خانه » همه » مذهبی » دختري عاشق پسري شده و نمي داند طرف مقابل هم او را دوست دارد يا نه؟ در اين موقعيت نسبت به آن پسر چه تصميمي بگيرد؟

دختري عاشق پسري شده و نمي داند طرف مقابل هم او را دوست دارد يا نه؟ در اين موقعيت نسبت به آن پسر چه تصميمي بگيرد؟

علاقة انسان به جنس مخالف در فطرت انسان نهاده شده است. و اين علاقه است كه نهاد خانواده را پايدار ساخته هر دو طرف را از لحاظ روحي به آرامش مي رساند. امّا براي اينكه دو طرف تشكيل خانواده دهند بايد در اين انتخاب مراحلي را پشت سر بگذارند. در اين نوشتار ابتدا شيوة صحيح انتخاب همسر را بيان مي كنيم سپس در ادامه به قسمت هاي مختلف سؤال شما پاسخ مي دهيم.

شيوة صحيح انتخاب همسر:
اگر شما قصد ازدواج با آن شخص مورد نظر را داريد قبل از اينكه به او ابراز علاقه نمائيد بايد ببينيد آن شخص شرايط يك همسر مطلوب را دارد يا نه؟ در اينجا به طور خلاصه به اين شرايط اشاره مي كنيم.
1. ايمان و دينداري.
2. عقل و هوش كافي.
3. اخلاق پسنديده.
4. عفت و نجابت.
5. شرافت خانوادگي.
6. با سواد بودن.
7. توانايي مالي براي ادارة‌ خانواده.
8. تناسب در سنّ كه بهتر است دو تا چهار سال دختر كوچكتر از پسر باشد.[1]9. سلامتي جسمي.
10. سلامتي رواني.
11. و در آخر همتايي و تناسب دختر و پسر در تمام حيطه ها (سياسي، اقتصادي، اجتماعي، خانوادگي، زيبائي، فرهنگي، تحصيلات، ديني، آينده زندگي) كه هر قدر تناسب بيشتر باشد تفاهم و هماهنگي بيشتر خواهد بود.[2]بعد از اينكه به وسيلة تحقيقات مختلف براي شما ثابت شود كه ايشان شرايط مذكور را دارد و با در نظر گرفتن اين مطلب كه محبت به اين شخص چشم شما را نسبت به حقايق نبندد و شما را از تحقيق همه جانبه در مورد وي باز ندارد؛ بهترين راه براي شما اين است كه از طريق واسطه اي، مورد اعتماد به صورت غير مستقيم، نظر طرف مقابل را دربارة خويش جويا شويد. و اين كار توسطّ واسطه بهتر است به اين شكل انجام شود كه واسطه نزد طرف مقابل مي رود و با مقدماتي بدون اينكه بگويد از جانب شما پيغامي دارد، بحث ازدواج را به طور كلي مطرح مي كند و در ضمن آن از او مي پرسد كه آيا دوست داري موردي را به شما معرفي كنم؟ آنگاه كه جواب مثبت داد. واسطه شما را معرفي مي كند و از او مي خواهد كه بعداً نظرش را بگويد.
در صورتي كه او نيز واقعاً به ازدواج با شما تمايل دارد، به طور رسمي و از طريق خانوادة محترمشان از شما خواستگاري كند تا ان شاء الله هر چه زودتر با توافق شما و وي و خانواده هاي محترمتان مقدّمات ازدواج فراهم شود.[3] قبل از اين خواستگاري از هر گونه ارتباط مستقيم و دور از نظارت بزرگترها جداً بپرهيزيد همان طور كه بحمدالله تاكنون نيز، به خاطر شرم و حياي قابل تمجيدتان چنين كرده ايد. زيرا غلبة فضاي احساسي باعث ناديده گرفتن مسايلي مي شود که براي دست زدن به يک انتخاب درست و سازنده بايد ديده شوند.بايد توجه کردکه آنچه ظاهر افراد نشان مي دهد هميشه بيانگر باطن آنان نيست.
اگر با بررسي هائي كه به عمل آورده ايد فرد مورد نظر صلاحيّت و همتايي با شما را ندارد، يا اينكه شخص مورد نظر اظهار عدم علاقه نسبت به شما كرد؛ سعي كنيد محبّت او را از قلب تان بيرون كنيد و نسبت به او ابراز محبّت ننمائيد. چون اگر صلاحيّت ازدواج با شما را ندارد ديگر بايد بدانيد كه مسأله يك عمر زندگي است و در زندگي شرايط ،خلق و خو ،باورها ، و الگوهاي رفتاري طرف مقابل حرف اوّل را مي زند و اگر اين شرايط فراهم نباشد بايد يك عمر زجر كشيد و اختلافات و منازعات را تحمل كنيد يا اينكه به طلاق متوسّل شد. كه بهتر است از اوّل انسان عاقلانه سرنوشت يك عمر زندگي را به دست يك محبّت ظاهري نسپارد.[4]و اگر طرف مقابل نسبت به شما اظهار عدم علاقه نمايد در اين صورت محبت و علاقه يك طرفه راه به جايي نمي برد. به قول شاعر:
خوش آن بي مهرباني هر دو سر بي
كه يك سر مهرباني درد سر بي
اميرالمومنين علي عليه السلام مي فرمايد: (زهدک في راغب فيک نقصان حظ و رغبتک في زاهد فيک ذل نفس)، يعني بي اعتنايي تو به کسي که واقعاً تو را دوست دارد حرمان تواز محبت است و رغبت تو درکسي که تو را دوست ندارد خوارکردن شخصيتت.
در ازدواج علاقة دو طرف شرط است و نمي توان كسي را به زور دوستدار ديگري ساخت.
به هر صورت اگر به توافق نرسيديد علاقة به او را ناديده بگيريد. گمان هم نكنيد كه چيز بسيار گرانبهائي را از دست داده و زياني جبران ناپذير را تجربه كرده ايد؛ زيرا چه بسا خداوند فردي مانند وي يا بهتر از او را قسمت شما نمايد. بنابراين به او دل نبنديد. براي اينكه بتوانيد با احساسات خود كنار بيائيد و او را فراموش نمائيد مي توانيد از راه كارهاي زير بهره جوئيد:
1. اوقات خود را، با اشتغالات درسي و خلاقيّت و برنامه هاي مورد علاقه تان نظير كارهاي هنري و ورزشي، چنان تنظيم كنيد كه فرصت فكر كردن دربارة وي نداشته باشيد.
2. هر گاه ياد او در ذهنتان نقش بست، بي درنگ به كارهاي ديگري مشغول شويد و از اشتغال ذهني دربارة او بپرهيزيد.
3. ديدارتان را با او به حداقل برسانيد؛ براي مثال در جاهايي كه بيشتر ايشان ديده مي شوند رفت و آمد نكنيد و اگر همكار هستيد اطاق خود را عوض كنيد و در صورت لزوم شغل خود را عوض كنيد و از اين قبيل كارها.
4. با بر شمردن و نوشتن  نكات منفي وي كه احتمالاً در تحقيق و بررسي تان به دست آورده ايد، از ميزان علاقه خود به او بكاهيد. و به خود بقبولانيد كه او لياقت ندارد كه مورد علاقه شما باشد.[5]5. از فن سود و زيان استفاده کنيد؛يک برگه را با خطي به دو قسمت تقسيم کنيد؛در يک طرف آن ويژه گي هاي خوب و فوايد دل بستن به آن شخص را بنويسيد و در قسمت ديگر ويژه گي هاي بد و زيانهاي محبت به او را خواهيد ديد که بسياري از تصورات شما از واقعيت دور است و فقط درخيال شما وجود دارد.
در آخر، ضمن تأكيد بر دقت در انتخاب همسر و توجّه به ملاك هاي ازدواج و كمك گرفتن از واسطة مورد اعتماد جهت برون رفتن از حالت دو دلي، آرزومنديم خداوند شما را از بهترين شريك زندگي بهره مند سازد و خوشبختي را همسر هميشگي تان قرار دهد.
تذكر: مطالعه كتاب «دختران، دوستي ها و عبرت ها» براي حل مشكل شما بسيار ارزشمند و راه گشا است. حتماً اين كتاب را تهيه كرده و مطالعه فرماييد.

معرفي منابع جهت مطالعه بيشتر:
1. مظاهري . علي اكبر . جوانان و انتخاب همسر . انتشارات پارسايان .
2. اميني . ابراهيم . انتخاب همسر . نشر و چاپ بين الملل وابسته به اميركبير .
3. مقيمي حاجي . ابوالقاسم . جوانان و روابط . مركز مطالعات و پژوهش هاي فرهنگي حوزه علميه .

پي نوشت ها:
[1] . اميني . ابراهيم . انتخاب همسر . ص97 – 123 . نشر و چاپ بين الملل وابسته به اميركبير . چاپ هشتم . 1383 .
[2] . مظاهري . علي اكبر . جوانان و انتخاب همسر . ص103 – 148 . انتشارات پارسايان . چاپ بيست و دوم . 1383 .
[3] . همان . ص 181 .
[4] . مقيمي حاجي . ابوالقاسم . جوانان و روابط . ص118 . ناشر مركز مطالعات و پژوهش‎هاي فرهنگي حوزه علميه . چاپ اول . 1380 .
[4] . احمدي . علي اصغر . كند و كار و پاسخ به پرسش هاي نوجوانان . ص 150 . انتشارات انجمن اولياء و مربيان . چاپ ششم . 1380 .
[5] . احمدي . علي اصغر . كند و كار و پاسخ به پرسش هاي نوجوانان . ص 150 . انتشارات انجمن اولياء و مربيان . چاپ ششم . 1380 .

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد