حماسه آفرینان دلاور
حماسه آفرینان دلاور
سلام بر قامت استوارت
ای پاسدار، ای نگهبان مررزها، ای طلایهدار سپاه اسلام، ای آن که نامت در سپیده صبح جاری است! در لحظه لحظههای غرورآفرین وطنمان جای داری. آن گاه که خونابه ستم بر دیوارهای شهرمان رنگی دیگر زده بود، قامت استوارت را میدیدیم که دلیرانه بر دشمن میتاختی و آن گاه که شهرمان رنگ وبوی تجاوز گرفت، جان بر کف نهادی و سینه در مقابل دشمن دون سپر کردی. ای دیرآشنای غریب! در تو و در لحظههای غربتت، بوی خوش جبهه را استشمام کردیم و یافتیم دلاوری و از خودگذشتگی جوانانی را که منتظر اشارت رهبر بودند تا جان خویش را برای حفظ کیان اسلام و شریعت بنهند. در حماسهآفرینیهای شورانگیز و عشق آفرینت، بوی خوش شهادت را به کام جان خریدیم و رنگ سرخ وصل را دیدیم و اینک در آینه روزی که با نام تو رقم خورده، دلاوریها و ازخودگذشتگیهایت را پاس میداریم و بر قامت استوارت سلام میفرستیم.
روز پاسدار
سوم شعبان، روز ولادت حسین بن علی علیهالسلام عصاره نبوت و یادگار ولایت، روز ولادت سید مظلومان، و روز پرورش و زایش نماد پاسداری از مکتب انسانساز اسلام است. چنین روزی، به دلیل بزرگداشت و ادای حق به فرزندان وارسته و عزیز امت شهیدپرور مسلمان ایران، روز پاسدار نامیده شد. شاید در چنین روزی، قدر ایثارها، شهامتها و از خودگذشتگیها و جان فشانیهای این همانندان 72 تن یاران حسین علیهالسلام در صحنه کارزار خونفشان کربلا، به گونهای شایسته ارج نهاده شود.
مفهوم پاسداری
بر مبنای کلام پرگهر رسول اکرم صلیاللهعلیهوآله که میفرمایند: «همه شما نگهبان و مسؤول هستید». پاسداری معنای وسیعی دارد. پاسداری از مرزها، پاسداری از ارزشها، پاسداری از جامعه اسلامی، پاسداری از نفس و… . پاسداران مسؤول اند تا از نفس خود نیز پاسداری کنند و آن چنان نفس را مهار کنند که تابع اسلام و احکام خداوند باشد. پاسداری گاه با نیروی بازو صورت میگیرد و گاه با صحبت کردن و بیان حقایق. پاسدار انقلاب اسلامی تنها یک لفظ نیست؛ یک واقعیت است، بدین معنا که اگر کسی بخواهد بر خلاف مسیر اسلام عملی انجام دهد، وظیفه هر مسلمانی است که از اسلام و ارزشهای اسلام دفاع نماید و فتنهها را خاموش کند. به تعبیر پیرفرزانه انقلاب، امام خمینی رحمهالله «پاسداری از اسلام و قرآن کریم، همان صراط مستقیمی است که در نماز از خدا طلب میکنیم».
ارزش و مقام پاسدار و پاسداری
پاسداران انقلاب اسلامی، این حافظان اسلام و قرآن، در همه جبههها بر ضد کفر و ظلم جهاد میکنند؛ چه در جبهههای نبرد و چه در شهرها و روستاها با کمک امت مسلمان ایران. آنان با جان و دل و با عشق و علاقه به اسلام خدمت کرده و میکنند. پاسداری، شغل بسیار شریف و پرمسؤولیتی است. امام خمینی رحمهالله معمار بزرگ انقلاب، ارزش پاسدارانی را که برای خدا خدمت میکنند، چنین بیان میفرماید: «پاسداران، از ارکان کشور هستند ؛ مجاهدانی که هم در پشت جبههها و هم در جبهههای نبرد علیه کفار مجاهدت میکنند. پاسداران، همان مجاهدان فی سبیل اللّه هستند که مقامشان بزرگتر از آن است که گوهر زیبای عمل خود را به عیار پست دنیا محک بزنند. آنان، فرزندان دفاع مقدس و پرچمداران عزت مسلمین و سپر حوادث کشورند.»
پاسداران، تربیت یافتگان عاشورا
پاسداران، بازوان مسلح انقلاب و طلایه داران یک ارتش مکتبی و مردمی هستند؛ افرادی که انقلاب را به خوبی لمس کردهاند و نه تنها درک روشنی از آن دارند، که خود زینتبخش ارزشهای انقلابی هستند. آنها، فرزندان امام حسین علیهالسلام و تربیت یافتگان عاشورا و کفرستیزان جانباز کربلا و پویشگران محرم هستند. به جرأت میتوان گفت این پاسداران، پاسداران کشور ایران در قرن چهاردهم هجری نیستند، آنان به صدر اسلام تعلق دارند. بلالها، عمارها، حمزهها، جعفرها و ابوذرهایی هستند که در یک حرکت توحیدی، یکدیگر را در کویری سوخته یافتهاند و به دنبال پیامبر خود راه میسپارند. سختی راه و رنجها و شکنجهها را با مقاومتی شگفت تحمل کردهاند و اکنون در فکر گسترش معنویت، در جاهلیت قرن ستم و فریب هستند.
خودجوشی
پاسداران، به معنای وسیع کلمه «اسلامی» و «مردمی» به شمار میروند؛ زیرا آن چه هویت اصلی پاسداران را تشکیل میدهد، مکتبی بودن آنان است. از سوی دیگر، هیچ گونه فاصلهای میان پاسداران و مردم نیست و آنها از بطن تودهها جوشیدهاند. فعالیت پاسداران، با الهام از مکتب انقلابی اسلام و برای تکرار انقلاب حسین علیهالسلام و استمرار خط عاشوراییان است. انگیزه حرکت آنان، عشق به مکتب و انقلاب اسلامی بوده است و بس. آنها برای خدا قیام کردند و این قدرت ایمانشان بود که ایشان را به دفاع از ارزشهای اسلام وامیداشت. پاسداران، همزبان راستین مردم هستند و برای اسلامی میکوشند که محبوب دلِ مردم است. آنان را میتوان خدمتگزاران مردم و اسلام دانست که از متن ملت جوشیدند.
ایثار و فداکاری
حماسههای خونباری که پاسداران در سراسر میهن اسلامی آفریدهاند، نمایشدهنده ایثار و فداکاری این فرزندان راستین انقلاب است. پاسداران با تجهیزات اندک و با نفراتی کم، در مقابل کفرِ جهانی و مزدوران آن جنگیدند. در مقابله با عناصر ضدانقلاب داخل کشور و در نبرد با ارتش تجاوزگر بعث عراق، آنان همیشه قبل از این که به اسلحه خود تکیه کنند، به ایمان خود تکیه میکنند که آفریننده خلاقیت و تیزبینی و هوشیاری آنهاست. وقتی عقیده بر گروهی حاکم باشد، آنان پیروز هستند؛ زیرا به دستور «اللّه» مبارزه میکنند و از تأییدات الاهی بهرهمندند. آنان همواره بر اساس این دستور خدا که میفرماید: «من به شما یک پند میدهم و آن این است که خالص برای خدا قیام کنید» عمل نموده و این موعظه خدا را پذیرفته و در همه جا در مقابل دشمن مقاومت کردهاند و چه در زمان جنگ و چه در زمان صلح، همواره در سنگرهای دفاع از ارزشهای الاهی نظام حاضر بودهاند.
اعتقاد عمیق به انقلاب، امام و امت
پاسداران، فرزندان اسلام و انقلاب هستند. لحظهای سپری نمیشود و روزی به شب نمیآید، مگر این که آنان مراقب انقلاب و نگران سرنوشت آن هستند. آنان از بیرون به انقلاب نمینگرند؛ از این رو، بهتر و سریعتر از هر کارشناسی مسائل انقلاب را درک میکنند. اعتقاد پاسداران به ولایت، سرشار از شگفتی و اسرار بسیار است. این اعتقاد، ناشی از یک تحول بنیادین در بینشها، باورها و خصلتهایی است که جوانان ایران را به کلی دگرگون کرده است.
بر همین اساس است که امام امت در دیدار با پاسداران میفرماید: «تاریخ اسلام، جز یک برهه از صدر اسلام، جوانانی مثل جوانهای ایران ما سراغ ندارد.»
پایگاه مردمی
هنگامی که پاسداران در برابر استکبار جهانی میخروشند و به تمام ابرقدرتهای جهان قاطعانه «نه» میگویند و وقتی تسلیم شعارهای عوام فریبانه غرب نمیشوند و زمانی که با نفاق و منافق مقابله و ستیز میکنند، گویی این تودههای میلیونی مسلمان و قهرمان ایران هستند که خشم و خروش و آرمان خودرا در سخن و بازوی توانای پاسداران متبلور میبینند. بنابراین، مرم از پاسدار و پاسدار از مردم است و این دو، اعضای یک پیکر بزرگ، به نام انقلاب اسلامی به شمار میآیند. داشتن پایگاه مردمی پاسداران، به آنان قدرت و توان جاودانه میبخشد؛ قدرت و توانی که از لحاظ کمی نابرابر است، اما از نظرکیفی بر تمام چهرههای زر و زور و تزویر برتری میجوید. به حق که وجود این جانبرکفان برای اسلام و انقلاب مغتنم است تا آن جا که امام خمینی رحمهالله میفرماید: «کاش من هم یک پاسدار بودم».
خلوص و تقوای دینی
پاسداران، از خالصترین و بالندهترین نیروهای توانمند انقلاب به شمار میروند. پاسدارانی که همه چیز را در رابطه با خدا میبینند و به همین جهت است که از مرگ هراسی ندارند و شهادت را برای خود و یاران فداکارشان، فوز عظیم میدانند. پاسداران از ذهنیتی پاک و بی آلایش برخوردارند. در ذهنیت پاسداران، حسابگریهای سیاسی و قدرتطلبی و منزلتجویی هیچ گونه جایگاهی ندارد. به خاطر همین ویژگیهاست که آنان در مقام رفیع وارستگی میتوانند به سَبُکی کبوتری سپیدبال در آسمان شهادت اوج بگیرند و بال خود را به شفق سرخ انقلاب رنگین سازند.
ماهیت و هدف پاسدار و پاسداری
امام خمینی رحمهالله پاسدار و پاسداری را در زنجیره دنبالهدار و مقدس نبوت و امامت، از حضرت آدم علیهالسلام تا حضرت محمد صلیاللهعلیهوآله ، و از حضرت محمد صلیاللهعلیهوآله تا امام حسین علیهالسلام و از امام حسین علیهالسلام تا انقلاب مهدی(عج) و برپایی کامل حکومت عدل الاهی معرفی مینمایند و پاسدار را، پاسدار حق و قرآن و اسلام دانسته و پاسداران را به عنوان سربازان خدا و سربازان امام زمان(عج) به شمار میآورند. ایشان، انتظار خود را از آنان، همراهی با اسلام بیان میدارند و پاسداری از اسلام را بالاترین پاسداری میدانند. ایشان، پاسداری از اسلام را، بزرگترین نعمت شمرده و آشکار به پاسداران دستور میدهند که اسلام را حفظ کرده و به نسل آینده انتقال دهند.
فلسفه وجودی سپاه پاسداران
فلسفه وجودی سپاه پاسداران را هیچ چیز به اندازه دستاوردها و اهداف مورد نظر انقلاب اسلامی بیان نمیکند؛ انقلابی که ریشههای فساد را قطع، و نهال پاک ایمان و استقلال را در کشور و در دل امت ایران بارور کرد و با رحمت ولایت، آن را آبیاری نمود و خطر عظیمی شد که ابرقدرتها، به ویژه آمریکا تحمل آن را نداشتند. دشمنان انقلاب اسلامی از ابتدای پیروزی آن، درصدد سرنگونیاش برآمده و به شیوههای گوناگون، به توطئه و فتنهانگیزی دست زدند. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در مقاطع مختلف زمانی، شاهد و درگیر انواع توطئهها و تهدیدها برضد انقلاب اسلامی بوده و در هر مرحلهای، برای خنثی سازی آنان تلاش کرده است.
پاسداری از مرزها، رمز رستگاری
پاسداری و حفظ مرزهای کشور اسلامی از هجوم و تجاوز دشمن، یکی از مهمترین و اصلیترین وظیفههای سپاه و تک تک پاسداران انقلاب اسلامی به شمار میآید. خداوند در آیه دویست سوره آل عمران میفرماید: «ای اهل ایمان! در کار دین صبور باشید و یکدیگر را به صبر و مقاومت سفارش کنید و مهیا و مراقب کار دشمن بوده و خداترس باشید که پیروز و رستگار گردید». این آیه شریفه که به صراحت بر پاسداری از میهن اسلامی و مقابله با تجاوز دشمن ستمکار دلالت دارد، رمز رستگاری را در مقابله با دشمن و پاسداری و حفظ سرزمین اسلامی از هجوم حملات دشمنان میداند.
مساجد، پایگاه اولیه سپاه
ازمیان آتش و خون و در زیر رگبار مسلسلها و تفنگها بود که پاسداران انقلاب اسلامی، هم چون لالههای سرخرنگ در صحرای سرسبز و خرم انقلاب جوانه زدند و رشد کردند. پاسداران، از نخستین حرکتها و خیزشها آغازیدند و قبل از 22 بهمن 1357، جوانان پرشور و توفنده و عطشناکی بودند که با اشتیاق و کنجکاوی، مسیر حرکتهای الاهی را درتاریخ ایران دنبال میکردند و روز به روز بر تجربههای خود میافزودند و در خط انقلاب خونبار اسلامی راه میسپردند. محل گردهمایی این جوانان مسجد بود. آنان در مساجد، هستههای مقاومت تشکیل میدادند و با هماهنگی با سایر نقاط، به سوی یک تشکیلات منظم پیش میرفتند. با استقرار نهادی انقلابی، پاسداران در سپاه شکل گرفتند و این ارگان، به صورت یک کل منسجم و یکپارچه بنیانگذاری شد و تداوم بخش دفاع از حریم اسلام و جمهوری نوپای اسلامی گردید.
قدرت سپاه و پاسداران
یک انقلاب در صورتی که فقط از بعد سیاسی یا نظامی برخوردار باشد، نمیتواند پیروز شود. در انقلاب اسلامی ایران، مسأله با اهمیت این است که این انقلاب، در ابعاد گوناگون تقویت شده و در بعد نظامی، حضور فعال سپاه وپاسداران بسیار قابل توجه است، اما این سپاه و پاسداران، تا چه حد توانستهاند انقلاب را از خطر حفظ کنند؟ در پاسخ همین بس که امام امت فرمود: «اگر سپاه نبود، کشور نبود». قدرت سپاه آن گونه بزرگ جلوه داده شد که ریگان رئیس جمهور اسبق آمریکا گفت: تا این سپاه در ایران وجود دارد، حمله نظامی به این کشور فایده ندارد.
منبع: سایت حوزه
/خ