خانه » همه » جدید ترین مطالب تخصصی » گزارش زومیت از افتتاحیه الکامپ ۲۰۱۶

گزارش زومیت از افتتاحیه الکامپ ۲۰۱۶

نمایشگاه الکامپ ۲۰۱۶ صبح امروز پنجشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۵؛ با حضور سورنا ستاری معاون رئیس جمهور، محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، علی‌اصغر عمیدیان رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، نصرالله جهانگرد رئیس سازمان فناوری اطلاعات و رسول سرائیان مدیرعامل شرکت مخابرات ایران به‌صورت رسمی افتتاح شد.

ناصر سعادت، رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور در مراسم افتتاحیه گفت: «امیدواریم بتوانیم در سه دوره‌ی برگزاری نمایشگاه الکامپ توسط سازمان نظام صنفی رایانه‌ای، آن را به بزرگ‌ترین نمایشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات منطقه تبدیل کنیم. امسال استقبال خوبی داشتیم و بیش از ۱۰۰۰ شرکت داخلی، خارجی و استارتاپ‌‌ تقاضا داشتند و ما نتوانستیم از همه‌ی آن‌ها میزبانی کنیم، زیرا محدودیت فضایی داشتیم.»

21844a91 82bc 4510 a3dc 0a008d97db85 - گزارش زومیت از افتتاحیه الکامپ ۲۰۱۶

به گفته‌ی سعادت؛ ۸۶ شرکت خارجی، ۲۵۰ شرکت نوپا و ۳۳۶ شرکت داخلی در این نمایشگاه شرکت کردند. این بهترین رکورد در نمایشگاه الکامپ بوده است.

سعادت افزود:‌ «بخش بازی‌های رایانه‌ای را به‌عنوان الکامپ‌گیمز قرار دادیم تا بازی‌سازان با گیمرها و علاقه‌مندان به بازی ارتباط برقرار کنند. سالن دولت الکترونیکی نیز با حضور سازمان‌ها و نهادهای دولتی، ۶۰ درصد بیشتر از فضای سال گذشته در اختیار دارند. ۸۶ شرکت خارجی در نمایشگاه الکامپ امسال حضور دارند که سه کشور کره‌‌ی جنوبی، چین و تایوان به‌صورت پاویونی شرکت کرده‌اند. نمایشگاه سبیت با نمایشگاه الکامپ وارد همکاری شده است و امروز و در طی نمایشگاه، مدیر نمایشگاه سبیت آلمان حضور خواهد داشت.»

رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور گفت‌: «امسال ۳۰ دستگاه اتوبوس رایگان از میادین ونک، پونک و رسالت به مقصد نمایشگاه تدارک دیده‌ایم تا حمل‌ونقل برای بازدیدکنندگان آسان شود. علاوه بر این با شرکت‌های تپسی و اسنپ برای ارائه‌ی تخفیف به بازدیدکنندگان نمایشگاه هماهنگی‌های لازم انجام شده است و این دو سامانه با تخفیف‌های مناسب در اختیار بازدیدکنندگان الکامپ قرار خواهد گرفت.»

نصرالله جهانگرد، رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران و معاون وزیر ارتباطات در این مراسم اعلام کرد: «امیدواریم امسال با مدیریت نمایشگاهی کشور و سازمان توسعه‌ی تجارت به توافق برسیم تا در سال‌های آینده نمایشگاه الکامپ و تلکام را با هم برگزار کنیم. در نمایشگاه امسال ۶۰ دستگاه دولتی و حاکمیتی حضور دارند تا بیش از ۵۰ خدمت دولتی را به‌صورت الکترونیکی به مردم ارائه کنند. در نمایشگاه، مفهوم و نمونه‌ای از دولت همراه را به نمایش می‌گذاریم و امیدواریم در دهه‌ی فجر بتوانیم خدمات دولت همراه را ارائه کنیم.»

3ecf3505 d347 4829 b282 9070c1e0c880 - گزارش زومیت از افتتاحیه الکامپ ۲۰۱۶

رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در مورد وضعیت فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور توضیح داد: «۳۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات است که حدود ۲.۶ درصد از تولید ناخالص ملی (GDP) را در بر می‌گیرد. ما امیدواریم بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از سهم بازار را بگیریم. در برنامه‌های توسعه، رشد ۴۰ درصدی سهم بازار فناوری اطلاعات از گردش مالی و تولید ناخالص ملی‌ را به دست آوردیم که نقش تولید محتوا و اپلیکیشن در آن بسیار پررنگ خواهد بود.»

جهانگرد افزود: «توسعه‌ی فناوری اطلاعات و ارتباطات و رشد این حوزه سبب رشد اقتصادی در تمام شاخه‌ها و حوزه‌ها در کشور می‌شود. همه‌ی صنایع برای پیشرفت خود به رونق و رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات نیاز دارند.»

سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در مراسم افتتاح الکامپ بیست و دوم افزود: «هفته‌ی پیش گزارش آنکتا سازمان ملل در مورد رشد علمی و نوآوری کشور ما منتشر شد که ما نیز آن را بازنشر کردیم. در این گزارش از تبدیل اقتصاد دانش‌بنیان به جای اقتصاد سنتی در ایران ابراز شگفتی شده بود.»

6ae3c504 acb9 43c5 aed6 d6a00dddaf98 - گزارش زومیت از افتتاحیه الکامپ ۲۰۱۶

ستاری افزود: «ما نیاز داریم سرمایه‌گذاری‌هایی در بخش علم و اعتماد به جوانان داشته باشیم تا بتوانیم سرمایه‌گذاری‌های اشتباه دولت را پوشش دهیم. همین استارتاپ‌ها را باید باور کرد و رشد جوانان را دید. تعدادی از این استارتاپ‌ها در ایران توانسته‌اند به درآمد سالانه ۳ تا ۵ هزار میلیارد تومان برسند.»

معاون علمی و فناوری رئیس‌ جمهور  تأکید کرد:‌ «برخی از مسئولان ما به جای حمایت از کسب‌وکارها، به دنبال آن هستند که هر روز صبح بیدار شوند و کرکره‌ی کسب‌وکارها را پایین دهند، در حالی که وظیفه‌شان بالا دادن کرکره‌ها است.»

ستاری گفت: «ما وقتی سیاست‌های قانون حمایت از کسب‌وکارهای دانش‌بنیان را پایه‌گذاری کردیم، به دنبال حمایت‌هایی بودیم تا بتوانیم از وابستگی رها شویم. هم‌اکنون هزاران استارتاپ‌ داریم که بدون کمک میلیارد دلاری دولت امید دارند وارد بازار کسب‌وکار شوند. ما می‌توانیم این الگوها را به جوانان معرفی کنیم تا برای استخدام، خود را وابسته به مدیران دولتی نکنند.»

معاون رئیس‌ جمهور  توضیح داد: «ما در دولت همه به دنبال آن هستیم که این محیط کسب‌وکار و تغییرات بنیادی را در این فضا ایجاد کنیم. جامعه‌ی علمی نیز از این تغییرات استقبال کرده‌اند. البته باید در نظر داشت دولت بدون حمایت و اقدام مردم نمی‌تواند تغییرات کسب‌وکاری را ایجاد کند.»

به گفته‌ی سورنا ستاری، برخی از استارتاپ‌های ایرانی سالانه بیش از ۱۰ برابر رشد دارند. چه آن‌ها که در حوزه‌ی اپلیکیشن‌ فعالیت دارند و چه کسانی که در علوم بنیادی و نانو به این کار می‌پردازند.

واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این مراسم بیان کرد: «ما در حوزه‌ای قرار داریم که با سرعت در دنیا در حال رشد است و اگر عنایت ویژه نداشته باشیم، بسیار عقب می‌افتیم. هر وقت در مراسم، همایش و انجمن بین‌المللی دنیا شرکت می‌کنیم، به فکر فرو می‌رویم که چرا نباید ما از این فرصت‌ها استفاده کنیم و در بهترین سطح علمی فناوری اطلاعات و ارتباطات دنیا قرار بگیریم.»

93858657 5142 4535 b82a 7a60bceadea5 - گزارش زومیت از افتتاحیه الکامپ ۲۰۱۶

واعظی افزود:‌ «در ایران همه‌ی امکانات برای پیشرفت در حوزه‌ی فناوری اطلاعات و ارتباطات فراهم است. بهترین جوان‌ها در بخش پژوهش‌ها و شاخه‌های علمی فناوری اطلاعات و ارتباطات قرار دارند و دولت باید با حمایت از آن‌ها و فراهم کردن بسترها، جوانان را به رشد برسانند. البته شرکت‌هایی که در فناوری اطلاعات و ارتباطات رشد کرده‌اند باید به چنین جوانانی کمک و در این راه سرمایه‌گذاری کنند.»

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: «دولت و بانک‌ها هم باید در راه حمایت و برداشتن موانع گام بردارند تا بتوانیم رشد خوبی در این حوزه داشته باشیم. به نظر من نباید در مورد توسعه‌‌ی کسب‌وکاری فناوری اطلاعات کشور در بخش ICT ایران فکر کنیم، بلکه می‌توانیم در دنیا حرفی برای گفتن داشته باشیم. اپلیکیشن‌هایی در این چند سال نوشته شده است که بدون عبور از گمرک و دردسرهای مختلف توانسته‌اند به خارج صادرات داشته باشند؛ وظیفه‌ی دولت حمایت از این‌ها است.»

واعظی گفت: «امروز در دوره‌ی برجام موقعیت حضور سرمایه‌گذاران خارجی و همکاری با شرکت‌های بین‌المللی پیش آمده است. در هفته‌ای که گذشت بیش از ۵۰۰ شرکت روسی برای همکاری به ایران آمده‌اند. باید از این فرصت‌ها استفاده کرد و به جای دیدن بخش خالی لیوان، نکات مثبت و بخش‌های پر آن را دید.»

وزیر ارتباطات در مورد اجرا و توسعه‌ی شبکه‌ی ملی اطلاعات توضیح داد:‌ «شبکه‌ی ملی اطلاعات برای رشد کشور و رونق کسب‌وکار ما بسیار مهم و اساسی است. این از مطالبات ۱۳ ساله‌ی رهبری بوده است. رئیس ‌جمهور  از من در ابتدای دولت خواستند که در این دوره شبکه‌ی ملی اطلاعات را به بهره‌برداری برسانیم. من از همکارانم تشکر می‌کنم که بستر شبکه‌ی ملی اطلاعات را در کشور به وجود آورده‌اند.»

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اضافه کرد: «امروز بستر شبکه‌ی ملی اطلاعات آماده است و زیرساخت‌های آن فراهم شده است. من اعلام می‌کنیم که پهنای باند داخلی کشور تا پایان سال به ۱۰ هزار گیگابیت بر ثانیه (۱۰ ترابیت بر ثانیه) برسد. با کمک اپراتورهای اینترنتی و موبایلی فضای دسترسی همگان به این شبکه را فراهم می‌کنیم و امیدواریم در فاز دوم بتوانیم خدمات متفاوتی به مردم ارائه دهیم و به توسعه‌ی کسب‌وکار کمک کنیم. یکی از این راه‌های توسعه‌ی کسب‌وکار، تولید اپلیکیشن‌ها است.»

واعظی بیان کرد: «خوشبختانه مردم ما نشان داده‌اند که فضای مجازی را می‌شناسند و استفاده از آن را بلد هستند. هیچ‌کس فکر نمی‌کرد در سرشماری اینترنتی نصف مردم ما به‌صورت اینترنتی در این سرشماری حضور پیدا کنند. ما فکر می‌کردیم که شهرهای بزرگ در سرشماری اینترنتی شرکت کنند؛ اما در روستاها و شهرهای دورافتاده میزان مشارکت مردم در سرشماری اینترنتی بیش از شهرها بود. ما برآورد می‌کردیم که اگر به ۳۰ درصد سرشماری اینترنتی برسیم گام بزرگی برداشته‌ایم و در صورت حضور ۳۵ درصدی رکورد دنیا را خواهیم زد؛ اما مردم، ما را شگفت‌زده‌ کردند و نزدیک به ۵۰ درصد آن‌ها در این سرشماری حضور داشتند.»

او ادامه داد:‌ «ما تا پایان این دولت اینترنت را به تمام روستاهای با بیش از ۲۰ خانوار خواهیم رساند.»

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با گلایه از افرادی که اطلاعات غلط از فضای مجازی و کاربران ایرانی در آن می‌دهند، گفت:‌ «ما باید سعی کنیم فضای مجازی ما امن باشد؛ اما برخی هرروز بولتن و نشریه با عکس‌های مستهجن درست کرده و به مراجع می‌دهند. اما ما ایستادگی کردیم و با کمک مدیران فناوری اطلاعات با استفاده از فرهنگ‌سازی تولید محتوا را فاخر و سالم می‌کنیم. کاری که جوانان در تولید محتوا و تهیه‌ی اپلیکیشن انجام می‌دهند، حرکت بسیار مناسبی است که باید از آن حمایت شود و ادامه یابد.»

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد