خانه » همه » مذهبی » شکفته شدن زودهنگام شکوفه‌های گیلاس در ژاپن

شکفته شدن زودهنگام شکوفه‌های گیلاس در ژاپن

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw== - شکفته شدن زودهنگام شکوفه‌های گیلاس در ژاپن
عصراسلام: جشن شکوفه‌های گیلاس که به نام هانامی (Hanami) شناخته می‌شود یکی از سنت‌ها و جشن‌های دیرینه مردمان ژاپن است که در طول بهار در سراسر این کشور برگزار می‌شود. هانامی سنتی دیرین در ژاپن دارد که هم‌زمان با باز شدن اولین شکوفه‌های گیلاس (ساکورا) آغاز می‌شود. مطالبی در ارتباط با ساکورا در دو کتاب کوجیکی و نیهون‌شوکی که مهم‌ترین و قدیمی‌ترین کتاب‌های ملی و مذهبی ژاپن هستند، وجود دارد. 
همچنین در مان‌یوشو قدیمی‌ترین کتاب شعر ژاپن نیز اشعاری در وصف ساکورا به چشم می‌خورد. تحقیقات دانشگاه اوزاکا نشان می‌دهد که اوج باز شدن شکوفه‌ها در روز ۲۶ مارس بوده که در ۸۱۲ سال گذشته بی‌سابقه است. بر اساس این تحقیقات، امسال نسبت به سال‌های گذشته شکوفه‌ها زودتر از موعد شکفته‌اند. 

اسناد مربوط به جشن هانامی به بیش از یک هزار و دویست سال می‌رسد و در دفترچه‌های خاطرات و حتی در برخی از پروند‌های دادگاه‌ها روزهای شکفته شدن شکوفه‌های گیلاس با دقت ثبت شده‌اند. طبق اسناد موجود، برای آخرین بار در سال ۱۴۰۹ میلادی شکوفه‌های درختان گیلاس در روز ۲۷ مارس به اوج خود رسیدند. این تاریخ یک روز دیرتر از شکفته شدن شکوفه‌ها در سال جاری است. 

روند زودتر بیدار شدن درختان گیلاس از سال ۱۸۰۰ کاملا ملموس شده و از آخر ماه آوریل به اواسط این ماه و در سال‌های اخیر به اواخر ماه مارس رسیده است.شکوفه‌های گیلاس امسال در توکیو نیز زود‌تر از هر سال دیگر زیبایی خود را به نمایش گذاشتند. زمستان سال جاری در توکیو به نسبت سال‌های گذشته گرم‌تر بود. 

در سال ۲۰۲۱ شکوفه‌های درختان گیلاس در هیروشیما حتی در روز یازدهم مارس بازشدند، یعنی هشت روز زودتر از رکورد سال ۲۰۰۴. محققان گرمایش زمین و تغییرات جوی را دلیل جلو افتادن تاریخ بیدار شدن درختان از خواب زمستانی می‌دانند. ژاپن به عنوان یک کشور صنعتی قدرتمند، ششمین کشور تولید کننده گازهای گلخانه‌ای است. طرفداران محیط زیست به فشار خود بر دولت توکیو برای تغییر سیاست‌هایش افزوده‌اند. 

به‌طور سنتی شکوفهٔ ساکورا گل ملی کشور ژاپن به‌شمار می‌آید و در شعر و ادبیات این کشور جایگاه خاصی دارد. ژاپن از نظر تعداد و تنوع درخت‌های گیلاس غنی‌ترین کشور دنیاست. امروزه در ژاپن مجموع تعداد گونه، رقم و نژادهای گیلاس (ساکورا) به حدود ۶۰۰ نوع رسیده‌ است. از زمان‌های کهن اصطلاح “غنچه ۷ روز، شکوفایی ۷ روز، پرپر شدن ۷ روز، ساکورا ۲۰ روز” در مورد مدت مراحل شکوفایی ساکورا، در بین مردم رایج بوده‌است. در درجات شغلی اداره پلیس و همچنین نیروی دفاعی ژاپن از تصویر ساکورا به عنوان نمادی از ایثار این افراد جهت حفظ مال و جان مردم استفاده می‌شود. در واقع نقش ساکورا بر روی درجات شغلی پلیس و نظامیان ژاپن برابر با ستاره در کشورهای دیگر است.


دویچه‌وله

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد