خانه » همه » مذهبی » چگونه مي توان به رخنه سحر در زندگي خود پي برد؟

چگونه مي توان به رخنه سحر در زندگي خود پي برد؟

با عنايت به اين نكته كه در زمان فعلي رويكرد افراد به سوي اين گونه علوم كم شده يا به دليل بالا رفتن سطح آگاهي ها نسبت به جهان اطراف خصوصاً از نظر جنبه هاي روان شناختي و يا به دليل كم شدن نياز به چنين علومي در جهان پيشرفته امروز بهتر است هر مشكلي كه پيش مي آيد قبل از اينكه عامل آن را در سحر و اينگونه مسائل جستجو كنيم در مسير طبيعي آن ريشه يابي كرده و از راه عادي به علاج آن بپردازيم.
در مورد چگونگي تأثير سحر بايد به بررسي اثرات سحر در زندگي پرداخت تا از طريق شناخت اثر پي به مؤثر آن (يعني سحر) برده و متوجه مسحور شدن خود يا اطرافيان شويم.
در بحارالانوار طبق قولي سحر اينگونه معنا شده كه: سحر يعني كلام يا نوشته يا به بندگي گرفتن (جن…) و مثل اينها كه به سبب آن ضرر بر ديگري ايجاد مي‎شود و از نمونه اين ضررها تفرقه و روي گرداني مرد از زن خود، القاء بغض و كينه در بين مردم ، به خدمت گرفتن ملائكه و جن و نازل كردن شياطين دربارة كشف امور غائب و مخفي)[1]قسمتي از اين تعريف كه مرتبط با بحث است اين است كه:(يحدث بسببها ضرر علي الغير) مي‎باشد كه نشان دهندة تأثير سحر يعني ضرر رساندن به ديگران است كه از اين تأثير به نمونه‎هايي مثل جدايي بين زن و مرد القاء بغض و كينه در بين مردم و غيره اشاره كرده است.
اگر كسي ناخواسته نسبت به همسر خود احساس دلسردي يا نفرت پيدا كرد يا اينكه خود به خود بغض و كينه شخصي را به دل گرفت يا مسائل عجيب و غريب از اين نوع برايش رخ داد به طوريكه هر قدر بررسي مي‎كند تا علتي خاص براي آن بيابد پاسخ قانع كننده‎اي پيدا نمي‎كند، در اين صورت مي‎توان به رخنه كردن سحر در زندگي اطمينان يافت البته براي به يقين رسيدن بايد به افراد صالحي كه داراي تقوي هستند و در اين امور متخصص و مي‎توانند پي به رخنه سحر در زندگي برده و آن را باطل كنند رجوع كرد، نه رجوع كردن به هر كسي كه ادعاي سحرشناسي و طلسم‎شكني دارد؛ زيرا اين علوم خفيه (بدليل مخفي بودن اسباب و علل آن از چشم مردم) شيادان زيادي را به خود جلب كرده كه بخاطر پول حاضر به فريب دادن مردم هستند و در عين حال كه هيچ تخصصي ندارند اقدام به اين كارها مي‎كنند. توجه به اين نكته لازم است كه اين گونه مسائل مثل سحر و دعانويسي…  ازامور نادر هستند و چنين نيست كه در هر مشكل كوچكي فكر كنيم گرفتار سحر شده ايم.
خلاصه اين که همانطور كه يك بيمار در تشخيص بيماري خود (خصوصاً اگر بيماري خطرناك و مهمي داشته باشد) بايد به پزشك خاص آن رشته رجوع كند در اين قبيل مسائل رجوع به خبره و متخصص كاري بجا و عقلاني است . لذا تشخيص اينكه سحر رخنه كرده يا خير؟ كار متخصص در علوم غريبه بوده و دانستن چند اثر از سحر آن هم بصورت مختصر راهي براي تشخيص باز نمي‎كند و ما را به يقين نمي‎رساند.

معرفي منابع جهت مطالعه بيشتر:
1. سيد محمدحسين طباطبائي، ترجمه تفسير الميزان، دفتر انتشارات اسلامي، ج 1، صص 363 تا 368.
2. محسن قرائتي، تفسير نور، مؤسسه در راه حق، ج 2، ج 1، ص 212.
3. محمد زهير الحريري، السحر بين الحقيقه و الخيال، نشر دارالايمان، (سوريه) ص 129.
 
پي نوشت ها:
[1] . مجلسي، محمدباقر، بحارالانوار، بيروت: مؤسسه الوفاء، ج 55، ص 259.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد