مقاله مرتبط:
مسابقات برگزارشده توسط نشنال جئوگرافی، به دنیای عکاسی حال و هوایی شاد و سرزنده بخشیده است. مسابقاتی که به عکاسان آماتور و حرفهای، فرصتی برای دیده شدن در سطح جهانی میدهد. نشنال جئوگرافی تصمیم گرفته است همچون سالهای قبل، گلچینی از بهترین تصاویر ارسالشده به این رقابتها را معرفی کند؛ مجموعهای که پیشتر و در بخش نخست این مطلب به تماشای گوشهای از آن نشستیم.
در این مجال همراه شما خوانندگان عزیز این مطلب را پی میگیریم و دیگر تصاویر این مجموعه را مرور خواهیم کرد.
۲۱. یک غواص در جزایر باهاماس تا حد ممکن به کوسههای ببری نزدیک شد تا بهتر آنها را تماشا کند. اگرچه این تصویر در نگاه اول ترسناک و لبریز از خطر به نظر میرسد؛ اما واقعیت این است که کوسههای ببری شکارچیان چندان خطرناکی نیستند و معمولا دوست ندارند به غواصانی که در نزدیکی آنها شنا میکنند، حملهور شوند.
۲۲. آماده شدن برای مریخ – مهندس فضا «پابلو دی لئون» (Pablo de leon) در حال امتحان کردن یک نسخهی اولیه از لباس مخصوص فضانوردان در مرکز فضایی کندی ناسا است؛ جایی که سعی شده است تا حد ممکن بازتابدهندهی خصوصیات حاکم بر سیارهی سرخ باشد.
۲۳. این دختر که «اسرا علی سعالاد» (Isra Ali Saalad) نام دارد، به همراه مادر، خواهر و برادر خود از سومالی به کشور سوئد مهاجرت کرده است. خواهر او میگوید تنها دلیل آنها برای این کوچ اجباری، زندگی کردن در امنیت و آرامش است.
۲۴. در پارک سرنگتی (Serengeti) شاهد یک مهمانی خشن و تا حدودی ناخوشایند هستیم. یک دسته کرکس راپل جوان (Ruppell) در حال خوردن تکههایی از لاشهی یک گورخر هستند. در این منطقه، تغذیه داستانی عجیب دارد؛ پرندگان بزرگجثهتر، قسمت مورد علاقهی خود را از شکار برمیدارند و پوست و استخوان آن را برای دیگر پرندگان باقی میگذارند.
۲۵. دنیای جادویی عکاسی در قابی که گویی به زیبایی هر چه تمام نقاشی شده است. اینجا درهی زیبای «گرند کنیون» (Grand Canyon) در منطقهی «یلواستون» (Yellowstone) است. نمای شگفتانگیز و تماشایی این دره، کنگرهی آمریکا را بر آن داشت تا در سال ۱۸۷۲ این منطقه را بهعنوان پارک ملّی معرفی کند. تصمیمی که اتخاذش در آن زمان، گامی مهم و انقلابی بهحساب میآمد.
۲۶. این مرد «گرد گاماناب» (Gerd Gamanab) نام دارد که ۶۷ ساله و نابینا است. سالها کار در معرض اشعهی خورشید و هجوم گردوغبار بیابانهای کشور نامیبیا، قرنیهی چشم او را از بین برده است. البته اگر او کمی زودتر درمان خود را آغاز میکرد، چه بسا چشمانش هنوز هم از قدرت بینایی برخوردار بودند.
۲۷. باز هم نمایشی تلخ از خشونت، طمع و البته سبعیت بشر که همچون اژدهایی سیریناپذیر هر روز قربانیان بیشتری میگیرد. این کرگدن بیچاره در آفریقای جنوبی، به ضرب گلولههای کالیبر بالا کشته شده است، آن هم فقط و فقط به خاطر بریدن شاخ ارزشمندش. امروزه از این کرگدنهای سیاه تنها پنج هزار عدد باقی ماندهاند و اگر بشر نتواند جلوی حرص و طمع خود را بگیرد، نسل این حیوان خیلی زود منقرض خواهد شد.
۲۸. وقتی که قطار رفتهرفته به پایان سفر خود و توقف در ایستگاه «کاشگر» (Kashgar) نزدیک میشود، کودکی تصویری از یک قلب را روی شنهایی کشیده که در طول این سفر همهجا را پوشاندهاند.
۲۹. رنجرهای فعال در پارک ویرونگا (Virunga) در جمهوری دموکراتیک کنگو، در حال آموزش دیدن به سبک و سیاق ارتش هستند. یکی از این آموزشها هنر استتار در بیشه و کمین کردن است که آنها را از خطر گروههای مسلح محفوظ میدارد.
۳۰. در میان شلوغی و ازدحام زندگی در شهری شلوغ همچون سئول پایتخت کشور کرهی جنوبی، مردم راهی خوب برای فرار از استرس و نگرانی پیدا کردهاند. گشت و گذار در طبیعت زیبای پارک ملّی «باکهانسان» (Bukhansan) و سپس یک استراحت دلپذیر و سراپا آرامش در سکوت منطقهای کوهستانی که جسم و روح خسته انسان را از هجوم نگرانیها آزاد میکند.
۳۱. «استیون داناوان» (Steven Donavan) در کنار اشتغال به حرفهی عکاسی و تقویت مهارتهای خود در این حوزه، بدش نمیآید گاهگداری نیز هیجانی متفاوت را تجربه کند، آن هم با شیرجه زدن درون یک استخر طبیعی.
۳۲. شاخ این گله از کرگدنها در آفریقای جنوبی بهتازگی و به شکلی درست کوتاه شده است. شاخ کرگدن برخلاف عاج فیل بعد از قطع شدن اصولی، مجددا رشد خواهد کرد. گلهداران امیدوارند بهزودی و با قانونی شدن فروش این شاخها، سود خوبی به دست آورند.
۳۳. در اولین مهاجرت تابستانه این گله از گوزنها در جنوب شرقی یلواستون، این بچه گوزن در حال تعقیب مادرش و صعود از درههای مرتفع و شیب دار است.
۳۴. «ایگور ورونکین» (Igor Voronkin) کارگر معدن زغالسنگ در «مجمعالجزایر سوالبارد» (Svalbard) کشور نروژ است. او نیز همچون ۴۰۰ معدنچی دیگر این معدن، از شرق اوکراین به این کشور آمده است.
۳۵. روستاییان ارمنی در شبی زیبا زیر درختان زردآلو جمع شدهاند و در حال خواندن آوازهای محلی هستند که نمادی از فرهنگ و استقامت این مردمان است. آنسوتر، صلیب درخشان رو به سمت کشور ترکیه نورافشانی میکند.
۳۶. تایپه پایتخت کشور تایوان، شهری که تازه با محو شدن خورشید در آن دور دستها، جان گرفته است و زندگی را با ضرباهنگی تند و پرهیجان تجربه میکند.
خب در پایان این مطلب شما این مجموعه را چگونه ارزیابی میکنید؟ تصویر محبوب شما کدام یک بود؟ در فرصتی دیگر با مرور آخرین بخش تصاویر برگزیدهی نشنال جئوگرافی در سال جاری میلادی همراه شما خواهیم بود. فراموش نکنید ما همچنان مشتاق شنیدن نظرات شما عزیزان هستیم.