خانه » همه » مذهبی » حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله سایه نداشت

حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله سایه نداشت

در بحار الانوار به نقل از کتاب «المناقب» چنین آمده است: «لم یقع ظله علی الارض؛ سایه حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله بر زمین نیفتاد». و پس از این آورده است: «و کان اذا وقف فی الشمس و القمر و المصباح، نوره یغلب انوارها؛ وقتی که پیامبر زیر آفتاب یا ماه یا چراغ می ایستاد، نورش بر نورهای آنها چیره می شد». و پس از اینها دارد: «کان یظلمه سحابه من الشمس؛ همیشه ابری بر سر آن حضرت سایه می افکند تا از حرارت آفتاب در امان بماند». بعد از اینها دارد: « حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله همان طور که جلو می دید، عقب را هم در آن حال می دید». (بحارالانوار، ج 16، ص 176، س 11، چاپ ایران، در ذیل ح 19) در کتاب مناقب ابن شهر آشوب ، سایه نداشتن را به عنوان معجزه نقل می کند اگر چه معجزات حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله ، فراوان است و در میان آنها فقط قرآن، صد در صد معجزه همیشگی است و به نظر برخی علما، مباهله هم از معجزات جاودانه است و دیگر معجزات همه اش موقتی و در شرایط خاص است . براساس آنچه که مناقب آورده، نمی توان این معجزه را به تمام عمر مبارک حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله نسبت داد.
در بحارالانوار، ج 17، ص 308، چاپ ایران، به نقل از تفسیر امام حسن عسگری علیه السلام آورده است: «خداوند ابری می فرستاد تا بر سر پیامبر سایه بندازد». (ج 17، ص 308، س 5) این حدیث هم در صورت صحت، از معجزات حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله است. و در شرایط خاصی صورت می گرفت و وقتی که ابر بر سر آن حضرت سایه می انداخت دیگر آن حضرت سایه ای نداشت.
در بحارالانوار به نقل از کتاب «اکمال الدین» نوشته شیخ صدوق درباره حضرت صاحب العصر روحی فداه چنین آورده است: «و لایکون له ظل؛ امام زمان علیه السلا م سایه نخواهد داشت». (بحار، ج 52، ص 322، س 3، در ضمن حدیث 29)
براساس این حدیث، حضرت امام زمان علیه السلام هم سایه نخواهد داشت.
در اصول کافی، کتاب الحجه، باب مولد النبی صلی الله علیه و آله آمده است: «لم یکن له فی ؛ حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله سایه نداشتند. »
براساس این حدیث، حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله، هیچ وقت سایه نداشت و لکن این حدیث، سندش کامل نیست و نمی توان قاطعانه به محتوای آن اعتقاد پیدا کرد گر چه مشکلی هم ندارد چون اگر بخواهد از این مهم ترها را انجام می دهد.
این حدیث در بحار، ج 16، ص 249، س 2 آمده است و در ص 368، ح 79 به نقل از اصول کافی این حدیث را آورده است و در توضیح حدیث می گوید: «برخی از اصحاب امامان، برخی از امامان را بدون سایه دیده اند».
در جلد 17 بحار الانوار، ص 346، ح 17، نیز همین حدیث آمده است و در جلد 25 بحارالانوار به نقل از حضال شیخ صدوق آمده است: «… و لایکون له فی؛ امام معصوم سایه ندارد». اگر کسی بر پایه این چند حدیث به این معجزه معتقد نشود، باز هم مشکل به وجود نمی آید چون در میان چند حدیث که صد در صد وجود این معجزه را اثبات کند، نیست.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد