خانه » همه » مذهبی » معنای آیه «ان یتق الله یجعل لکم مخرجا» با توجه به این موضوع که مؤمنین در رنج و گرفتاری به سر می برند و کافران در ناز و نعمت چیست؟

معنای آیه «ان یتق الله یجعل لکم مخرجا» با توجه به این موضوع که مؤمنین در رنج و گرفتاری به سر می برند و کافران در ناز و نعمت چیست؟

1. فقر و غنا هم در میان مومنین و هم در میان کفار وجود دارد و بهره مندی از ثروت ها و لذایذ دنیوی اختصاصی به کفار ندارد .البته افراد ثروتمند فعلا در میان کفار بیشتر می باشند چون تمام هدف و تلاش آنها در راستای جمع آوری ثروت و برخورداری از لذایذ دنیوی است .2- رنج و شادی دو قسم است ؛ یکی رنج و شادی روحی و دیگری جسمی که اولی بسیار مهم تر است . گاهی انسان رنج جسمی دارد ولی رنج روحی ندارد و تحمل آن برایش راحت است ولی رنج روحی تحملش دشوارتر است که رنج کفار اغلب از نوع روحی است، چون عامل اساسی در رنج روحی دوری و بعد از خداست که آنان از خدا دورند و عامل امنیت روحی قرب به خداست که این عامل در اختیار مومنین است.3- بسیاری از اموری که در نظر مردم موجب راحتی است همان ها مجرای عذاب اخروی می باشند چنان که آیه شریفه در مورد منافقان می فرماید : ( ( فلاتعجبک اموالکم و لا اولادهم انما یرید الله لیعذبهم بها فی الحیوه الدنیا ) ) و یا در مورد کفار آمده است که : جهنم همین الان بر آنان احاطه دارد و آنان در یک شرایط روحی جهنمی بسر می برند : ( ( و ان جهنم لمحیطه بالکافرین ) )( عنکبوت آیه 54 )4- حداکثر بهره مندی کفار از لذایذ در دنیاست که وقتی این لذت هارابالذایذ بهشتیان – که قرآن بیان می فرماید – مقایسه کنیم می بینیم که بسیار ناچیز است.5- بسیاری از مشکلات دارای اثر تربیتی و سازنده است و رفاه و تنعم بیش از حد سستی و غفلت آور است.6- برخی از مصایب کفاره گناهان است.
7- بعضی از سختی ها نتیجه طبیعی عمل انسان است.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد