هر جنبش و انقلابي به ياران و همراهاني نيازمند است، ياراني كه ستون هاي آن انقلاب بوده و مسئوليت هاي تحقق و تداوم انقلاب را بر دوش مي كشند. انقلاب نهائي تاريخ نيز كه توسط مهدي موعود (عج) برپا خواهد شد از چنين قاعده اي مستثني نيست، او نيز در حركت جهاني خود از ياراني كه به مثابة بازواني قدرتمند در خدمت او و اهدافش مي باشند برخوردار است.
ترديدي نيست در اين كه زنان نيز مانند مردان در انقلاب ها نقش مؤثر و تعيين كننده داشته و دارند.
مطابق بعضي رواياتي كه از معصومين ـ عليهم السلام ـ نقل شده است تعدادي از زنان نيز كه شخصيت حقيقي و نيروي معنوي خويش را دريافته اند در انقلاب حضرت ولي عصر (عج) نقش داشته و از اعوان و انصار آن حضرت به شمار مي روند.
ياراني كه از بهترين انسان هاي روي زمين در هنگامة ظهور مي باشند و امام صادق ـ عليه السلام ـ از آنان به «حكام الله في ارضه»[1] تعبير مي كند. آنان كه در يك شب و بدون قرار قبلي در ميعادگاه ظهور جمع شده و با موعود آخر الزمان و برپاكنندة عدل و داد در پهنة گيتي بيعت مي كنند.
در روايتي امده است : «به خدا قسم سيصد و سيزده نفر كه در ميان آنان پنجاه زن مي باشند همانند ابرهاي پائيزي بدون قرار قبلي در مكه جمع مي شوند و با او در ميان ركن و مقام بيعت مي كنند.»[2]و در روايتي ديگر آمده است كه : «خداوند آنان را در يك شب گرد مي آورد، هر كس بتواند به سوي او مي شتابد و هر كس نتواند شبانه از رختخوابش ناپديد مي شود.»[3]اما در مورد سؤال شما كه حق همسران چنين زناني كه از ياران خاص امام زمان (عج) بوده و براي بيعت و ياري آن حضرت در مكه جمع مي شوند چه مي شود. بايد گفت كه:
اولاً در روايت اينگونه آمده است كه عده اي از اين افراد خود به مكه مي روند و عده اي ديگر كه نتوانسته اند خود در آنجا حضور پيدا كنند، شبانه از رختخوابشان مفقود شده و در مكه حاضر مي شوند. پس چه بسا كه اين پنجاه نفر زن نيز از كساني باشند كه پيش از ظهور با اذن و اجازة شوهران شان به مكه رفته باشند.
ثانياً از كجا معلوم كه اصلاً اين زنان داراي همسر باشند تا سؤال از حق همسران آنها مطرح باشد.
ثالثاً: بر فرض كه اين زنان داراي همسر باشند ولي بايد به اين نكته توجه كرد كه آيا اداء حق همسران اهميت بيشتري دارد، يا ياري رساندن و همراهي كردن حضرت ولي عصر (عج) در انقلاب نهائي تاريخ براي برپائي عدل و داد در سراسر عالم.
قطعاً چنين زناني كه لياقت حضور در لشكر مهدي موعود (عج) را دارند و از ياري دهندگان خاص آن حضرت به شمار مي روند، به اهميت تكليف خود واقف اند، و همسران چنين زنان با لياقتي نيز اين مسأله را كاملاً درك كرده و در پي اداي تكليف مي باشند.
لذا در اينجا بحث اهم و مهم مطرح مي شود كه براي انجام يك تكليف مهم تر، در صورت تعارض آن با تكليف ديگر، بايد از تكاليف ديگر صرف نظر كرد و به اداي آن تكليف پراهميت پرداخت.
معرفي منابع جهت مطالعه بيشتر:
كتاب آشنايي با امام زمان حضرت مهدي (عج)، نوشته محمد محمدي اشتهاردي.
مهدي آخرين سفير، نوشته ذبيح الله محسني كبير.
چشم اندازي به حكومت مهدي (عج)، نجم الدين طبسي.
زمينه سازان انقلاب جهاني حضرت مهدي (عج)، سيداسدالله هاشمي شهيدي.
پي نوشت ها:
[1] . مجلسي، محمدباقر، بحارالانوار، ج52، ص326.
[2] . همان، ج52، ص 232.
[3] . همان، ص310، محدث بحراني، اثباة الهداة، ج 7، ص 176.