعايت اصل حمايت از مردم مظلوم و ستمديده فلسطين و عراق و بكارگيري راهكارهاي لازم در اين جهت رعايت حكمت و مصالح نظام بشود. و اگر شرايطي فراهم شود كه اقدامات بيشتري در اين خصوص انجام شود بي شك جمهوري اسلامي ايران در صف اول حمايت از مستضعفين جهان قرار خواهد بود. همانگونه كه امروزه و در شرايط فعلي به عنوان حامي واقعي نهضت هاي آزادي بخش و مستضعفان جهان در سطح بين المللي مطرح است.

معرفي منابع جهت مطالعه بيشتر:
1ـ ويژگيهاي انقلاب اسلامي در آينه نگاه مقام معظم رهبري، مؤسسه فرهنگي قدر ولايت 1380.
2ـ انقلاب اسلامي و چرايي و چگونگي رخداد آن، جمعي از نويسندگان، نشر معارف 1377، ص 199 تا 214.
3ـ ولايتي، علي اكبر، ايران و تحولات فلسطين، مركز اسناد و تاريخ ديپلماسي، تهران 1380.

پي نوشت ها:
[1] . حديث ولايت، ج 4، ص278.
[2] . نفوذ و استحاله، معاونت سياسي نمايندگي ولي فقيه، تهران 1378، ص 27.
[3] . روزنامه رسالت، 27/2/80.
[4] . قانون اساسي، اصل 152.
[5] . قانون اساسي، اصل 154.
[6] . قانون اساسي، اصل 3، بند 16.
[7] . روزنامه جمهوري اسلامي، 13/2/69.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد