خانه » همه » مذهبی » چگونه می توانم پدرم را که از نماز روی گردان است و احکام اسلامی را ابه درستی انجام نمی دهد متقاعد کنم واجبات دینیش را انجام دهد؟ بارها با او صحبت کردم تأثیری نداشته است. پدرم ۴۸ سال سن دارد و در ۱۰-۱۲ سال پیش نمازش را تقریبا کامل می خواند؟

چگونه می توانم پدرم را که از نماز روی گردان است و احکام اسلامی را ابه درستی انجام نمی دهد متقاعد کنم واجبات دینیش را انجام دهد؟ بارها با او صحبت کردم تأثیری نداشته است. پدرم ۴۸ سال سن دارد و در ۱۰-۱۲ سال پیش نمازش را تقریبا کامل می خواند؟

از آنجا که معمولاً فرزندان کمتر مى توانند در افکار و اندیشه ها و رفتار والدین خود تأثیرگذار باشند، به خاطر وجود تفاوت سنى بین فرزند پدر و وجود رابطه پدرى، فرزندى بهتر است از اقدامات غیرمستقیم بهره بگیرید و مستقیماً سعى نکنید پدر خود را به کارى وادار نمایید، بنابراین مى توانید از مادرتان و یا یکى از اقوام و افرادى که مورد اعتماد و پذیرش پدرتان هست کمک بگیرید و از آنها بخواهید که درباره نماز خواندن و رعایت سایر احکام دینی با پدرتان صحبت کند و او را متقاعد کنند که نماز بخواند.
با توجه به ویژگى هاى پدرتان، پیشنهاد ما به شما در راهنمایى ایشان چند چیز است که ان شاءاللّه و بادقت، سعى در انجام آن داشته باشید:
الف) سعى کنید افرادى که صحبت آنها بر روى پدرتان نافذ است، پیدا کنید و از آنان بخواهید که با مهارت و شگردشایسته اى، با پدرتان درباره نماز صحبت کنند. این کار را مى توان از طریق جلسه میهمانى یا در طول مسافرت به انجام رساند.
ب ) با عمل خویش انگیزش خواندن نماز را در او ایجاد کنید. سعى کنید شما، مادر، برادر و دیگر اعضاى خانواده، نمازتان را هنگام حضور پدر در خانه برگزار کنید و شور اشتیاق خود به نماز و راز و نیاز با خدا را هر چه بهتر به منصه ظهور برسانید.
ج ) فلسفه نماز را در فرصت هاى مناسب بیان کنید؛ مثلاً سؤال و جواب هایى که قبلاً تهیه دیده اید، بین شما و برادرتان و یاهر کس دیگرى مطرح و جواب داده شود. البته لازمه اش مطالعه و پیش بینى قبلى است. به عنوان نمونه در اینجا به چند جمله اشاره مى شود: فطرت انسان خواهان تشکر از ولى نعمت است. «جبلّت القلوب على حبِّ من احسن الیها ؛ قلب ها بر اساس دوستى و محبت کسى که به انسان احسان کند، آفریده شده است و از آنجا که در اصل خداى سبحان خالق و هستى بخش ماست و از سویى همه نعمت ها و برکاتى که در زندگى ما وجود دارد از آن اوست. بنابر این لازم است به اقتضاى تکلیف فطرى خودمان از قادر منّان تشکر کنیم. حال این تشکر باید به چه شکل و کیفیتى باشد؟انبیاى الهى روشنگر این حقیقت بوده اند و نبىّ مکرّم اسلام نیز به نوبه خویش نماز را با این شکل و هیئت خاص به مامعرفى فرموده اند. بنابر این همان گونه که پروردگار مهربان هر شب و روز، ما را رهین الطاف و برکات خویش گردانیده است، ما به عنوان بندگان او نیز موظّفیم هر چند ساعت یک بار در برابر محبوب قلب و عزیز دلمان بایستیم و از او نهایت سپاسگزارى و تشکر را بنماییم. نماز تشکر است، تواضع است، تجدید عهد با خداست، ابراز نیاز در برابر بى نیاز مطلق است. نماز زنده نگاه داشتن یاد خدا در دل است. نماز انسان را به خدا نزدیک و با او مأنوس مى کند و اصولاً اگر نماز باتوجه و خشوع و حضور قلب ادا شود، به یقین در روح و جان ما اثر گذاشته و انسان را از زشتى ها و گناهان مصونیّت مى بخشد.
د ) پیشنهاد دیگر اینکه تلاش کنید به هر کیفیت و طریقى شده، ایشان را به نماز جمعه و جماعت ببرید که با دیدن عبادت و نماز دیگران تحت تأثیر قرار گیرد.
و ) تلاش کنید از نماز بزرگان و شخصیت ها در نزد ایشان صحبت کنید؛ مثلاً حضرت على(ع) با همه شخصیت وگرفتارى هایى که داشتند، چگونه و با چه اشتیاقى به اقامه نماز مى پرداختند. همچنین گرایش رجال بزرگ سیاسى،علمى و… به نماز را، به ایشان گوشزد کنید.
ه ) سفرهاى زیارتى ـ همان گونه که اشاره کرده اید ـ نظیر سفر مشهد، سوریه و حج مى تواند در ایشان نقش مؤثرى داشته باشد. بنابر این سعى کنید ایشان را به این گونه مسافرت ها تشویق نموده و انگیزه او را افزایش دهید دهید. در خاتمه توصیه ما به شمااین است که زمینه اصلاح و ارشاد در ایشان زیاد است وبدون اینکه ناامید باشید با حوصله و به تدریج به تلاش خود ادامه دهید.
چند نکته اساسی دیگر وجود دارد که رعایت آنها به شما کمک می کند تا به هدف خود نایل شوید:
– همیشه به او احترام بگذارید.
– در دعوت او اصرار و پافشاری نداشته باشید.
– محبت خود را به او با زبان و عمل به او عرضه کنید و با زبان محبت و احترام او را در برابر دعوتتان شرمسار سازید.
– پر خاشگری و عصبانیت هرگز نداشته باشید
– به عقیده او احترام بگذارید به خصوص در اجتماع بستگان و دوستان
– اگر خود در صدد دعوت ایشان بر امدید یقینا با زبان کنایه و در خلوت و با احترام و ادب عمل نمایید.
– بر خواسته ی خود اصرار نداشته و تکرار نکنید.
– به صورت غیر مستقیم با بیان داستان های اموزنده و یا نقل احادیث اهل بیت علیهم السلام و تأثیر بندگی او را ابتدا به خود اورید و سپس ارام ارام در فضای محبت و عشق حرفتان را بزنید
– همیشه ادب همیشه و همه حال احترام احترام فراموش نشود مبادا برای یک کار ساده دنیا و اخرت ود را تباه سازید و پدرتان از شما رنجیده شوند.
ان شاءاللّه نتیجه جالبى در این زمینه خواهیدگرفت.
در ضمن مطالعه کتاب هاى ذیل در این زمینه مفید است:
1- راز نماز، محسن قرائتى
2- پاداش هاى نمازگزاران
3- داستانها و حکایت هاى نماز (1)
4- یکصد و چهارده نکته درباره نماز

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد