استفاده از فیلترهای پلاریزه برای کاهش تشعشع نور، کاهش بازتاب از سطوح براق و همچنین تغییر رنگ آسمان، سابقهی بلندبالایی در عکاسی دارد. فیلترهای پلاریزه با جذب نور تابیدهشده از محیط با طول موج مشخص، باعث میشوند این طول موج پیش از رسیدن به سنسور حذف و در نتیجه تغییرات مورد نظر در تصویر نهایی ثبت شود.
همانطور که میدانید، فیلترها معمولا در جلوی لنزهای دوربین قرار میگیرند، اما اخیرا تلاشهایی برای قراردادن این فیلترها درون دوربین و حذف یکی از ماژولهای خارجی صورت پذیرفته است. البته راهکارهای ارائهشده هنوز راه درازی تا تجاری شدن دارند، چراکه طراحی پیچیده، قابلیتهای محدود و همچنین افزایش هزینه، از جملهی مواردی هستند که باعث میشوند راه درازی تا تجاری شدن استفاده از فیلترهای پلاریزه درون دوربینهای عکاسی داشته باشیم.
سونی اعلام کرد در حال توسعهی سنسور CMOS جدیدی است که از وجود فیلتر پلاریزه درون دستگاه بهره میبرد. در راهکاری که سونی توسعه میدهد، بهجای اینکه فیلتر پلاریزه در جلوی لنز دوربین قرار گیرد، یک شبکهی فلزی در بالای فتودیودهای سنسور قرار میگیرد که نتیجهی آن شبیه به فیلترهای پلاریزه است و انعکاس و شدت نور تابیدهشده را کاهش میدهد.
سونی امکان تنظیم زاویهی شبکهی فلزی را نیز فراهم کرده است؛ بهطوریکه میتوان شبکهی فلزی بالای فتودیودها را در چهار زاویهی ۰، ۴۵، ۹۰ و ۱۳۵ درجه تنظیم کرد. این تنظیمات امکان حذف بخشهایی از نور تابیدهشده را فراهم میکنند؛ بهطوریکه عکاس قادر است کنترل بیشتری روی تصاویر ثبتشده داشته باشد.
در تصویر منتشرشده توسط سونی – که میتوان آن را در بالا مشاهده کرد – نمونهای از ظاهر و ساختار این سنسور مشاهده میشود. بر اساس اطلاعات ارائهشده توسط سونی، این ساختار باعث میشود پدیده ثبت انعکاس نور از خود فیلتر پلاریزه در تصویر، به حداقل برسد؛ چراکه سونی از یک لایهی ضد انعکاس در قسمت بالای شبکهی فلزی پلارایزر استفاده کرده است. سونی این روش بهکارگیری فیلتر پلاریزه را بسیار بهینهتر از بهکارگیری یک فیلتر پلاریزه خارجی میداند.