خانه » همه » مذهبی » مروری بر زندگینامه حضرت علی اکبر(ع)

مروری بر زندگینامه حضرت علی اکبر(ع)

مروری بر زندگینامه حضرت علی اکبر(ع)

در این مطلب به جزئیات مربوط به زندگینامه حضرت علی اکبر خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

7928056 566 compressed - مروری بر زندگینامه حضرت علی اکبر(ع)

تاریخ تولد حضرت علی اکبر (ع)

حضرت علی اکبر (ع) در روز ۱۱ ماه شعبان سال ۳۳ هجری قمری (بنا به روایاتی سال ۴۳ هجری قمری) هم‌زمان با دوران خلافت عثمان (خلیفه سوم راشدین) در شهر مدینه به دنیا آمد.

والدین حضرت علی اکبر (ع)

حضرت علی اکبر (ع) فرزند ارشد امام حسین (ع) است و نام مادر ایشان لیلی بنت ابی مره بن عروه بن مسعود ثقفی بوده است.

فضائل حضرت علی اکبر (ع)

در مورد خصوصیات ظاهری حضرت علی اکبر (ع) نقل است که:

«وی جوانی خوش‌چهره، زیبا، خوش‌زبان و دلیر بود و از جهت سیرت و خلق‌وخوی و صباحت رخسار، شبیه‌ترین مردم به پیامبر اکرم (ص) بود و شجاعت و رزمندگی را از جدش علی ابن ابی‌طالب (ع) به ارث برده و جامع کمالات، محامد و محاسن بود.»

همسر حضرت علی اکبر (ع)

در بعضی از زیارت‌ها آمده است که: «السلام علی اولادک» و این به معنای آن است که حضرت علی اکبر (ع) زن و فرزند داشته است. در بعضی از مقاتل هم آمده است که فرزندان او در کربلا و در زیر مرکب‌ها به شهادت رسیده‌اند. با این حال در منابع مختلف تاریخی نامی از همسر حضرت علی اکبر (ع) ذکر نشده است.

قول ضعیفی هم وجود دارد که معتقد است حضرت علی اکبر (ع) ازدواج نکرده بود.

حضرت علی اکبر در کربلا

عقبه بن سمعان می‌گوید:

«هنگامی که (در مسیر رسیدن به کربلا) از منزلگاه قصر بنی مقاتل کوچ کردیم و ساعتی راه رفتیم حضرت امام حسین (ع) بر روی اسب به خواب رفته و هنگامی که بیدار شد فرمود: اِنا لله و اِنا اِلیه راجِعُون وَ الَحمدُ لِله رَبِ العالَمینَ؛ و این کلمات را دو یا سه بار تکرار فرمودند. حضرت علی اکبر (ع) از پدر علت گفتن آیه استرجاع را پرسیدند. حضرت فرمود:‌ ای پسر جانم، در عالم خواب دیدم مردی سوار بر اسب می‌گوید: این قوم می‌روند و مرگ به‌سوی ایشان می‌آید. پس دانستم که خبر مرگ ما را می‌دهد. حضرت علی اکبر (ع) عرض کرد:‌ ای پدر بزرگوار، خدا روز بد نصیب شما نفرماید. مگر ما بر حق نیستیم؟ امام فرمود: بلی ما بر حقیم. عرض کرد: پس ما از مرگ ترسی نداریم، چون بر حق هستیم.»

حضرت علی اکبر (ع) در روز عاشورا حضور فعال داشت و همواره در کنار پدرش امام حسین (ع) بود. حضرت علی اکبر (ع) اولین شهید کربلا از خاندان امام حسین (ع) و طایفه بنی‌هاشم بود و توانست در زمان مبارزه ۲۰۰ نفر از سپاهیان عمر سعد را به هلاکت برساند. در نهایت ممره بن منقذ عبدی ضربه‌ای را به سر ایشان وارد کرد و بعد از آن سایر سپاهیان دشمن هجوم آوردند و او را به شهادت رساندند.

شیخ جعفر شوشتری نوشته است:

«اباعبدالله الحسین (ع) هنگامی که علی اکبر را به میدان می‌فرستاد، به لشگر خطاب کرد و فرمود: «یا قوم، هولاءِ قد برز علیهم غلام، اَشبهُ الناس خَلقاً و خُلقاً و منطقاً برسول‌الله و کنا اذا اشتقنا الی رؤیة نبیک نظرنا الی»؛‌
ای قوم، شما شاهد باشید، پسری را به میدان می‌فرستم، که شبیه‌ترین مردم از نظر خلق‌وخوی و منطق به رسول‌الله (ص) است. بدانید هر زمان ما دلمان برای رسول‌الله (ص) تنگ می‌شد نگاه به وجه این پسر می‌کردیم.»

در قسمتی از زیارت‌نامه حضرت علی اکبر (ع) آمده است:

«سلام بر تو‌ ای راستگو،‌ ای شهید گرامی،‌ ای سرور پیشگام در جنگ که با سعادت زندگی کردی و با سعادت به شهادت رسیدی،‌ ای کسی که در دنیا جز از کار‌های نیک بهره‌مند نگشتی و جز به تجارتی سودمند مشغول نشدی.»

شهادت حضرت علی اکبر (ع) در چه سنی بود؟

بر اساس بعضی از نقل‌های تاریخی حضرت علی اکبر (ع) هنگام شهادت ۲۵ سال یا ۲۸ سال داشته است. حتی بعضی گفته‌اند که او در روز عاشورا ۱۸ یا ۱۹ سال داشته است.

محل دفن حضرت علی اکبر (ع)

مقبره حضرت علی اکبر (ع) در شهر کربلا و در پایین پای امام حسین (ع) است و دلیل شش گوشه بودن ضریح امام حسین (ع) هم همین موضوع است. ضمناً بهتر است بدانید سلامی که در زیارت عاشورا به «علی بن الحسین» داده می‌شود مربوط به ایشان است.

منبع: سایت ستاره

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد