رئیس پدافند غیر عامل کشور با حضور در ویژهبرنامه بهارانه شبکه خبر، به سؤالاتی در مورد شبکه ملی اطلاعات پاسخ داد. به گزارش شبکه خبر، سردار غلامرضا جلالی با رد کردن قطع اینترنت بینالملل در صورت اجرای شبکه ملی اطلاعات گفت: «در طرح شبکه ملی اطلاعات قطعی اینترنت مطرح نیست، بلکه ما سلسله مراتب دسترسی داریم.»
سردار جلالی افزود کره جنوبی همچنین کاری انجام داده است و ایران با مطالعه این نمونه، میخواهد در داخل کشور سرعت حداکثری و خدمات مبتنی بر دیتاسنترهای داخل کشور داشته باشد و در مرزهای کشور سرعت حداقلی ارائه کند. وی گفت:
این یک الگوی نمونه از اینترنت است که حداکثر خدمات را با کمترین هزینه و همچنین ایمنی در خدمت مردم قرار میدهد.
ماه گذشته، دبیر شورای عالی فضای مجازی از طرح مدیریت VPN و اینترنت کشور خبر داد که با همکاری وزارت ارتباطات، کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه و معاونت فضای مجازی دادستانی در حال طی کردن مراحل نهایی است و بهزودی عملیاتی میشود. ابوالحسن فیروزآبادی گفته بود طرح مدیریت VPN و اینترنت کشور با هدف طبقهبندی دسترسی کاربران به اینترنت در جهت صیانت از آنها در فضای مجازی و ارائهی سرویس با شرایط بهتر اجرایی میشود. وی در این مورد توضیح داد:
بر اساس این طرح، دسترسی متفاوت به اینترنت برای چهار دسته از افراد شامل خبرنگاران، پزشکان، دانشجویان و حوزههای علمیه تعریف شده است تا از کودک خردسال تا فرد ۹۰ ساله، به یک اندازه به محتوای اینترنت دسترسی نداشته باشند.
رئیس پدافند غیر عامل کشور توضیح داد که رویکرد ایران، استفاده حداکثری از فضای سایبری و مجازی است؛ اما باید مراقب آسیبهای آن نیز بود. جلالی در پاسخ به سؤال مجری در مورد زمان اجرایی شدن شبکه ملی اطلاعات بهنوعی که هم مخاطب راضی باشد و هم ساختارهای ایمنی رعایت شده باشد، گفت:
وزارت ارتباطات مسئول اجرای این طرح است و وزیر ارتباطات باید در این زمینه پاسخگو باشد. سازمان پدافند غیر عامل وظیفه داشت الزامات پدافند را بر این موضوع تنظیم، ابلاغ و راهبری کند تا طرح به اجرا برسد. ما هم طی یک ارتباط خوب با مرکز ملی فضای مجازی، الزاماتی را تنظیم کردیم مبتنی بر اینکه در کجا باید تضمین کارکرد داشته باشد و امنیت مورد نیاز برای کاربران و دادههایشان ایجاد شود.