طلسمات

خانه » همه » مذهبی » در مورد جمع بین صلاتین توضیح دهید؟

در مورد جمع بین صلاتین توضیح دهید؟

جمع بین صلاتین از نظر روایاتدر روایات، این مطلب آن قدر واضح است که هم در «صحیح البخاری» و هم در «صحیح مسلم» که مهمترین منابع اهل تسنن هستند، به طور مکرر آمده است. «احمد بن حنبل» نیز در مسند خود تعدادی از این روایات را ذکر کرده است و در سایر جاها نیز روایات دال بر این معنا وجود دارد.

الف. روایات صحیح مسلم:

در «صحیح مسلم» بابی تحت این عنوان گشوده است: «باب الجمع بین الصلاتین فی الحضر» (یک جا خواندن دو نماز در غیر سفر. صحیح مسلم، ج 2، ص 151، این عنوان در «شرح نووی» حذف شده است).
ما در اینجا تعدادی از آن روایات را نقل می کنیم:
«حدثنا یحیی بن یحیی قال: قرات علی مالک عن ابی الزبیر عن سعید بن جبیر عن ابن عباس، قال: صلی رسول الله صلی الله علیه و سلم الظهر و العصر جمیعا و المغرب و العشاء جمیعا، فی غیر خوف و لا سفر»؛ «رسول خدا صلی الله علیه و سلم نماز ظهر و عصر را یکجا خواند و نماز مغرب و عشا را هم جمع کرد، بدون خوف و یا این که در سفر باشد»
«آلوسی» نیز با وجود تعصب خاصی که دارد، به استفادهء این معنای از آیه به طور ضمنی اعتراف کرده و می گوید: «جواز جمع بین صلاتین، مطلبی است که روایات صحیحه آن را تایید می کند» (تفسیر روح المعانی، ج 15، ص 133 و 132)
ضمنا در این زمینه روایات بسیار زیادی از اهل سنت موجود است که می توانید به کتاب تشیع در تسنن از آیت الله سیدمحمدرضا مدرسی یزدی مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد