خانه » همه » مذهبی » پيشرفت اسلام بعد از انقلاب در جوامع غربي چگونه بوده است؟

پيشرفت اسلام بعد از انقلاب در جوامع غربي چگونه بوده است؟

شكي نيست كه اسلام دين كامل و آخرينِ آنهاست و بر اساس تعاليم قرآني و اسلامي، سراسر دنيا را به رهبري امام مهدي ـ عليه السّلام ـ و ـ عجل الله تعالي فرجه الشّريف ـ فرا خواهد گرفت. امروزه اسلام در سطح جهان بر غلطك گسترش و توسعه افتاده است كه البته اين امر عوامل متعددي دارد از قبيل ناتواني و ناكارآمدي مكاتب ديگر (الهي يا بشري) در تأمين توأمان سعادت دنيا و آخرت براي بشر، بحران‌هاي اجتماعي، اخلاقي و فرهنگي در سطح جهان و البته انقلاب اسلامي ايران که تأثير بسزايي در پيشرفت اسلام داشته است.
پس از انقلاب ايران، جهان در حوزه‌هاي سياسي و اجتماعي و فرهنگي و ديني، حركت و گرايشي روزافزون به اسلام يافته است و تفكّرات غير اسلامي و الحادي رو به افول و شكست نهاده‌اند، و اين همه توطئه‌ها و دشمني‌هاي استكبار با اسلام و مسلمين كه در سراسر دنيا شاهد آن هستيم خود گواه رشد روزافزون اسلام است. دانشمندان اسلامي و غربي نيز بعد از اعتراف به رشد اسلام خواهي، اين نكته را نيز ذكر كرده‌اند كه انقلاب اسلامي ايران، در اين ميان نقش عمده و فعّالي داشته و يكي از عوامل بارز گسترش اسلام خواهي در جهان، به شمار مي‌رود.
اكنون به طور اجمال و به صورت مصداقي و كاربردي، موارد و نمونه‌هايي را از پيشرفت اسلام در سطح جهان ارائه مي‌دهيم تا خوانندة محترم به طور ملموس و از نزديك با قضيه آشناتر شود.
1. بيداري اسلامي: امروز مسلمين سراسر دنيا بر عليه بي‌عدالتي‌ها و قدرت‌هاي شيطاني و چپاول‌ها برآشفته‌اند. رهبر معظم انقلاب در اين باره مي‌فرمايد: ببينيد امروز در فلسطين و يا شمال آفريقا چه خبر است؟ ببيند كه چگونه اسلام حقّ خود را بازمي‌يابد و بدست مي‌آورد. در جاهايي كه امروز ميليون‌ها مسلمان توانسته‌اند سهم و حقّي در حكومت‌ها به دست آورند تا قبل از انقلاب كسي جرأت نمي‌كرد دم از اسلام بزند و در ملأ عام بگويد من مسلمانم يا اعمال اسلامي را بجا بياورد، امّا امروز صداي تكبيرشان فضاي آن كشورها را انباشته است.[1]2. تهديد و شكست دشمنان: همان طور كه قبلاً هم اشاره كرديم دشمني‌ها و توطئه‌هاي استكبار با اسلام خود شاهدي است بر رشد روزافزون اسلام خواهي در جهان. در اين باره به كلامي از رهبر معظم انقلاب توجّه كنيد:
در سطح جهان، مراكز استكباري به اين نتيجة قطعي رسيده‌اند كه اگر نتوانند اين انقلاب را در مرحلة كنوني‌اش شكست بدهند، به احتمال زياد سررشتة كار را از دست داده و ديگر نخواهند توانست موج فزايندة بيداري اسلامي را مهار كنند و اين موج تهديدي جدّي عليه استكبار و مشخصاً عليه فرهنگ غربي خواهد بود.[2]آري بي‌جهت نيست كه امروز بيست هزار سايت اينترنتي در زمينه‌هاي مختلف بر عليه اسلام و انقلاب و امام خميني ـ رحمة الله عليه ـ فعاليت دارند،[3] چرا كه دشمن به خوبي رشد اسلام را در جهان حس كرده و به خاطر اسلام براي خودش هم كاملاً واقف است.
3. حيات تفكّر ديني و گسترش روزافزون اسلام خواهي و اسلام شناسي: جهاني كه در سيطرة انديشه‌هاي غير ديني بود و دين را به گوشة خانه‌ها و مساجد عقب رانده بود. امروزه شاهد مطرح شدن اسلام در حوزه‌هاي نظري و عملي است. اين ادّعا در حوزة رسانه‌هاي عمومي (مطبوعات راديو و تلويزيون) مجامع علمي و دانشگاهي، همايش‌ها و كنفرانس‌ها، مجامع ديني و كليسايي، مجامع عمومي و توده‌هاي مردمي، و حتّي در تجارت و معاملات بازرگاني، قابل پيگيري است. ما تنها چند نمونه را ارائه مي‌دهيم:
ـ روژه گارودي فيلسوف فرانسوي: تمدن غرب از بيم حاكم شدن مفاهيم اسلامي اعتماد به نفس خود را از دست داده است.[4]ـ ژيل كپل جامعه‌شناس معروف فرانسوي: اكنون ديگر افراد غير مذهبي تحصيل كرده، معتقدند كه فرهنگ غير مذهبي آنها را در بن‌بست قرار داده است… آنها ديگر تضادّ سنتي بين علم و دين را نمي‌پذيرند.[5]ـ مايكل دينس برداين استاد دانشگاه‌هاي امريكا: به عقيدة من مدنيت و تمدن غربي به زودي به بن‌بست خواهد رسيد و به جايش تمدّن اسلامي خواهد نشست… اگر بتوان دوره‌اي را با جاهليّت پيش از اسلام مقايسه كرد، همين دوره
 و عصر ماست … اين تنها دين اسلام است كه مي‌تواند كشور من و جهان را از قيدها برهاند و از نادرستي آزاد كند.[6]ـ تحليل‌گر هفته‌نامة سوئيسي دلت وخه: اسلام در ميان اديان بزرگ دنيا، عقلاني‌ترين دين است.[7]ـ هربرت هيل رينگ هاوس نويسندة غربي: قرآن كتاب دستورالعمل‌هاي فردي و فقط براي آخرت نيست، قرآن زندگي جمعيِ انسان‌ها را در اين جهان و نيز بر اساس دستورالعمل‌هاي خدايي سر و سامان مي‌دهد.[8]ـ پروفسور خوزه مارتينز رئيس دانشكدة تاريخ، آكادمي تاريخ رئال مادريد: اگر چه من اروپايي هستم امّا بي‌طرف صحبت مي‌كنم، اسلام ديني است كامل و جامع، با تمام قوانين صحيح زندگي، من شخصاً قرآن را پنج بار مطالعه كرده‌ام در سطر سطر آن قانون و ثبات ديده مي‌شود، از آن گذشته به نظر من اسلام ديني بسيار آسان و قابل فهم است.[9]ـ هم اكنون ايستگاههاي راديويي در امريكا: ـ كه برنامه‌هاي مذهبي پخش مي‌كنند ـ ميليون‌ها شنونده را به خود جذب كرده‌اند.[10]ـ حجم معاملات تجاري و بازرگاني كالاهاي معنوي تنها در جامعة آمريكا از صد ميليون دلار قبل از انقلاب به سه ميليارد دلار ارتقاء پيدا كرده است.[11]ـ آيت الله مصباح يزدي: بعد از انقلاب به حدود چهل كشور سفر كرده‌ام و از نزديك با مراكز علمي و دانشگاهي و مذهبي آن جاها تماس داشته‌ام و سخنراني‌هايم به وسيلة كانال‌هاي تلويزيوني پخش شده است. اين سفرها نشان داد مردم كشورهاي دنيا، تشنة شناختن اسلام هستند. امروز در تمام كتابفروشي‌هاي آمريكا نسخه‌هاي كتابهايي كه مربوط به اسلام است در فاصلة كوتاهي به فروش مي‌رود.[12] گاهي در يك نصف روز چهار يا پنج مصاحبه و سخنراني براي من مي‌گذاشتند. استاد دانشگاهي آمده بود جلوي من زانو مي‌زد تقاضاي قرآن با ترجمة اسپانيولي داشت، او به قدري از اسلام و ايران تعريف مي‌كرد كه شگفت‌آور بود.[13]ـ عبدالعزيز ساشادينا استاد دانشگاه ويرجيناي امريكا: در بيست سال گذشته اسلام شناسي در آمريكا فقط در بعضي از دانشگاه‌هاي بزرگ تدريس مي‌شد ولي در حال حاضر تمام دانشگاه‌هاي كوچك و بزرگ، درس اسلام شناسي دارند (و اين نشان دهندة تأثير انقلاب اسلامي ايران است)[14]ـ پروفسور محمّد حسين هدي: در اروپا قبل از سال 1979 (حدوداً 26 سال قبل) تشكيلات وسيع اسلامي وجود نداشت امّا امروز هيچ كشوري در اروپا نيست كه در يك شهر آن، چند تشكيلات اسلامي نباشد.[15]ـ تعداد مساجد در فرانسه از 23 مورد در اول انقلاب اسلامي به بيش از 1200 مورد رسيده است.[16]

معرفي منابع جهت مطالعه بيشتر:
1ـ مجلة يك گام تا ظهور، ناشر: انتشارات مؤسسة امام خميني(ره).
2ـ عصر امام خميني(ره)، مير احمد رضا حاجتي.
3ـ ويژگي‌هاي انقلاب اسلامي در آينه نگاه رهبري، ناشر: مؤسسة فرهنگي قدر ولايت.

پي نوشت ها:
[1] . حديث ولايت، مجموعه سخنراني هاي مقام معظم رهبري، ج5، ص10ـ11.
[2] . يك گام تا ظهور، ص34.
[3] . همان، ص35.
[4] . همان، ص25.
[5] . ماهنامة سروش، ش551.
[6] . روزنامة كيهان، 24/7/1380.
[7] . همان، 27/4/1381.
[8] . روزنامة اطلاعات، 5/4/1373.
[9] . يك گام تا ظهور، ص39.
[10] . روزنامة جمهوري اسلامي، 8/3/1376.
[11] . روزنامة كيهان، 23/5/1375.
[12] . هفته‌نامة پرتو، ش176.
[13] . عصر امام خميني(ره)، ص369.
[14] . يك گام تا ظهور، ص51.
[15] . همان، ص53.
[16] . روزنامة كيهان، 22/3/1375.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد