خانه » همه » مذهبی » مي خواهم مداح خوبي شوم و اطرافيانم مي گويند كه صداي خوبي داري، راههاي پيشرفت من كدامند چه كار كنم؟ از چه طريقي وارد شوم؟

مي خواهم مداح خوبي شوم و اطرافيانم مي گويند كه صداي خوبي داري، راههاي پيشرفت من كدامند چه كار كنم؟ از چه طريقي وارد شوم؟

مقدمه: گاهي انسان از يك استعداد خداداديش با خبر نيست، اما مردم او را مطلع مي كنند؛ مخصوصا اگر افراد متعددي اين نكته را گوشزد كرده باشند. بنابراين به اين مسأله با دقت بيشتري نگاه كنيد، ان شاء الله كه اين امر صحت دارد. از اين كه مي بينيم شما علاقمند هستيد نعمت خدا را در راهش، خدمت به اهل بيت ـ عليهم السّلام ـ مصرف كنيد، خدا را سپاسگزاريم. اكنون براي اين كه شما با شيوه هاي پيشرفت در اين راه آشنا شويد، نكاتي چند بيان مي كنم ان شاء الله كه مورد استفاده واقع گردد:
1. اخلاص: مداحان معروف و متديني كه سالهاست به اهل بيت ـ عليهم السّلام ـ خدمت مي كنند مي گويند يكي از شرايط موفقيت آنها اخلاص آنها بوده است (بدون توجه به منافع مادي).
2. توسل به اهل بيت ـ عليهم السّلام ـ : از خود اهل بيت ـ عليهم السّلام ـ بخواهيد كه شما را در اين راه كمك كنند و شما را جهت خدمت به آنها تربيت نمايند.
3. جمع آوري تجارب: دفتر مخصوص برداريد هر جا مداح ماهري ديديد، از او در اين زمينه كمك بخواهيد، و نكات او را يادداشت كنيد. از بين همه نكاتي كه از مداحان مختلف جمع آوري كرده ايد، نكات مشترك آن را حتماً رعايت كنيد.
4. استفاده از نوار آموزشي: برخي از كتابها براي آموزش مداحي تهيه شده اند كه در كنار آن نوار آموزشي نيز هست از جمله آنها (معروفترين) ياس كبود استاد وافي همراه با نوار ـ نوارهاي آموزشي مداح اهل بيت حاج مهدي منصوري و… كمك بگيريد.
5.:شناخت انگيزه وحرکت:  اين سه را به تعبير ديگر «مثلث موفقيت» در هر كاري مي توان ناميد. در رابطه عاطفي شما بايد پيوند عاطفي بين خود و كار مداحي ايجاد كنيد. هم چنين پيوند عاطفي خود را با ائمه ـ عليهم السّلام ـ ، مردم و… زيادتر كنيد. و از صميم دل بخواهيد كه از اين كانال مردم را با اهل بيت آشنا سازيد.
در مورد اهل بيت ـ عليهم السّلام ـ و تاريخ و صفات و كرامات آنها مطالعه كنيد. «شناخت»: نسبت به مداحي با شناخت دقيقتري پيدا كنيد از اساتيد برجسته كمك بگيريد. از گوش دادن به توصيه هاي غير متخصص پرهيز كنيد. «حركت»: پس از آشنايي با اصول مداحي حركت كنيد به اين معني كه براي خود برنامه ريزي كنيد. روزانه مدتي از وقت خودتان را به مطالعه و تمرين عملي اختصاص دهيد،‌ از آيينة بلند براي ديدن حركات و ژست ظاهري خود هنگام مداحي كمك بگيريد. پس از تمرين مقداري از تلاشهاي خودتان را كه خوب تمرين كرده ايد، ضبط كنيد. و در صورت امكان آن را به استاد بدهيد تا و اشكالات و نكات قوت شما را به شما بگويد. هر قدر جلوتر مي رويد سعي كنيد در جمع نيز بخوانيد، از گروههاي نزديك و اقوام با تعداد كمتري شروع كنيد و بعد از پيشرفت نسبي در گروه هاي بزرگتر بخوانيد، تا نسبت به شعري آماده نشده ايد هرگز در جمع بزرگ و رسمي نخوانيد، كه ممكن است اثر بدي بر شما داشته باشد.
6. كلاسهاي آموزشي: در صورت امكان در كلاسهاي آموزشي شركت كنيد و فعاليت خود را رسماً زير نظر استاد ادامه دهيد.
7. وسايل كمك آموزشي: سعي كنيد نظر خانواده خود را جلب كنيد، تا به شما كمك كنند. وسايل كمك آموزشي مثل نوار، سي دي از مداحان مختلف، كتابهاي اشعار (مداحي و مرثيه) تهيه كنيد. و در آينده دستگاه اكوهاي كوچك، البته اين امر مشروط به پيشرفت شما در اين كار است كه توسط اساتيد و مردم تأييد شود، اگر هم در اين كار موفق نشديد؛ يعني واقعاً به اين امر رسيديد كه استعداد شما در آن حد نيست مأيوس نشويد.
چرا كه خدمت به اهل بيت ـ عليهم السّلام ـ به شيوه هاي بسيار گوناگون ممكن است آن چه مهم است قبول شدن تلاش ما نزد اهل بيت ـ عليهم السّلام ـ و رضايت آنهاست.
8. برنامه ريزي: در كار خود حتماً برنامه ريزي كنيد. از افراط و تفريط پرهيز كنيد. چرا كه افراد موفق، رشد و پيشرفت خود را در برنامه ريزي (تلاش و كوشش، استراحت به موقع، كار، مطالعه و تحصيل) مي دانند. هرگز كاري نكنيد كه به درس و تحصيل شما ضرر بخورد؛ بر عكس شما بايد الگوي جامعه باشيد.
9. تقليد ابتدايي: سعي كنيد ابتدا از مداح مورد علاقه خود تقليد كنيد، اما اين تقليد نبايد ادامه يابد. شما پس از مدتي بايد سبك را از اساتيد بگيريد؛ ولي صدا بايد صداي خودتان باشد. اين امر نزد مردم نيز پسنديده تر است. (هر كس با صداي خودش).
10. قبل از هر تمرين به ائمه ـ عليهم السّلام ـ مخصوصا امام زمان – عجل الله فرجه الشريف- متوسل شويد و از ايشان بخواهيد كمك و دعاگوي شما باشند، تا به جد ايشان امام حسين ـ عليه السلام ـ خدمت كنيد.
گر معرفت دهندت بفروش كيميا را
گر كيميا دهند بي معرفت گدايي

معرفي منابع جهت مطالعه بيشتر:
1. نوارهاي آموزشي استاد حاج مهدي سلحشور.
2. ياس كبود و نوارهاي آموزشي استاد جناب آقاي وافي.
3. شنيدن مداحي ها و مرثيه ها از مداحان مختلف (البته با برنامه باشد نه افراط و تفريط).

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد