خانه » همه » مذهبی » وقتی انسان از دنیای امروزه خسته می شود چه کاری باید انجام دهد؟ راستش من همه کارها را انجام داده ام ولی راه حلی پیدا نکرده ام خواهشا راهش را بیان کنید.

وقتی انسان از دنیای امروزه خسته می شود چه کاری باید انجام دهد؟ راستش من همه کارها را انجام داده ام ولی راه حلی پیدا نکرده ام خواهشا راهش را بیان کنید.

به نظر مى آید این حالت معلول ایستایی در تکامل و زندگی است، کسانی که در حال رشد و خودسازی هستند، هر روز نو می شوند و تجدید شخصیت می کنند و منازل و قله های جدیدی کشف و فتح می کنند، هرگز از زندگی خسته نمی شوند و با نشاط زاید الوصفی به راه خود در زندگی ادامه می دهند، اما کسانی که در مسیر رشد نیستند و شخصیت و زندگی راکدی دارند، مانند آب که در اثر رکود، گندیده می شود، احساس خستگی می کنند و از زندگی خودشان راضی نیستند. این گروه باید بدانند که معنای زندگی حرکت است و حرکت در مسیر خاصی که باعث احیای انسان و رشد او می شود، هرگز خسته کننده و ملال آور نیست.
رمز موفقیت و تازگی انسان در حرکت، سرعت و زمان است، هر چه می توانید حرکت کنید همراه با مدیریت سرعت و مدیریت زمان. انسان برای رشد و تازگی به حرکت های فراوانی در ابعاد مختلف شناختی، اخلاقی و عملی، فردی و اجتماعی نیاز دارد.
یکى از علل خستگى شما یک نواختى زندگى، کار مستمر بدون تفریح و بدون تنوع در نوع فعالیت هاى روزمره باشد، لذا باید هر از چند گاهى یک تغییر و تحول در زندگى خود ایجاد کنید مثلاً در صورت امکان، گهگاهى به مسافرت هاى کوتاه مدت که جنبه تفریحى داشته باشد بروید با افراد خوش مشرب طرح دوستى ببندید و روزانه یا به صورت هفتگى گپى دوستانه داشته باشید ورزش کنید و بالاخره تغییرى در زندگى خود ایجاد کنید تا از حالت یک نواختى بیرون بیایید و از عوارض آن که خستگى فکرى و کاهش کارآمدى توانایى هاى ذهنى است نجات پیدا کنید.
نکته قابل توجه دیگر که مى تواند در بهبود وضعیت شما مؤثر باشد داشتن یک برنامه منظم براى اوقات شبانه روزى مى باشد، سعى کنید برنامه اى را تنظیم کنید و با برنامه زندگى کنید، به اندازه توان کار فکرى و مطالعاتىداشته باشید، هر وقت احساس خستگى کردید مطالعه و کاری که مشغول هستید را رها کنید و به کار دیگرى بپردازید، ساعات کار و مطالعه شما پى در پى نباشد در بین ساعات کاری و مطالعه لحظاتى را استراحت کنید.
توجه به این نکته ضرورى است که حالات روحى انسان همواره یکسان نیست. گاهى اوقات انسان با نشاط و شاداب است ولى گاهى نیز غم و اندوه را تجربه مى کند، از این حالات نگران نباشید. البته اگر حالت غم و اندوه و خستگى مفرط و بى حوصلگى شما حدود شش ماه ادامه پیدا کرد حتما به روانشناس یا روانپزشک مراجعه کنید.
کتاب «رمز پیروزى مردان بزرگ» نوشته جعفر سبحانى را حتما مطالعه کنید.
باید مواظب بود که اولاً انتظار ما از خودمان باید متناسب با توانایى هاى خودمان باشد و ثانیا افراط و تفریط در هر کارى موجب مشکلاتى براى انسان مى شود، لذا توجه به نکات زیر ضروى است:
1- ساعات شبانه روزى را تقسیم کنید به این معنا که در این برنامه همه نیازهاى خود را مورد توجه قرار دهید (خواب، غذا، کار و مطالعه، تفریح،عبادت و…).
2- تأکید مى شود بر خواب، سعى کنید چرخه خواب تان را تنظیم کنید و حداقل 7 الى 8 ساعت که حدود 85 درصد آن منحصرا در شب باشد به خواب اختصاص بدهید.
3- حتما با دیگران معاشرت داشته باشید البته دوستان خوب و مناسب.
4- نمازهایتان سر وقت اقامه کنید.
5- تلاوت قرآن را جزء برنامه هاى زندگیتان قرار دهید و هر روز چند آیه با توجه به معنا و به ترتیب تلاوت کنید.
6- به اصل تدریجى بودن در زمینه رشد علمى و روحى توجه داشته باشیدکه انسان کم کم و به تدریج مى تواند کمال پیدا کند و انتظار نداشته باشد خیلى زود به همه کمالات دست یابى.
7- توکل بر خداوند و امیدوار به رحمت و مغفرت خداوند داشته باشید و بدانید که او هیچ گاه ما را تنها نخواهد گذاشت و همواره ما را مورد لطف و رحمت خود قرار مى دهد.
اما اینکه فرمودید زود تحت تأثیر هر محیط و جوی قرار می گیرید باید توجه داشته باشید که گرچه روان شناسان شخصیت انسان را محصول عوامل محیطى و وراثت مى دانند اما یک عامل دیگرى علاوه بر محیط و وراثت در شکل گیرى شخصیت انسان نقش اساسى دارد و آن خود انسان است به عبارت دیگر خداوند در وجود انسان نیروى عقل، اراده، آگاهى و اختیار را به ودیعت گذاشته تا انسان یکسره تحت تأثیر عوامل محیطى و وراثتى فقط نباشد بلکه از میان راههاى مختلف با بکارگیرى نیروى عقل، بهترین راه را انتخاب کند علاوه بر نیروى عقل که یک حجت درونى است خداوند رهبران الهى را نیز همراه با معارف دینى که در واقع برنامه ى زندگى انسان است، به عنوان راهنمایان سعادت و هدایت در اختیار ما قرار داده است. بنابراین انسان هم چراغ درونى یعنى عقل و هم راهنماى بیرونى یعنى رهبران الهى را در اختیار دارد تا مسیر زندگىخویش را انتخاب کند و به سعادت واقعى دست یابد. با توجه به آنچه بیان شد شما باید از این دو منبع مهم یعنى عقل و دین استفاده کنید تا بتوانید با تأثیرات نامطلوبى که در محیط وجود دارد مقابله کنید در پایان راهکارهایى جهت بهره مند شدن از این دو منبع حیات بخش ارائه مى شود قطعا در صورت بکارگیرى آنها به نتایج مطلوبى خواهید رسید و بیشتر تأثیرگذار خواهید بود تا تأثیرپذیر
1. بیش از گذشته تفکر کنید و درباره موضوعات مختلفی که در ذهنتان مطرح می شود و با آن برخورد می کنید خوب بیاندیشید.
2. سعی کنید تصمیم گیری هایتان را پس از یک مشورت با برخی افراد با تجربه انجام گیرد و بدون مشورت هیچ تصمیمی نگیرید.
3. با افراد صبور، حلیم، عاقل و دارای ثبات فکر دوست شوید و ارتباط اجتماعی بیشتری با آنها داشته باشید.
4. هر روز به محاسبه رفتار و اعمال خود بپردازید و تأثیرات پذیرفته شده تان را مورد ارزیابی قرار دهید و در پایان روز محاسبه نمایید.
5. قبل از ورود به محیطی جدید با خود عهد کنید که تا نیاندیشیده ام و مشورت نکرده ام مطلبی را نپذیرم و تحت تأثیر قرار نگیرم.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد