خانه » همه » مذهبی » سوره الطارق آيه 1 و 2 را توضيح دهيد؟ آيا طارق مانند خورشيد است و آيا در كهكشان هاي ما وجود دارد؟

سوره الطارق آيه 1 و 2 را توضيح دهيد؟ آيا طارق مانند خورشيد است و آيا در كهكشان هاي ما وجود دارد؟

خداوند متعال در ابتداء اين سوره، به سماء و طارق قسم مي خورد، اين نشانگر اهميت آنهاست. معناي سماء، آسمان است و اما معني طارق چيست؟ و مراد خداوند در اين سوره چيست؟
طارق از ماده «طرق» به معناي كوبيدن است و راه را از اين جهت طريق مي گويند كه با پاي رهروان كوبيده مي شود و كسي كه شب به جائي وارد مي شود با توجه به اين كه شب درها بسته است و بايد در را بكوبد به او طارق مي گويند. و اما مراد در اين سوره همان است كه در آيه بعدي به نجم ثاقب (ستاره درخشان و شكافنده تاريكي ها) تعبير شده است. اين همان ستاره درخشاني است كه بر آسمان ظاهر مي شود و به قدري بلند است كه گوئي مي خواهد سقف آسمان را سوراخ كند و نورش به قدري خيره كننده است كه تاريكي ها را مي شكافد و به درون آدمي نفوذ مي كند.
اما اين كه آيا مثل خورشيد است يا نه! بلكه آن ستاره درخشاني است كه در شب طلوع مي كند. اما اين كه چه ستاره اي است، درباره آن حرفهاي زيادي زده شده، لكن امام صادق-عليه السلام- فرمودند: مراد از نجم ثاقب، ستاره زحل است و طلوعش از آسمان هفتم است و نورش آسمانها را مي شكافد و به آسمان پائين مي رسد. لذا خداوند آن را نجم ثاقب ناميده است.[1]بنابراين اگر مراد از نجم ثاقب، زحل (كيوان) باشد آن وقت از سيارات منظومه شمسي مي باشد، در نتيجه در كهكشان ما قرار دارد.

معرفي منابع جهت مطالعه بيشتر:
1. تفسير نمونه، ج 26، ص361-360.
2. تفسير الميزان، ج19، ص25-55.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد