در سوره مؤمنون آية 14، به مراحل خلقت انسان اشارهاي مينمايد و در آخر ميفرمايد: «فتبارك الله احسن الخالقين؛ آفرين به قدرت كامل بهترين آفريننده.»
سوالي كه به ذهن انسان خطور ميكند اين است كه ما مگر غير خدا نيز خالقي داريم كه در اين آيه جمع آورده است؟ لازم است گفته شود معناي لغوي «خلقت» براي،تقدير و اندازهگيري آمده است و هم چنين مقايسه چيزي با چيز ديگر با محاسبه دقيق و بدون اختلاف را نيز ميگويند. با وجود معناي لغوي غير از خدا ميتوانند خالق باشند البته نه به معناي خالق حقيقي. حتي پرندهاي با محاسبه دقيق خود لانهاي ميآفريند.
افزون بر اين آياتي نيز، خالقيت را به بشر نسبت داده كه درباره حضرت مسيح ميفرمايد: «… و هنگامي که به فرمان من، از گل چيزي به صورت پرنده مي ساختي». (مائده/ 110).
مقايسه خلقت خدا با خلقت بشر، به سبب نزديك نمودن اذهان، و نشان دادن قدرت خدا است در حالي كه خلقت در بشر حقيقي نيست و داراي نقصان و محدود، و اگر هم توانايي چيزي را دارد به اذن خداوند است.[1]
پي نوشت:
[1] . رك: طباطبايي، سيد محمد حسين، تفسير الميزان، قم، انتشارات رجاء، ج 15، ص 25؛ و مكارم شيرازي، ناصر، تفسير نمونه، تهران، دار الكتب الاسلاميه، چاپ يازدهم، 1371، ج 14، ص 207؛ و طبرسي، مجمع البيان، ج 17، ص 36.