خانه » همه » سلامت » قهوه سبز چیست؟

قهوه سبز چیست؟

آشنایی با فواید و مضرات قهوه سبز

با مصرف قهوه سبز می توانید اشتهایتان را کنترل کنید این نوشیدنی همچنین باعث چربی سوزی می شود و لاغری را به ارمغان می آورد.

ac image rE1564825464LJ compressed - قهوه سبز چیست؟

قهوه سبز در حقیقت همان قهوه معمولی است که هنوز در فرآیند شیمیایی، فرآوری نشده است. در فرآیند فرآوری قهوه سبز، اسید کلروژنیک کاهش می یابد که در قهوه سبز این اسید کلروژنیک دست نخورده است که فواید سلامتی فراوانی دارد. با مطالعه این مطلب با خواص قهوه سبز آشنا شوید. در ادامه با ما همراه باشید.

قهوه سبز چیست؟

قهوه سبز دانه های قهوه دانه (لوبیا) از میوه Coffea که هنوز نرسیده است. روند رسیدن یا رست شدن دانه های قهوه مقدار اسید کلروژنیک شیمیایی کاهش می دهد. بنابراین، دانه های قهوه سبز در یک سطح بالاتری از اسید کلروژنیک در مقایسه با به دانه های قهوه عادی که طی فرایند منظم و کامل به وجود آمده است قرار گرفته است. گماشته می شود که اسید کلروژنیک در قهوه سبز خواص درمانی دارد.

قهوه سبز ، طعم تلخ و آشنای قهوه را ندارد و بیشتر به یک نوشیدنی گیاهی شبیه است. قیمت قهوه سبز در نوسان است و معمولاً قیمت قهوه سبز از قهوه معمولی گران تر است.

ترکیبات قهوه سبز

قهوه سبز به نسبت قهوه معمولی از کافئین کمتری تشکیل شده است و در حدود 20 درصد قهوه معمولی کافئین دارد؛ درنتیجه بسیاری از عوارض ناشی از کافئین در قهوه سبز کمتر می باشد و در عوض دارای مقادیر فراوانی کلروژنیک اسید می باشد. کلروژنیک اسید نوعی کافئیک اسید است که در قهوه معمولی و قهوه سبز یافت می شود. قهوه معمولی بعد از بو دادن مقداری از کلروژنیک اسید خود ار از دست می دهد.

قهوه سبز در طب سنتی

مزاج قهوه سبز سرد و خشک است. نوشیدن آب پخته قهوه سبز باز کننده سدد و مسکن درد و گرمى و سوزش صفرا و سودا و پاک کننده اخلاط غلیظ است. بعلاوه قهوه سبز در تب هاى خونى و صفراوى و سوداوى در اوایل و بعد از بروز حصبه و آبله و تب ربع مفید است. قهوه سبز درمان زردی و ادرارآور و کاهنده ورم بدن و دافع سرفه بلغمى و نزلات و مقوى معده و درمان انواع سردرد و مالیخولیا، بواسیر و به گفته حکیم عماد الدین محمود ، قهوه سبز در درمان جذام مفید مى‏باشد. نیمه بریان قهوه ( قهوه سبز ) برای درمان اسهال و رفع خواب آلودگی مفید است.

خواص قهوه سبز

قهوه سبز که نشات گرفته از دانه های قهوه طبیعی (غیر بو داده) می باشد یک مکمل غذایی و درمانی برای افزایش سلامت بدن است. این مکمل خالص شامل مواد تشکیل دهنده فعال تر و از دانه های قهوه می باشد، از جمله اسید کلروژنیک حیاتی ,که برای افزایش توانایی و تحریک کاهش وزن آسان و همچنین برای کمک به سلامت قلب شناخته شده است. مطالعات علمی نشان می دهد قدرت اسید کلروژنیک، به عنوان راهی است برای ارتباط بدن انسان در تولید و پردازش قند خون می باشد.

از آنجا که قند خون نقش مهمی در وزن ما ایفا می کند، انتخاب قهوه سبز به عنوان یک مکمل غذایی برای کاهش وزن انتخاب هوشمندی خواهد بود. به عبارت دیگر، اثر قهوه سبز از نظری علمی کاملا مورد حمایت قرار گرفته است.

مردم قهوه سبز را برای درمان چاقی، دیابت، فشار خون بالا، بیماری آلزایمر، و عفونت های باکتریایی استفاده می کنند.

3(909) - قهوه سبز چیست؟

کاهش وزن و لاغری

قهوه سبز سرشاراز اسید کلروژنیک و پولیفنول است. به اعتقاد برخی پزشکان اسید کلروژنیک خواص آنتی‌اکسیدانی دارد و به همین دلیل به کاهش فشار‌خون و کاهش وزن کمک می‌کند. در حقیقت قهوه سبز با افزایش عملکرد سوخت و ساز بدن و متابولیسم سبب کاهش وزن و لاغری می‌شود. با این‌همه در مورد خواص لاغری هیچ ماده غذایی نمی‌توان اغراق کرد. یکی از خواص قهوه سبز این است که تا حدی باعث کاهش اشتها می‌شود. علاوه بر این قهوه به‌دلیل دارا بودن کافئین، می‌تواند تا حدی متابولیسم بدن را افزایش دهد. همین افزایش متابولیسم، چربی‌سوزی را افزایش می‌دهد، بنابراین واقعیت این است که یکی از خواص درمانی قهوه سبز این است که  روی کاهش وزن تاثیر دارد اما این خاصیت زمانی است که قهوه به‌طور منطقی و با رعایت اصول صحیح تغذیه و ورزش مصرف شود.

کاهش فشار و قند خون

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در قهوه سبز به کاهش فشارخون کمک می‌کنند. از سوی دیگر تأثیر قهوه در کنترل قند خون به خاطر پولیفنول‌ها و اسید کلروژنیک موجود در آن است. این ترکیبات روی هورمون‌های ترشح شده از لوله گوارش تأثیر گذاشته و جذب گلوکز (قند) را کاهش می‌دهند. البته نوشیدن این قهوه به تنهایی نه سبب کاهش فشار خون و نه پایین آوردن قند خون می‌شود. رعایت یک رژیم غذایی اصولی و سالم در کنار نوشیدن روزانه ۲ فنجان قهوه سبز به کاهش فشار خون و قند خون کمک می‌کند.

پیشگیری از آلزایمر

پلیفنول‌های موجود در قهوه سبز مانع تشکیل پلاک «آمیلوتید» می‌شود که عامل اصلی ابتلا به بیماری آلزایمر یا همان زوال عقل است. از سوی دیگر کافئین موجود در قهوه احتمال ابتلا به آلزایمر را کاهش می‌دهد. اگر در طول روز ۲ فنجان قهوه سبز یا قهوه معمولی مصرف کنید ۶۵ درصد کمتر از کسانی که اصلا قهوه میل نمی‌کنند خطر ابتلا به آلزایمر شما را تهدید می‌کند.

کاهش احتمال ابتلا به کبد چرب

تاثیر عملکرد خواص درمانی قهوه سبز در احتمال پیشگیری از چرب شدن کبد در انسان هنوز ثابت نشده است. اما طبق تحقیقاتی که روی موش‌های آزمایشگاهی انجام شده است اسید کلروژنیک موجود در قهوه از کبد در برابر مضرات رژیم‌های غذایی نامناسب محافظت می‌کند. علاوه بر این کافستول و کاوئول موجود در این قهوه باعث تحریک آنزیم‌های سم‌زدای کبد و محافظت از آن می‌شوند. از سوی دیگر خواص قهوه سبز به صورت دم کرده برای شفافیت و سلامت پوست هم بی‌نظیر است.

سرحال‌ و هوشیار شوید

همانطور که کافئین موجود در قهوه معمولی خستگی را از بین برده و سطح هوشیاری را بالا می‌برد. یکی دیگر از خواص درمانی قهوه سبز این است که به دلیل میزان ۲ تا چهار برابر کافئین موجود در آن این تاثیر را بیش از پیش بر روی بدن انسان می‌گذارد، میزان هوشیاری را بالا برده و باعث افزایش تمرکز می‌شود.2

خواص آنتی اکسیدانی

دانه های قهوه سبز سرشار از آنتی اکسیدان ها هستند که باعث کاهش اثرات مضر رادیکال های آزاد شده و از سلامت عمومی بدن محافظت می کند. همچنین مطالعات ثابت کرده است که دانه های قهوه سبز خام حاوی اسید کلروژنیک خالص است که می تواند سطح گلوکز خون را کنترل کرده و از تورفتگی سلول های پوست جلوگیری می کند.

دیابت

قهوه سبز از مواد غذایی عالی برای درمان دیابت نوع 2 به شمار می رود. خاصیت آنتی اکسیدانی قهوه سبز و سایر ترکیبات سالم موجود در آن به کاهش التهاب کمک می کند. عصاره قهوه سبز میزان قند خون و مقاومت نسبت به انسولین را کاهش داده و با کاهش تجمع چربی ها به کاهش وزن کمک می کند که هر دو برای کنترل و درمان دیابت ضروری می باشند.

کاهش کلسترول خون

کلسترول بد خون (لیپوپروتئین کم چگالی یا LDL) از عوامل اصلی بروز اختلالات قلبی عروقی می باشد. مطالعات نشان می دهد مصرف منظم عصاره دانه های قهوه سبز سطح کلسترول بد خون را کاهش می دهد.

Untitled 3(11) - قهوه سبز چیست؟

بهبود گردش خون

فشار خون بالا عامل ابتلا به برخی بیماری های خطرناک همچون سکته مغزی، نارسایی قلبی و نارسایی کلیه می باشد. تحقیقات نشان می دهد ماده قوی و بسیار فعال شبه آسپرین در دانه های قهوه وجود دارد که از تجمع پلاکت ها در عروق خونی و سخت شدن رگ ها جلوگیری کرده و به بهبود گردش خون در اندام های بدن کمک می کند.

سلامت مغز و حافظه

ماده اسید کلروژنیک که سرچشمه بسیاری از خواص قهوه سبز می باشد خطر بروز بیماری های مغزی و زوال عقل را کاهش می دهد.

به طور کلی قهوه احتمال بروز و سرعت پیشرفت آلزایمر و دیگر بیماری های مرتبط با پیری را کاهش داده و حتی روند ابتلا به آلزایمر را، در بیمارانی که به زوال عقل خفیف دچار شده اند کند می کند.

تحقیقات نشان داده کافئین از التهاب مغز به ویژه در گیرنده های آدنوزین که می تواند باعث کاهش توانایی شناختی فرد شود جلوگیری می کند. به همین دلیل توصیه می شود افراد سالمند مبتلا به اختلالات حافظه خفیف حدود 3 فنجان در روز قهوه مصرف کنند.

بهبود متابولیسم

اسید کلروژنیک موجود در قهوه سبز تقویت کننده متابولیسم بدن است و با افزایش متابولیسم پایه بدن باعث کاهش انتقال گلوکز از کبد به خون می شود. با کاهش گلوکز، بدن شروع به سوزاندن سلول های چربی ذخیره شده می کند تا بتواند قند مورد نیاز خود را تامین کند. بنابراین مصرف قهوه سبز خالص به چربی سوزی و کاهش وزن کمک می کند.

ضد پیری

اسید کلرژنیک موجود در دانه های قهوه سبز، 10 برابر چای سبز معمولی در کاهش آسیب مضرات رادیکال های آزاد موثر است. دانه های فراوری نشده قهوه سبز حاوی آنتی اکسیدان های خانواده پلی فنول، فرولیک اسید و غیره هستند که باعث کاهش روند پیری پوست شده و پوست را جوان و شاداب نگه می دارد.

درمان آکنه و جوش

نوشیدن قهوه سبز با افزایش سیستم ایمنی بدن و از بین بردن آسیب های مضر رادیکال های آزاد برای پوست به درمان آکنه و صاف شدن پوست کمک می کند.

روش مصرف قهوه سبز

قهوه سبز به روش های مختلف تهیه می شود و به همین دلیل انواع متفاوتی دارد، قهوه سبز را می توان از دانه های قهوه، عصاره قهوه سبز و پودر دانه قهوه سبز تهیه کرد که از نظر خواص با هم تفاوتی ندارند. نوشیدنی قهوه سبز را می توان سرد یا گرم میل کرد.

قهوه سبز جزو مکمل های غذایی محسوب می شود که به صورت های مختلف از جمله قرص و کپسول قهوه سبز در بازار موجود می باشد.

عوارض جانبی و مضرات قهوه سبز

با توجه به این که قهوه سبز توسط شرکت های مختلف ارائه می شود که فرمول خاصی برای تولید این مکمل ندارند، مثلا برخی محصولات ممکن است کافئین بیشتری نسبت به سایرین داشته و مصرف بیش از حد آن ها باعث اضطراب، بی خوابی، عصبانیت، ناراحتی معده، سردرد، ضربان قلب نامنظم و غیره شود.

مصرف پیوسته مکمل های حاوی کافئین و قطع ناگهانی آن ها ممکن است با عوارضی همچون سردرد، خستگی، افسردگی، عدم تمرکز و تنش های عضلانی و نگرانی همراه شود.

قهوه سبز و سایر مکمل های حاوی کافئین ممکن است با مصرف مواد دیگر مانند گیاه گوارانا تداخل داشته و باعث افزایش فشار خون شود.

مصرف بیش از حد کافئین باعث کاهش منیزیم و کلسیم بدن می شود.

ممکن است برخی داروها مانند داروهای ضد افسردگی، فشار خون و دیابت با کافئین موجود در قهوه سبز تداخل داشته باشند.

افرادی که به بیماری قلبی مبتلا هستند در مصرف قهوه سبز و یا هر مکمل یا نوشیدنی کافئین دار احتیاط کنند.

افرادی که به کافئین حساسیت دارند از مصرف قهوه سبز اجتناب کنند.

زنان باردار و مادران شیرده، افراد مبتلا به اختلالات اضطراب، اختلال در خونریزی، گلوکوم و فشار خون بالا قبل از مصرف قهوه سبز با پزشک مشورت کنند.

مصرف قهوه سبز ممکن است با عوارضی همچون یبوست، اسهال، سندرم روده تحریک پذیر، سردرد، مشکلات خواب و رفلاکس اسید معده همراه باشد. در صورت بروز هریک از این علائم مصرف آن را متوقف کرده و با پزشک مشورت کنید.3

پی نوشت:
1.www.zoomlife.ir
2.www.blog.okcs.com
3.www.saednews.com

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد