خانه » همه » مذهبی » شيطان‎پرستان از كدام فرقه هستند و ادعايشان چيست و در ايران هم هستند؟

شيطان‎پرستان از كدام فرقه هستند و ادعايشان چيست و در ايران هم هستند؟

اصولا واژه شيطان‎پرستي واژه‎اي كلي است كه به راحتي نمي‎توان فرقه و يا گروه خاصي را به اين نام متصف كرد. كاتوليك‎ها و ارتدوكس‎ها فرقه پروتستانيسم را نوعي شيطان‎پرستي مي‎نامند و اصولا كليسا در طول تاريخ براي تخطئه مخالفان خود از اين واژه بيشتر استفاده مي‎كرده. قديمي‎ترين شاهد ثبت شده راجع به اين واژه (شيطان‎پرستي) در كتاب«تكذيب يك كتاب» توسط توماس هاردينگ (م 1565 ) به چشم مي خورد كه در آن از كليساي انگليس دفاع مي‎كند: «در خلال زماني كه مارتين لوتر براي اولين بار فرقه ملحد و شيطان‎پرست خود را به آلمان آورد، ….» در حالي كه مارتين لوتر خود هر گونه ارتباطي را بين آموزه‎هايش و شيطان نفي كرد. عمده گرايش به اين عقايد ملحدانه كه تحت عناوين شيطان‎پرستي انسان‎پرستي و شر‎پرستي از بعد از جنگ جهاني دوم در اروپا آغاز شد.
مشكلات و افسردگي‎هاي بعد از جنگ و بيكاري و فقر مردم را به سمت تنفر از وضع حاكم و روي آوردن به تخدير وا داشت كه به دنبال فرقه ‎ها و گروههاي متفاوت نوظهوري به وجود آمدند كه عمدتا حول محور بي‎ديني لائيسم و عياشي و خوشگذراني و انسان محوري و ارضاء نيازهاي انساني دور مي‎زند.
اما به طور كلي مي‎توان گفت كه شيطان‎پرستي چند نوع است:
1. شيطان‎پرستي دينيReligious Satanism :
اين نوع شيطان‎پرستي شبيه شيطان‎پرستي آنتون لاوي است اما با اين تفاوت كه در اين نوع، شيطان نوعي جنبه خدايي و متافيزيكي دارد و اين جنبه برداشته شده از اديان ابراهيمي، افسانه‎ها، آيين‎هاي متفاوت، و يا صرفا ساخته شده ذهن پيروان آن مي‎باشد.
ممكن است پيروان اين دين به يك خدا يا خدايان متعددي اعتقاد داشته باشند كه اين خدايان گه‎گاه برگرفته شده از خدايان مصر و يونان و بين‎النهرين مي‎باشند.
گاه خداي آنها همان فرشته رانده شده درگاه خدا مي‎باشد كه آنها اعتقاد دارند كه طغيان او در برابر خدا كاملا درست بوده است و حتي برخي از آنها اعتقاد دارند فرشتگان ديگر با بدگويي او نزد خدا موجب رانده شدن او شدند كلا اين گروه به آزادي فكر و عمل و بالا بردن خود به هر وسيله‎اي مانند جادو اعتقاد دارند.
اين گروه بر اساس آيه‎اي از تورات كه در آن اشاره شده خدا به انسان اجازه استفاده از ميوه درخت دانايي را نداد تا چشمانش بازگردد و خوب و بد را ببيند و خود تبديل به خدا شود وي را عامل آگاهي انسانها مي‎دانند و انسان را از پرستش خدايي كه مانع آگاهي و پيشرفت انسانهاست بر حذر مي‎دارند و انسان را براي شناخت مسير درست كامل مي‎بينند و همچنين خداي مورد پرستش بشر را خدايي ظالم مي‎دانند كه چند بار در طول تاريخ ظلمهاي بزرگي به انسانها كرده است.[1]شيطان‎پرستي سنتي و قديمي (مذهبي) در منطقه خاورميانه از قديم رواج داشته كه بيشتر با نام يزيديان خوانده مي‎شوند اين فرقه همانند ما مسلمانان براي خود آيين و قانون ترسيم كرده‎اند به عنوان مثال مي‎توان از مراسم حج شيطان‎پرستان كه در روستاي لارش سليمانيه عراق همه ساله برگزار مي‎شود و شيطان‎پرستان كشورهاي همسايه نيز در اين مراسم شركت مي‎كنند البته اين نوع  شيطان‎پرستي فقط در منطقه خاورميانه است.[2]2. شيطان‎پرستي فلسفي: به طور غير رسمي و گسترده‎اي اين شاخه از شيطان‎پرستي را منتسب به آنتوان شزاندرلاوي مي‎دانند. او كسي بود كه كليساي شيطان را تاسيس كرد (البته كليساي شيطان قرن‎ها قبل از وي در قرون وسطا نيز وجود داشته است). اولين سازماني كه از لغت شيطان‎پرستي فلسفي استفاده نمود، شزاندرلاوي بود وي اين نوع شيطان‎پرستي را تحت تاثير افكار آليستر كراولي، نيچه، رند، ماركوس دي سيد، ويندهام لويس، چارلز داروين، مارك تواين و ديگران ايجاد كرده است.
در شيطان‎پرستي لاوي شيطان نيروي مثبت است و در مقابل آن اعمال خدايي كليسا مورد تمسخر قرار مي‎گيرد و اعمال دنيوي در مقامي بالا فرض ميشوند.[3]در نظر شيطان‎پرستان فلسفي، محور و مركزيت عالم هستي، خود انسان است، و بزرگ ‎ترين آرزو و شرط رستگاري اين نوع شيطان‎پرستان برتري و ترفيع ايشان نسبت به ديگران است. شيطان‎پرستان فلسفي عموما خدايي براي پرستش قائل نميدانند و به زندگي غير مادي بعد از مرگ نيز عقيده‎اي ندارند (اگر چه بايد‎ي هم براي نبود آن ندارند) به هر حال زندگي اين گروه از شيطان‎پرستان عاري از روحيه مذهبي و معنويت نيز نيست.[4]3. شيطان‎پرستي گوتيك Gothic Satanism :
اين نوع شيطان‎پرستي همان شيطان‎پرستي است كه در عصر سلطه كليسا به وجود آمده بود. در اين نوع شيطان‎پرستي گفته مي‎شود كه كودك‎خواري، قرباني كردن دختران، بزكشي و تمام كارها و اعمال ضد كليسا را انجام مي‎دادند.
شيطان‎پرستي داراي نزديكي زيادي به جادوگري مي‎باشد و دنياي آن پر از افسانه‎هاي گوناگون، شياطين متعدد و افراد مختلف خصوصا جادوگران در ارتباط با آنهاست كه بيشتر تصور مي‎شود, اين افسانه‎ها توسط كاتوليك‎ها ساخته شده بود. در دنياي امروز هم كشورهاي مختلفي داراي كليساي شيطان هستند مانند كشورهاي امريكا، انگليس و آلمان و همچنين چين و بر خلاف ادعاي شيطان‎پرستان جديد كه بر اساس متون انجيل شيطاني بر عدم كودك آزاري و آزار حيوانات پافشاري مي‎كنند، اما وحشتناك‎ترين اعمال توسط آنها تنها براي مقابله با دستورات الهي انجام مي‎شود.
شيطان‎پرستي به جاي اطاعت از قوانين خدايي يا قوانين طبيعي و اخلاقي، عموما بر پيشرفت فيزيكي خود با راهنمايي‎هاي موجودي مافوق يا قوانيني فرستاده شده تمركز دارد. به همين دليل بسياري از شيطان‎پرستان معاصر از باورها و گرايش‎هاي اديان گذشته اجتناب مي‎كنند و بيشتر گرايشات خودپرستانه دارند. به گونه‎اي كه خود را در مركز هستي و قوانين طبيعي مي‎بينند و بيشتر شبيه به مكاتبي چون ماده‎گرايي و يا خودمحوري و جادومحوري هستند. به هر حال بعضي شيطان‎پرستان به طور داوطلبانه بعضي از قوانين اخلاقي را انتخاب مي‎كنند اين يك جريان وارونه‎سازي را نشان مي‎دهد.[5] بسياري از شيطان‎پرستان، شيطان را به عنوان يك نيروي سركش معرفي مي‎كنند. به هر حال آنها ادعا مي‎كنند، چنين هويتي بر مبناي قبول كردن اينكه شيطان موجودي يا قدرتي افضل است،شكل مي‎گيرد. حال گفته مي‎شود با توجه به اينكه شيطان به عنوان موجودي شناخته مي‎شود كه با خداوند مخالفت مي‎كند در صورت قبول كردن او به عنوان راهنما، بايد با خودش نيز مخالفت كرد.
4. شيطان‎پرستان ، شرپرست: اين آيين در بين جوانان آفريقا و سياهپوستان ساكن كشورهاي آمريكايي و اروپايي به وجود آمده است كه تحت عناوين موسيقي‎هاي رپ، راك، متال، هوي‎متال، و … فعال هستند. سياهپوستان كه تحت سيطره كشورهاي مسيحي قرار دارند و از ابتدايي‎ترين حقوق اجتماعي و اقتصادي منع گشته‎اند به دليل مسيحي بودن حاكمان و سفيدپوستان مذهب آنان را باعث و باني نژادپرستي شان مي‎دانند و به همين خاطر با استفاده از زبان موسيقي و اشعار ملحدانه و توهين آميز نسبت به ساحت مقدس حضرت عيسي مسيح به عنوان ضد مسيح (شيطان) خود را معرفي مي كنند كه در كشور ما هم در بين عده معدودي از جوانان سرخورده از جامعه و خانواده كه به دنبال هوسبازي و خوشگذراني هستند طرفدار پيدا كرده است كه عمدتا در شهرهاي بزرگي چون تهران و اصفهان و مشهد با برگزاري پارتي‎هاي مخفيانه شبانه به اعمال غير اخلاقي و منافي عفت مشغول مي‎شوند.

معرفي منابع جهت مطالعه بيشتر:
1. نقدي بر انواع و گروه‎هاي شيطان‎پرستي، نام مترجم، محقق: كيوان معمر.
2. دانشنامه اينترنتي ويكي پديا.
3. وبلاگهاي از دور بر آتش و ديافه در بلاگفا.
 
پي نوشت ها:
[1] . وبلاگ ديافه؛ بلاگفا.
[2] . وبلاگ از دور بر آتش، بلاگفا.
[3] . وبلاگ ديافه : بلاگفا.
[4] . دانشنامه اينترنتي ويكي پديا.
[5] . دانشامه ويكي پديا.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد