ده فایده روزه که شما را شگفت زده خواهد کرد – قسمت سوم
حساسیت به انسولین را بهبود میبخشد
در چند دهه اخیر، دیابت نوع 2 به طور فزایندهای شایع شده است.
این شرایط با کاهش حساسیت به انسولین مشخص میشود که منجر به افزایش سطح قند در جریان خون میشود. به طور معمول، هنگام غذا خوردن، غذا منجر به افزایش میزان قند خون میشود.
در پاسخ، لوز المعده انسولین تولید میکند، که باعث جذب گلوکز (قند خون) از خون توسط چربی و سلولهای ماهیچهای میشود و سپس از این گلوکز برای انرژی استفاده میکند. با انجام این کار، انسولین به کاهش سطح قند خون به حد طبیعی کمک میکند.
در برخی موارد، ممکن است حساسیت بدن به انسولین کاهش یابد، به این معنی که بدن به انسولین بیشتر و بیشتری نیاز دارد تا به تنظیم قند خون کمک کند.
سلولهای لوز المعده که وظیفه تولید انسولین را بر عهده دارند بیش از حد به کار گرفته میشوند و شروع به فرسودگی میکنند.
سرانجام، تولید به اندازه کافی انسولین توسط بدن برای حفظ سطح قند خون غیرممکن میشود و این منجر به افزایش قند خون و توسعه نهایی دیابت نوع 2 میشود.
خوشبختانه افراد دارای مقاومت به انسولین میتوانند حساسیت خود را به انسولین از طریق روزه داری متناوب افزایش دهند.
هنگامی که روزه میگیرید، بدن از گلوکز موجود در خون و کبد استفاده میکند زیرا منبع انرژی دیگری ندارد، بنابراین به کاهش قند خون شما کمک میکند.
به علاوه، انسولین در تحریک جذب گلوکز توسط چربی و سلولهای عضلانی پس از قطع روزه شما مؤثرتر میشود، زیرا برخی از گلوکز اضافی ذخیره شده در بدن شما قبلاً استفاده شده است.
در این مرحله، بدن شما به انسولین زیادی احتیاج ندارد تا گلوکز خون را جذب کند، بنابراین لوزالمعده شما تولید انسولین زیاد را متوقف میکند، که این به نوبه خود منجر به پایین آمدن انسولین در جریان خون میشود.
همه اینها در ایجاد ریسک کمتر ابتلا به دیابت نوع 2 و سلامت کلی بهتر نقش دارد.
مطالعات مختلفی برای اثبات اثر بخشی روزه بر حساسیت به انسولین انجام شده است.
یک مطالعه انجام شده توسط محققان دانشگاه ایلینویز در شیکاگو نشان داد که روزه داری باعث کاهش انسولین به میزان 20-31٪ میشود در حالی که قند خون را 3-6٪ کاهش میدهد.
مطالعه دیگری که روی موشهای صحرایی انجام شده است، نشان داد که روزه داری میتواند به جلوگیری از آسیب کلیوی ناشی از دیابت کمک کند.
همه اینها بدان معنی است که روزه میتواند برای افرادی که در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 هستند بسیار مفید باشد.
روزه میتواند به اجتناب از سرطان کمک کند
این ممکن است بیشتر خوب به نظر برسد تا درست، اما روزه گرفتن در واقع میتواند به کاهش رشد تومورها و کاهش گسترش سرطان در بدن کمک کند.
سرطان بیماریای است که با رشد غیر قابل کنترل سلولی مشخص میشود.
محققان دریافتند که برخی از اثرات مفید روزه بر سوخت و ساز بدن میتواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کند.
ما قبلاً نیز دیدیم که روزه داری به بدن کمک میکند مقداری سموم از سلولها را از بین ببرد.
عدم وجود مواد سمی در داخل سلولها خطر ایجاد سرطان در داخل سلولها را کاهش میدهد.
روزه داری همچنین برای افرادی که تحت شیمی درمانی قرار دارند میتواند بسیار مفید باشد. این میتواند به سرکوب بسیاری از عوارض منفی مرتبط با شیمی درمانی کمک کند.
از آن جا که روزه داری به تقویت سیستم ایمنی بدن شما نیز کمک میکند، میتواند به مقابله با برخی از این عوارض جانبی کمک کند.
مطالعهای که توسط محققان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی انجام شد شواهدی را نشان داد که روزه گرفتن برای بیماران تحت شیمی درمانی مفید است.
چندین آزمایش دیگر همچنین دریافتند که روزه گرفتن برای پیشگیری یا مبارزه با سرطان مفید است.
یک مطالعه انجام شده بر روی موشها توسط یک دانشگاه برزیل نشان داد که روزه متناوب میتواند به جلوگیری از ایجاد تومور کمک کند.
مطالعه دیگری که روی سلولهای سرطانی در داخل لوله آزمایش انجام شده است، نشان داد که قرار دادن سلولها در معرض روزههای متناوب باعث به تأخیر انداختن تشکیل تومورها به همان روش شیمی درمانی میشود.
همچنین باعث افزایش اثر بخشی داروهای شیمی درمانی در جلوگیری از ایجاد سرطان میشود.
روزه برای قلب شما خوب است
در شرایطی که در مقایسه با هر بیماری دیگری افراد بیشتری در اثر بیماریهای قلبی جان خود را از دست میدهند، جالب است بدانید که میتوانید از طریق روزه گرفتن خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش دهید. روزه گرفتن فواید بسیاری برای قلب شما دارد.
اول این که ما قبلاً دیدیم که روزه داری میتواند به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 کمک کند.
این مهم است زیرا افرادی که به دیابت مبتلا هستند، احتمال بیشتری برای ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی دارند.
در حین روزه داری، بدن مقداری از کلسترول LSD را نیز در بدن می سوزاند تا سوخت فراهم آورد.
این امر در دو جبهه خوب است زیرا کلسترول LSD نقش عمدهای در کاهش حساسیت به انسولین و دیابت دارد، و همچنین به دلیل این که در افزایش فشار خون نیز نقش دارد. روزه داری منجر به کاهش فشار خون و کاهش سطح تری گلیسیرید و کلسترول در بدن میشود. این هر دو، عوامل خطر برای ایجاد بیماریهای قلبی هستند.
روزه داری همچنین به کاهش چندین عامل خطر دیگر در ارتباط با افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، از جمله سطح قند خون، نشانگرهای التهابی و تری گلیسیرید خون، کمک میکند.
یک مطالعه انجام شده توسط محققان دانشگاه ایلینویز نشان داد که روزه داری در روزهای متناوب برای مدت زمانی در حدود 8 هفته، میزان تری گلیسیرید در بدن را 32٪ کاهش داده و سطح کلسترول LDL را 25٪ کاهش میدهد.
یک مطالعه دیگر همچنین نشان داد که روزه داری منجر به کاهش فشار خون و کاهش سطح تری گلیسیرید و کلسترول در بدن میشود.
با این حال یک مطالعه دیگر نشان داد که روزه داری منجر به کاهش خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر میشود.
همه اینها نشان میدهد که روزه گرفتن برای سلامتی قلبی عروقی شما مفید است.
نتیجه
صرف نظر از این که آیا شما فردی مذهبی هستید یا خیر، ترکیب روزه در روال روزمره شما میتواند راهی عالی برای سلامتی شما باشد.
همان طور که در بالا مشاهده کردید، فواید روزه گرفتن برای سلامتی شما بی شمار است.
مانند هر تغییر عمده دیگر شیوه زندگی، استارت روزه گرفتن ممکن است در ابتدای کار کمی دشوار باشد، اما با گذشت زمان انجام این کار برای بدن شما آسانتر خواهد شد.
اگر میخواهید از تمام مزایایی که در بالا بحث شد استفاده کنید، باید امروز را با شروع به روزه گرفتن در نظر بگیرید.
هرچه زودتر شروع به کار کنید، زودتر میتوانید مزایای آن را درو کنید.
منبع: آناستازیا بلیه – CLEVERISM