خانه » همه » مذهبی » شرایط نگهداری و تکثیر گل کاغذی

شرایط نگهداری و تکثیر گل کاغذی

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw== - شرایط نگهداری و تکثیر گل کاغذی
عصراسلام: گل کاغذی که بر اساس نام دریا سالار فرانسوی «لوئی آنتوان دو بوگنویل» نامگذاری شده است. گیاه کوچکی است متشکل از هفت یا هشت درختچه کوچک و بزرگ که فقط با دو گونه از آنها سر و کار داریم. این گیاهان بومی برزیل بوده و در اواسط قرن نوزدهم از این کشور معرفی شده اند.تیره ای که آنها را در برمی‌گیرد ، تیره لاله عباسی است.

روش نگهداری گل کاغذی

نور و مکان

برای اینکه این گیاه بیشترین تعداد گل را بدهد و شاداب باشد نیاز به نور کامل یا حداقل شش ساعت در روز، نور مستقیم خورشید دارد. اگر گل کاغذی شما حتی در تابستان هم گل نمی‌دهد احتمالا باید گیاه را به مکانی نورگیرتر منتقل کنید. بهترین محل برای این گیاه در باغچه شما، کنار دیواری جنوبی یا غربی است تا نور و گرمای دلخواهش را دریافت کند.
اگر در منطقه شما زمستان سردی وجود دارد باید این گیاه را با یک پارچه یا پتو بپوشانید تا سرما به آن آسیب نزند و باعث مرگ گیاه نشود و بهتر است این پوشش گرم به گونه‌ای باشد که چارچوب داشته باشد تا با گیاه مستقیما تماس پیدا نکند و همچنین در طول روز این پوشش را کنار بزنید تا نور خورشید به گیاه برسد. گل‌های کاغذی‌ای که در داخل گلدان و درون خانه نگهداری می‌شوند فصل گل‌دهی کوتاه‌تری دارند.
گلدان گیاه را بهتر است در کنار یک پنجره جنوبی قرار دهید و اگر می‌توانید گیاه را تابستان به بیرون از خانه منتقل کنید. گل کاغذی در داخل گلدان بیشتر در معرض سرمازدگی است تا گل کاغذی‌ای که در باغچه زندگی می‌کند. در فصول سرد گیاه را به مکانی گرم منتقل کنید یا با یک پوشش گرم گیاه را بپوشانید.

آب دهی

گل کاغذی گیاهی با تحمل بالاست است و می‌تواند کم آبی را به خوبی مدیریت کند. این گیاه ترجیح می‌دهد که هر سه یا چهار هفته یک‌بار آب زیادی را بگیرد به جای اینکه در بازه زمانی کوتاه آبیاری شود. آب دادن خوب در فصل رشد این گیاه (بهار تا تابستان) باعث سالم‌تر بودن و گل دادن بیشتر این گیاه می‌شود. این گیاه اصلا دوست ندارد که دائما در خاکی خیس بماند برای همین بهتر است بین نوبت‌های آب‌دهی خاک گیاه خشک شود. هفته‌ای یک بار خاک گیاه را با انگشت خود امتحان کنید تا میزان رطوبت را متوجه شوید و اگر دو سانت بالایی خشک بود زمان آب دادن به گیاه است.
گیاهی که در زمین کاشته شده باشد را باید سیراب کرد تا تمام خاک خیس شود ولی اشباع نشود و گیاهی که در گلدان است را باید تا جایی آب داد که اضافه آن از زیر گلدان خارج شود. بعد از سی دقیقه تمام آب خارج شده در سینی زیر گلدان را خالی کنید تا ریشه‌های گیاه آسیب نبیند. اگر این گیاه آب زیادی دریافت کند دچار پوسیدگی ریشه می‌شود به همین خاطر خاک گیاه باید به صورت خوبی زهکشی شده باشد تا خاک بیش از حد خیس نماند. آب‌دهی زیاد علاوه بر پوسیدگی ریشه باعث می‌شود گیاه گل کمتری بدهد و بیشتر به تولید برگ بپردازد.

کوددهی

بهترین زمان برای کوددهی به گل کاغذی در فصل رشد (بهار تا تابستان) این گیاه است. به گیاه در زمین کاشته شده کود گرانوله بدهید و به گیاه در گلدان کاشته شده کود محلول در آب که دو برابر رقیق شده باشد. این کار را در اوایل بهار آغاز کنید و تا نیمه‌های تابستان ادامه دهید. برای تقویت ریشه های این گیاه و افزایش گلدهی می توان در فصل رشد گیاه از کود های کامل ، کود های فسفاته و یا کود کریستالون صورتی استفاده کرد. توجه کنید که استفاده ی بی رویه از کود های دارای مقادیر زیاد نیتروژن باعث فاصله افتادن بین دو گلدهی می‌شود.
سایز گلدان

ریشه‌های گیاه گل کاغذی دوست ندارد فضای بسیار بزرگی داشته باشد باشد برای همین ممکن است گاهی این گیاه در گلدان بزرگ به اندازه کافی گل ندهد. این گیاه زمانی گل بیشتری می‌دهد که ریشه‌هایش کمی در هم تنیده شده باشند. پس بهتر است به فکر گلدانی باشید که خیلی بزرگ نباشد.

هرس کردن
هرس کردن گل کاغذی نیاز به دقت و مهارت کافی دارد. در صورتی که این گیاه به درستی و در زمان مناسب هرس نشود وارد یک فاز رویشی خاص می‌شود که به جای گل بر روی ساقه‌های آن خارهای بلندی می‌روید. این خارها کمک می‌کنند تا گیاه به سمت نور بچرخد. برای هرس کردن صحیح باید در فصل رشد ساقه‌های گیاه را حدود یک سانت هرس کنید تا گل کاغذی تشویق به رشد ساقه‌ها و دادن گل‌های بیشتر شود.
این گیاه به هرس کردن واکنش خوبی نشان می‌دهد. می‌توانید ساقه‌های زیرین این گیاه را قیچی کنید تا انرژی گیاه برای رشد ساقه‌های بالایی متمرکز شود. اگر می‌خواهید هرس کردن را به قصد کوچک‌تر کردن گیاه انجام دهید باید صبر کنید تا فصل گل دادن گیاه تمام شود. بهترین زمان برای این کار اواخر پاییز یا اوایل بهار است، زمانی که سرما و یخبندان تمام شده باشد و هنوز گیاه شکوفه‌ای نداشته باشد. حتما ابزار هرس کردن خود را قبل و بعد از هرس کردن با الکل ضد عفونی کنید تا باعث انتقال بیماری بین گیاهان نشوید.
دمای مورد نیاز برای پرورش و نگهداری از گل کاغذی

این گل زیبا نسبت به سرما بسیار حساس است و مقامت چندانی در برابر کاهش دما ندارد. در فصول سرد سال و در مناطق با دمای پایین بهتر است گیاه را به گلخانه و یا داخل منزل انتقال دهید.
خاک مناسب برای پرورش و نگهداری از گل کاغذی

بهترین خاک برای نگهداری از این گل خاکی با زهکشی مناسب و سبک است. اگر خاک فاقد زهکشی و سنگین باشد گیاه وارد فاز گلدهی نمی شود.
روش تکثیر و روش ازدیاد گل کاغذی 

گل کاغذی با توجه به قدرت ریشه زایی گونه ها از راه های قلمه ، پیوند و یا خوابانیدن قابل تکثیر است. برای گونه هایی که به آسانی ریشه زایی می کنند ازدیاد از طریق قلمه مناسب است ،
برای گونه هایی هم که سرعت رشد ریشه ها در آن ها کم است خوابانیدن هوایی و یا زمینی و یا پیوند زدن راه حلی مناسب برای تکثیر می‌باشد.

توجه کنید هرس کردن گل کاغذی باعث افزایش گلدهی در سال بعد می شود برای اینکه در سال آینده گل های بیشتر و با کیفیت تری داشته باشید؛ پس از پایان دوره گلدهی نسبت به هرس کردن گیاه اقدام نمایید.
بیماری ها و مشکلات

۱) کوچک ماندن گیاه

علتش زهکشی ناقص گلدان و فشردگی خاک است.گل کاغذی را در گلدان دیگری که دارای لایه زهکشی مناسبی می باشد بکارید.

۲ ) علت گل ندادن گل کاغذی

علتش تاریکی و خفقان زیاد و یا آبزدگی گیاه در اثر آبیاری بیش از اندازه است.گل کاغذی را به یک محل روشن تر با تهویه بهتر انتقال دهید.اگر رطوبت گلدان زیاد است ، به گیاه فرصت دهید تا آب اضافی را دفع کرده و بهبود یابد.نمونه های مسنی که ساقه هایشان چوبی شده است در فضای بسته خانه گل نمیدهد.

۳ ) ریزش برگ

این امر در فصل زمستان که گل کاغذی در حال استراحت می باشد طبیعی است.گلدان را به محل گرمتری انتقال دهید.در فصل تابستان تاریکی باعث ریزش برگ می شود و باید گیاه را به یک محل روشن و هوا خور انتقال داد.

۴ ) خشک شدن و ریزش گل‌ها و برگ‌ها

علتش خشکی و گرما است. گیاه را آبیاری و آب پاشی کنید.

۵ ) کوچک بودن برگ‌های جدید

گل کاغذی نیاز به تغذیه دارد.

۶ ) زردی برگ‌ها

علتش رطوبت زیاد خاک رطوبت زیاد خاک است.ابتدا اطمینان حاصل کنید که گلدان گل کاغذی از لایه زهکشی مناسبی برخوردار است.سپس گیاه را به حال خود بگذارید تا آب اضافی را دفع کند.پس از بهبود آن را کمتر آبیاری کنید.

۷ ) وجود لکه‌های سفید و نرم بر روی برگ‌ها

علتش سفیدک است.این بیماری در اثر رطوبت زیاد ناشی از آبپاشی در محیطی که فاقد تهویه مناسب است بوجود می آید.گیاه را به محلی که از جریان هوای بیشتری برخوردار باشد انتقال دهید.

۸ ) وجود لکه‌های سفید کرک مانند بر روی برگ‌ها

علتش شپشک نرم تن با یک گوش پاک کن آغشته به الکل متیلیک رقیق تکتک حشرات را از روی گیاه بردارید و یا گیاه را با حشره کش جذبی سمپاشی کنید.

۹ ) زرد شدن و ریزش برگ ها و وجود تار عنکبوت در زیر آنها

علتش کنه قرمز است.گل کاغذی را با کنه کش یا یک حشره کش جذبی سمپاشی کنید.

۱۰ ) وجود خالهای زرد رنگ در برگ

علتش حشره Scale insect است.با یک گوش پاک کن آغشته با الکل متیلیک رقیق تک تک حشرات را از روی گیاه بردارید و یا گیاه را سمپاشی کنید.
تعویض گلدان
برای تعویض خاک مصرف شده گلدان در فصل بهار گلدان گل کاغذی را عوض کنید. در صورت بزرگ بودن گیاه نسبت به گلدان و بیرون زدن ریشه ها از سوراخ تحتانی گلدان بزرگتری انتخاب نمایید.ابتدا گیاه را خوب آبیاری کنید.
یک لایه مخصوص زهکشی و یک لایه خاک مرطوب از نوع کمپوست لومی به گلدان بیفزایید.در صورت استفاده مجدد از گلدان قدیمی ابتدا آن را خوب شست و شو دهید.
بوسیله یک چاقو خاک را در اطراف لبه گلدان قدیمی آزاد کنید. 
قسمت پایین ساقه را محکم در دست گرفته و در حالیکه بخش فوقانی گیاه را نگه داشته اید، آنرا از گلدان بیرون بکشید. 
گل کاغذی را بر روی میز قرار دهید و بوسیله یک مداد یا یک قطعه چوب خاک کهنه را از ریشه های آن جدا کنید مراقب باشید آسیبی به ریشه ها نرسد. 
اگر گل کاغذی برای گلدان بزرگ است، ریشه های بلند را با قیچی قلمه زنی کوتاه کنید. 
گیاه را در وسط گلدان جیدید قرار دهید بطوریکه توپ ریشه بر روی خاک واقع شود. گلدان را با خاک تازه پر کنید.
خاک گلدان را خوب به سمت پایین فشار دهید.گیاه را به مدت ۲ روز بدون آب در سایه بگذارید تا ریشه ها تشویق به رشد به درون خاک جدید گردند.
منابع: گلستان، رضوان، گل راد

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد