خانه » همه » خبر » ترند ترین های خبری امروز » پیش بینی لوکاشنکو از نبرد بعدی برای تقسیم جهان/ تصرف 2 هزار و 600 منطقه اوکراین توسط روسیه/وقوع چند انفجار در شهر مرزی روسیه با اوکراین

پیش بینی لوکاشنکو از نبرد بعدی برای تقسیم جهان/ تصرف 2 هزار و 600 منطقه اوکراین توسط روسیه/وقوع چند انفجار در شهر مرزی روسیه با اوکراین

1543623 478 - پیش بینی لوکاشنکو از نبرد بعدی برای تقسیم جهان/ تصرف 2 هزار و 600 منطقه اوکراین توسط روسیه/وقوع چند انفجار در شهر مرزی روسیه با اوکراین

بین الملل تابناک: صد و سی امین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

صربستان: ما پیاده‌نظام ناتو نخواهیم شد
۱۴۰۱/۰۴/۱۲ – ۱۲:۵۹

وزیر کشور صربستان تاکید کرد، کشورهای غربی به جای مجبور کردن بلگراد به تبدیل شدن به یکی از “پیاده‌نظام‌های ناتو” در جنگ با روسیه، باید از این کشور عذرخواهی کنند.

به گزارش خبرگزاری راشاتودی، “الکساندر وولین”، وزیر کشور صربستان گفت: کشورهای غربی به جای مجبور کردن بلگراد به تبدیل شدن به یکی از پیاده‌نظام‌های ناتو در جنگ با روسیه، باید از ما عذرخواهی کنند. بلگراد به خودش اجازه نخواهد داد درگیر “جنگ‌های دیگران” شود.

وی افزود: موضع بلگراد در رابطه با درگیری کنونی میان مسکو و کی‌یف کاملا مشخص است. صربستان به تمامیت ارضی اوکراین احترام می‌گذارد اما به خاطر روابط دوستانه، دیرینه و صمیمی خود با روسیه، به برنامه اعمال تحریم‌ها علیه مسکو نخواهد پیوست.

این اظهارات وولین در واکنش به صحبت‌های “زورانا میهایلوویچ”، معاون نخست وزیر صربستان مطرح شد که پیش‌تر گفته بود، یک کابینه فرضی صربستان در آینده باید در موضع خود نسبت به جنگ روسیه “مشخص تر و شفاف‌تر” باشد.

وولین ضمن دفاع از موضع دولتش در این مورد، گفت: آیا می‌خواهیم بخشی از جنگ غرب با روسیه باشیم؟ آیا می‌خواهیم همه این سال‌هایی را که روسیه از ما حمایت کرده است را فراموش کنیم؟ آیا می‌خواهیم قرن‌ها برادری اسلاوی را فراموش کنیم؟

وزیر کشور صربستان تصریح کرد: بلگراد به تمامیت ارضی همه کشورها احترام می‌گذارد. بلگراد همچنین برخلاف اتحادیه اروپا به قوانین بین‌المللی احترام می‌گذارد.

وی سپس از بروکسل به خاطر ناکامی در احترام گذاشتن به حاکمیت و تمامیت ارضی صربستان انتقاد کرد.

وولین گفت: آمریکا و متحدانش با به رسمیت شناختن استقلال کوزوو، حق حاکمیت صربستان را نقض کرده‌اند. هر بار که مقامات آمریکایی یا غربی از بلگراد می‌خواهند که تحریم‌هایی را علیه روسیه اعمال کند، من از آنها می‌پرسم که شما چه زمانی می‌خواهید همین کار را به خاطر نقض تمامیت ارضی صربستان انجام دهید؟ اگر می‌خواهید به تمامیت ارضی و حق حاکمیت به عنوان مهم‌ترین اصل سیاست‌های بین‌المللی پایبند باشید، ابتدا با صربستان آغاز کنید.

وی افزود: اگر واشنگتن، بروکسل و دیگر متحدان به قوانین بین‌المللی احترام می‌گذاشتند، استقلال کوزوو را به رسمیت نمی‌شناختند. راه احترام گذاشتن به تمامیت ارضی دیگر کشورها با “عذرخواهی” و اذعان به اینکه تصمیم‌شان در “بمباران صربستان اشتباه” بود، و همچنین عذرخواهی به خاطر کودکانی که کشتند، آغاز می‌شود.

وولین تاکید کرد: اما در عوض آمریکا و اتحادیه اروپا از صربستان می‌خواهند تا به یکی از “پیاده‌نظام‌های ناتو” و “کشوری که می‌خواهد وارد جنگ با روسیه شود”، تبدیل شود. ما صریحا می‌گوییم که درگیر جنگ با روسیه یا جنگ دیگران نخواهیم شد و پیاد نظام دیگران نیز نخواهیم بود.

گفت‌وگوی زلنسکی با روسای جمهوری ‌آرژانتین و شیلی
۱۴۰۱/۰۴/۱۲ – ۱۲:۵۸

زلنسکی با هدف دستیابی به حمایت‌ها از سوی کشورهای آمریکای لاتین با روسای جمهوری آرژانتین و شیلی گفت‌گو داشت.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در رسانه‌های اجتماعی نوشت: من به برقراری روابط با آمریکای لاتین که یک منطقه مهم است ادامه می‌دهم.

گفت‌وگوی زلنسکی با آلبرتو فرناندز، رئیس جمهوری آرژانتین و گابریل بوریک، رئیس جمهوری شیلی کمتر از دو هفته پس از گفت‌وگوی رئیس جمهوری اوکراین با گیرمو لاسو، رئیس جمهوری اکوادور و همتای گوآتمالایی او “آلخاندرو جیاماتی” انجام شد.

در آن زمان زلنسکی در گفت‌وگویش با روسای جمهوری اکوادور و گوآتمالا به آغاز سیاستگذاری جدیدش در احیای روابط با آمریکای لاتین اشاره کرده بود.

فرناندز در این تماس تلفنی ۳۵ دقیقه‌ای با زلنسکی به کمک برای گفت‌وگو با روسیه اشاره کرد.

رئیس جمهوری آرژانتین که ریاست کنونی جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کشورهای عضو کارائیب را برعهده دارد همچنین به رئیس جمهوری اوکراین گفت: آمریکای لاتین قاره صلح است و استفاده از زور را رد کرده و به دنبال مذاکره برای حل درگیری‌هاست.

پیش از وقوع درگیری در اوکراین، رئیس جمهوری آرژانتین به دنبال بهبود روابط با روسیه بود و در جریان دیدار با ولادیمیر پوتین،‌ رئیس جمهوری روسیه در فوریه ۲۰۲۲، گفته بود: “دولت آرژانتین باید به راه ورودی روسیه به آمریکای لاتین تبدیل شود”؛ وی بعدا حمله روسیه به اوکراین را محکوم کرد.

رئیس جمهوری شیلی هم در شبکه‌های اجتماعی نوشت که در گفت‌وگو با زلنسکی “همبستگی و تمایل خود را برای حمایت از محکومیت‌های حمله صورت گرفته در سازمان‌های بین المللی ابراز کرد: “اوکریان دوست آمریکای جنوبی است.”

رئیس جمهوری اوکراین همچنین نوشت از بوریک بابت حمایت کشورش در سازمان ملل تشکر می‌کند و اعلام کرد که درباره احتمال حضور متخصصان شیلیایی در مین‌زدایی در اوکراین با رئیس جمهوری این کشور آمریکای لاتین صحبت کرده است.

پیش بینی لوکاشنکو از نبرد بعدی برای تقسیم جهان
۱۴۰۱/۰۴/۱۲ – ۱۲:۵۶

«الکساندر لوکاشنکو» رئیس جمهور بلاروس بامداد یکشنبه گفت که نبرد بعدی برای باز-تقسیم جهان در آسیای مرکزی خواهد بود.

لوکاشنکو در مراسم روز استقلال بلاروس توضیح داد که نبرد بعدی در مبارزه برای تقسیم مجدد جهان در آسیای مرکزی خواهد بود و علائم آن هم‌اکنون نیز ظاهر شده است.

به نوشته وبگاه «ریانووستی»، وی در این‌باره توضیح داد: «آمریکایی‌ها می‌خواهند تسلط پیدا کنند. آنها یک جهان تک قطبی می‌خواهند و کسانی که سرشان را بالا می‌گیرند بمباران می‌شوند. دلیل آن ظهور روابط جدید در جهان است، چند قطبی بودن. امروز مبارزه نه تنها برای وضعیت پسا-شوروی ما و بخش اروپایی آن، بلکه برای آسیای مرکزی جایی که جمهوری‌های ما (شوروی سابق) در آن حضور دارند نیز نبردی در جریان است».

رئیس جمهور بلاروس اظهار داشت که پس از اعتراضات گسترده در قزاقستان در اوایل سال جاری، نسبت به خطر بی‌ثبات کردن اوضاع در ازبکستان هشدار داده است. لوکاشنکو گفت: «ببینید، جمهوری [خودخوانده] قره‌قالپاقستان (در ازبکستان) ظاهراً چیزی در قانون اساسی درباره آن نوشته نشده اما اکنون سر برآورده است. اوضاع در آنجا پیچیده است».

به نوشته ریانووستی، لوکاشنکو ادامه داد: «آسیای مرکزی نیز مانند ما خود را در میان دو آتش قرار داد، از یک سو اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها، از سوی دیگر چین، که کمک زیادی به بقای آسیای مرکزی می‌کند. این مبارزه در آینده نزدیک در آسیای مرکزی خواهد بود، علائم آن در حال حاضر ظاهر شده است، جهان تقسیم خواهد شد».

وی همچنین در بخش دیگری از صحبت‌هایش از تلاش رژیم اوکراین برای انجام حمله موشکی علیه خاک کشورش خبر داد.

رئیس جمهور بلاروس گفت ارتش اوکراین سه روز پیش تلاش کرد به تأسیسات نظامی بلاروس حمله موشکی انجام دهد.

خبرگزاری دولتی بلاروس «بلتا» به نقل از لوکاشنکو گزارش داد که ارتش بلاروس موشک‌های شلیک‌شده توسط کی‌یف را رهگیری کرده است.

به نوشته وبگاه «ریانووستی»، لوکاشنکو توضیح داد: «خدا را شکر که سامانه‌های ضدهوایی پانسیر ما تمامی موشک‌های شلیک شده توسط نیروهای اوکراینی را رهگیری کردند».

درخواست بایدن از کنگره برای تصویب مسئله عضویت سوئد و فنلاند در ناتو
۱۴۰۱/۰۴/۱۲ – ۱۲:۵۵

جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا از گنگره خواست تا درخواست عضویت دو کشور سوئد و فنلاند به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را مورد تصویب قرار دهند.

تارنمای خبری نیویورک پست باانتشار این خبر نوشت: اکنون کشورهای فنلاند و سوئد با توجه به درخواست رسمی بایدن از کنگره آمریکا مبنی بر تصویب عضویت این دو کشور در ناتو، یک گام دیگر به عضویت در این پیمان نظامی نزدیک‌تر شدند.

تارنمای نیویورک پست در ادامه نوشت: برای عضویت رسمی کشورهای فنلاند و سوئد به ناتو نیاز است تا پارلمان‌های تمامی کشورهای عضو دراین پیمان نظامی آن را به تصویب رسانند.

نیویورک پست نوشت: در آمریکا باید این عضویت به تایید دو سوم مجلس سنا برسد.

زلنسکی: ۲ هزار و ۶۰۰ منطقه اوکراین همچنان در تصرف روسیه است

ولودیمیر زلنسکی رییس جمهوری اوکراین اعلام کرد که با ادامه جنگ در این کشور، روسیه همچنان ۲ هزار و ۶۱۰ شهر و منطقه اوکراینی را در تصرف خود دارد.

به گزارش تارنمای نشریه هیل، زلنسکی در ساعات پایانی روز شنبه در سخنانی خطاب به مردم کشورش، گفت که نیروهای اوکراینی بیش از یک‌هزار شهر و شهرک را آزاد کرده اند اما آنها همچنان باید ۲ هزار و ۶۱۰ مورد دیگر را آزاد کنند. وی افزود: اغلب این مکان‌ها تحت تاثیر جنگ باید بازسازی شوند و صدها مورد از آنها کاملا توسط ارتش روسیه ویران شده اند.

رییس جمهوری اوکراین در عین حال تاکید کرد: اجرای چنین پروژه بزرگی در سراسر کشور و ایجاد استانداردهای ایمنی و کیفیت جدید برای زندگی فقط با جذب ظرفیت‌های بین المللی ممکن است.

 

بلاروس: حمله موشکی اوکراین به تاسیسات نظامی دفع شد

رئیس جمهور بلاروس، از متحدان روسیه از دفع حملات موشکی اوکراین به تاسیسات بلاروس در روزهای گذشته خبر داد.

به گزارش خبرگزاری «رویترز» به نقل از خبرگزاری بلاروسی «بلتا»، «آلکساندر لوکاشنکو» رئیس جمهور بلاروس شنبه شب به وقت تهران گفت که اوکراین سه روز پیش تلاش کرد تا به تاسیسات نظامی در خاک بلاروس حمله کند، اما تمام موشک‌های این کشور رهگیری شدند.

لوکاشنکو گفت که بلاروس خواهان جنگ با اوکراین نیست، اما در صورت تهاجم به قلمرو خود، می‌جنگد.

به گزارش این منبع خبری، ارتش اوکراین تاکنون اظهار نظری در این زمینه نکرد.

این در حالی است که «آندری هودیک» از مقام‌های نظامی اوکراین به تازگی مدعی شد منطقه لویو برای تهاجم احتمالی نیروهای بلاروس آماده می‌شود و اقدامات دفاعی لازم را انجام می‌‌دهد.

این مقام اوکراینی گفت، شبکه‌های دفاعی و مهندسی اضافی در منطقه لویو در حال تجهیز هستند، اما باید برای تقویت حملات موشکی و هوایی از شمال آماده باشید.

پیش‌تر همچنین خبرگزاری اوکراین گزارش داده بود ژنرال «سرهی کریوونوس» معاون سابق دبیر شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین مدعی شد که «خطر بزرگ استفاده مجدد از خاک بلاروس برای حمله به اوکراین وجود دارد.

بلاروس از متحدان نزدیک روسیه محسوب می‌شود و «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه اخیرا به «الکساندر لوکاشنکو» همتای بلاروسی خود وعده ارسال موشک‌های بالستیک «اسکندر-اِم» را دارد.

وقوع چند انفجار در شهر مرزی روسیه با اوکراین

خبرگزاری رویترز گزارش داد: وقوع چند انفجار در شهر مرزی بلگورود روسیه که منجر به تخریب چندین ساختمان شد، تاکنون حداقل سه کشته برجای گذاشته است.

به گزارش رویترز، بنا به گفته فرماندار منطقه بلگورود، حداقل ۱۱ دستگاه آپارتمان آسیب دیده و ۳۹ واحد مسکونی خصوصی ازجمله پنج خانه بطور کامل ویران شده است.

رویترز بدون اشاره به جزئیات بیشتر این خبر گزارش داد که خود قادر به تصدیق صحت این خبر نبوده و واکنش فوری از سوی اوکراین درباره این خبر دریافت نشده است.

شهر بلگورود در استان «بیلگاراد » روسیه با بیش از ۳۵۶هزار نفر جمعیت در فاصله ۲۰ مایلی شمال مرز اوکراین واقع است.

روسیه: اوکراین متحمل خسارات قابل توجهی در همه جبهه‌ها شده است

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که اوکراین در همه جبهه‌ها با تلفات و خسارات قابل توجهی روبرو شده است.

به گزارش خبرگزاری تاس، ایگور کوناشنکوف سخنگوی وزارت دفاع روسیه شنبه شب گفت: دشمن در تمامی جبهه ها با خسارات قابل توجهی مواجه است؛ سه گردان از تیپ دهم حمله کوهستانی و تیپ 72 مکانیزه (نیروهای مسلح اوکراین) بیش از نیمی از پرسنل خود را در نزدیکی تنها در یک روز از دست دادند.

به دنبال افزایش حملات روسیه در اوکراین در هفته های اخیر، زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین از کشورهای متحد خود خواست؛ در واکنش به تداوم حملات موشکی روسیه، سامانه‌های دفاع هوایی به اوکراین ارسال کنند.

وی گفت: تداوم اعمال تحریم ها علیه روسیه کافی نیست و به سامانه‌های دفاع هوایی در اوکراین بیش از هر منطقه دیگری از جهان نیاز هست.

این اظهارات زلنسکی در حالی بیان شده که نیروهای اوکراینی از شهر سورودونتسک عقب‌نشینی کرده‌اند. این شهر یکی از مقرهای باقی مانده در منطقه دونباس در شرق اوکراین است.

گزارش نیویورک تایمز علیه رسانه‌های روسی

روزنامه نیویورک تایمز شنبه شب در گزارشی علیه رسانه های روسیه مدعی شد که رسانه های روسی اخبار و مطالب نادرست علیه اوکراین منتشر می کنند.

نیویورک تایمز گزارش داد بعد از حمله به اوکراین رجوع به مقوله نازیسم در مقاله های درباره اوکراین در وب سایت های روسی بشدت افزایش یافته است.

براساس این گزارش، ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه به دروغ ادعا کرده است که اوکراین توسط «نئونازی‌ها» اداره می‌شود و روسیه در تلاش برای آزادسازی و نازی‌زدایی این کشور است.

به نوشته نیویورک تایمز، رسانه های روسی در گسترش ادعاها و تبلیغات در جنگ نقش مهمی ایفا کرده اند و ادعا می کنند نازی های اوکراین از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده کرده اند و در حال برنامه ریزی برای کشتار دسته جمعی روس ها هستند.

لاریسا دوروشنکو محقق دانشگاه نورث ایسترن گفت: استراتژی به کار رفته در رسانه های روسی به احتمال زیاد برای توجیه چیزی بود که کرملین امیدوار بود سرنگونی سریع دولت اوکراین باشد.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد