طلسمات

خانه » همه » مذهبی » «لافرمونی» اهل سریلانکا

«لافرمونی» اهل سریلانکا

طالب واقعی حقیقت، آن را خواهد یافت ؛ حتی اگر در دهه سوم زندگی اش باشد و هزاران کیلومتر دورتر از منبع حق زندگی کند.«آقای لافرمونی» اهل سریلانکا است ؛ کشوری که زبان آن “سهیانی” است و هفتاد و چهار درصد مردمش بودایی هستند. درصد قلیل مسلمان هم در مذهب اهل تسنن اند.اما پیام انقلاب اسلامی وی را به خود جذب و سرانجام به مذهب اهل بیت (ع) مشرف کرد. مصاحبه ای کوتاه با وی را بخوانید:ــ شنیده ایم شما تا دهه سوم زندگی خود، سنی بوده اید و سپس به مکتب اهل بیت (ع) گرویده اید.لافرمونی: بله.
ــ پس اگر موافق باشید مصاحبه را با این سؤال آغاز کنیم که «چرا شیعه شدید؟».
لافرمونی: من در خانواده ای اهل سنت به دنیا آمدم و بزرگ شدم. بعد از تمام شدن دبیرستان، در رشته جغرافیا در یکی از دانشگاه های سریلانکا ادامه تحصیل دادم. تحصیل من در دانشگاه همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران بود و ما اخبار و وقایع ایران را از طریق مطبوعات پیگیری می کردیم. پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه، در آموزش و پرورش استخدام و از آن پس به عنوان معلم مشغول به کار شدم، تا اینکه سفارت جمهوری اسلامی ایران در سریلانکا “خانه فرهنگ” تأسیس کرد و از من برای ترجمه دعوت به همکاری نمود. من هم که به دو زبان عربی و انگلیسی مسلط بودم معلمی را رها کرده و در آنجا استخدام شدم. در آنجا بود که زمینه آشنایی من با “مکتب تشیع” از نزدیک و به شکل دقیق فراهم شد. بعد از مدتی به تشویق مسؤولان سفارت، به ایران مسافرت کردم و در شهر مقدس قم، تحقیقات خود را کامل نموده و رسماً شیعه شدم.
ــ نسبت پیروان ادیان و مذاهب در سریلانکا چگونه است؟
لافرمونی: هفتاد و چهار درصد مردم سریلانکا بودائی هستند و بقیه، پیرو ادیان دیگر. اهل سنت هم حدود هفت درصد جمعیت سریلانکا را تشکیل می*دهند. شیعیان هم تعداد کمی هستند.
ــ زبان مردم این کشور چیست؟
لافرمونی: سریلانکایی ها به زبان “سهیانی” سخن می گویند.
ــ آیا پس از بازگشت از ایران فعالیت تبلیغی هم دارید؟
لافرمونی: البته. بعد از تحصیل در مرکز جهانی علوم اسلامی (که اکنون “جامعة المصطفی العالمیة” نام دارد) به سریلانکا برگشتم و «بنیاد هاشمیه» را تأسیس نمودم که اهم فعالیت های آن فرهنگی و تبلیغی است. هم اکنون نیز مدیریت این بنیاد را شخصا بر عهده دارم.
ــ و فعالیت قلمی؟
لافرمونی: تا کنون نزدیک به چهل اثر به چاپ رسانده ام. مثل: “ترجمه کامل صحیفه سجادیه به زبان تامیل”، “تألیف کتاب زندگی چهارده معصوم (ع)”، “ترجمه بعضی از کتب شهید مطهری (از جمله حقوق زن در اسلام و داستان راستان)” ، “ترجمه بعضی کتب دکتر علی شریعتی” و مهم ترین آنها ترجمه قرآن کریم به زبان سهیانی است.
ضمن اینکه مقالات علمی زیادی نیز ترجمه، تألیف و منتشر نموده ام.
ــ شما با چند زبان آشنایی دارید؟
لافرمونی: به زبان*های فارسی، عربی، انگلیسی و دو زبان محلی مسلط هستم.
ــ و سخن آخر؟
لافرمونی: لازم است در همین جا یک بار دیگر از کارگزاران فرهنگی سفارت، سپاسگزاری ویژه ای داشته باشم ؛ چرا که زحمات بی شائبه و کم*نظیر این عزیزان، عامل اصلی شیعه شدن من بود.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد