تهاجم فرهنگي برنامه اي راهبردي پليد و كثيفي است كه از سوي دشمنان دين و ايران اسلامي شروع شده؛سياستي كه با هجوم به ارزش ها و باورهاي ما قصد دارد درخت باورهايمان را از ريشه قطع كند، سياستي كه با ابزارهاي زير انجام مي گيرد.
1. تشويق به بي بند و باري. 2. دعوت دختران و خانم ها به بي حجابي. 3. پخش نوارها، سي دي ها و عكس هاي مبتذل. 4. پخش برنامه هاي ضدارزشي از شبكه گستردة اينترنت. 5. بدبين كردن مردم نسبت به روحانيت. 6. تشويق به جدايي از دين به اسم تنوع و تجددخواهي. 7. شايعه پراكني. 8. مسخره كردن امر به معروف و جهاد. 9. دلسرد كردن مردم از نظام جمهوري اسلامي و…
الف) راه هاي مقابله با تهاجم فرهنگي
1. دژ و قلعه محكم ايمان: يكي از كارآمدترين راه هاي مبارزه و مقابله، شيوة فرهنگي تقويت ايمان (به خدا، معاد، ملائكه، انبياء، و اينكه هر لحظه ما در منظر ائمه ـ عليهم السلام ـ و خداوند هستيم) است.
2. تقويت ارزشهاي خود و تبليغ وضع نابسامان غرب: مثلاً شيوة زندگي غربي را تبيين كنيم؛ آمار طلاق ها، اختلاف هاي خانوادگي، جرم، قتل، مشروب خواري، روابط نامشروع را براي ديگران بازگو كنيم و بيان داريم كه در اثر درك پوچي و ضدارزشي بودن آن وضع در خود مردم غرب، اكنون توجه به معنويت خداوند رو به گسترش است و همين نشانه فرهنگ چند ارزشي است كه سياستمداران غرب داشته اند.
3. زنده كردن امر به معروف و نهي از منكر: بايد با بسيج همگاني به سبك بسيار مناسب و توجه به اساس امر به معروف و نهي از منكر، مهر و محبت و توجه به شرائط آن جامعه اسلامي خود را آگاه سازيم و با اين كار غفلت زدائي كنيم.
4. مطالعه تاريخ: تاريخ را مطالعه كنيم و عوامل سقوط مسلمانان اندلس را بررسي كنيم، همان چيزهايي كه دشمن به اعتراف خود با آن به جنگ مسلمانان رفت و باعث سقوط مسلمانان شد.
5. اهميت دادن به دورة جواني: بايد به جوانان توجه شود، فضاهاي تفريحي، ورزشي و فرهنگي براي آنان فراهم گردد و جلوه هاي عرفاني و زيبائي هاي دين اسلام را برايشان آشكار ساخت و دين را در قالب داستان، هنر، فيلم سازنده، نوارهاي جذاب سخنراني، تهيه كتب مناسب و مفيد ديني و… به آنها ارائه كرد.
6. توجه والدين به مسائل تربيتي: والدين بايد آگاهانه با توجه به مسائل تربيتي و اخلاقي، جوانان خودشان را نسبت به انحرافات بيمه كنند و در خانه جوّي بسيار صميمي ايجاد كنند و از برخوردهاي تند با جوانان پرهيز كنند.
7. پاسخ گوئي به شبهات ديني: مسئولين بايد ترتيبي دهند كه جوانان بتوانند به راحتي با متخصصان مسائل ديني و تربيتي برخورد داشته باشند و سؤالات و شبهات خود را از آنان بپرسند (مكاتبه اي، حضوري، تلفني و…)
8. توجه به اصل جايگزيني: يكي از اصول بسيار مهم روان شناختي اصل جايگزيني است. به عنوان مثال اگر جوان را از فيلم هاي مبتذل نهي مي كنيم، در كنار راهنمايي او و توجه دادن او به مفاسد و ضررهاي فردي و اجتماعي آن فيلم، فيلم جذاب و آموزنده اي نيز به او معرفي كنيم.
ب) راه هاي محفوظ ماندن از وسوسه هاي شيطاني:
1. ايمان به خدا و تفكر در نعمت هاي خدا و توجه به نماز و عبادت.
2. غفلت زدايي جهت تازه ماندن ميوة ايمان:
براي غفلت زدايي توصيه هاي زير را ارائه مي دهيم:
1. دوست خوب: كه خود سه خصوصيت دارد. شما وقتي او را مي بينيد به معنويت و خدا توجه بيشتري مي كنيد. سخنانش اثر آموزنده براي شما دارد و دانش شما را زياد مي كند. عملش شما را تشويق به عمل خوب مي كند.
2. مطالعه كتاب هاي اخلاقي (كم و مداوم).
3. ذكر خدا در ساعات مختلف روز.
4. بازگشت سريع: هر كجا در مورد خدا و يا خلق او اشتباه كرديم سريع برگرديم و تصميم بگيريم تكرار نشود.
5. حضور در مراسم ولادت ها و شهادت هاي ائمه ـ عليهم السلام ـ و توسل به ائمه ـ عليهم السلام ـ جهت محفوظ ماندن از شر شيطان.
6. دوري از دوستاني كه افكار پليد و شيطاني به انسان القاء مي كنند و انسان راعملاً به سوي گناه مي خوانند.
7. هر شب به اعمال و افكار آن روز مروري كنيد، تصميم بگيريد اشتباه هايتان تكرار نشود و نكات مثبت شما تقويت شود (برنامه ريزي اخلاقي).
معرفي منابع جهت مطالعه بيشتر:
1. جوانان و تهاجم فرهنگي، محمد كاوياني، مركز مطالعات و پژوهشهاي حوزه علميه قم.
2. تهاجم فرهنگي، استاد مصباح يزدي، موسسه آموزش و پژوهشي امام خميني.
3. تهاجم فرهنگي و راه مبارزه با آنها، علي يوسف وند، انتشارات دارالنشر اسلام.