اگر ساعت‌های زیادی از وقت مفید و اوقات فراغت خودتان را پای اینترنت صرف می‌کنید، اگر جهت دانلود رایگان یا وب‌گردی تا نیمه‌شب بیدارید، اگر با دوستان‌تان در یاهو مسنجر قرار گذاشته‌اید تا ساعت‌ها چت کنید، اگر می‌خواهید در گروه دوستیابی که به تازگی عضو شده‌اید گشت‌زنی کنید تا دوستان بیش‌تری جذب کنید، اگر… هیچ بعید نیست که شما گریبانگیر پدیده‌ای به نام «اعتیاد به اینترنت» شده‌اید. به ویژه اگر می‌بینید اعضای خانواده برای سلامتی شما نگرانند و به هیچ یک از کارهای خود نمی‌رسید. همینطور هزینه زیادی را نیز قطعاً بابت سرویس اینترنت خود متحمل شده‌اید. در این ترفند قصد داریم به معرفی 8 راهکار جهت ترک اعتیاد به اینترنت بپردازیم.

 

1- لحظه‌ای با خود فکر کنید آیا صرف مدت زمان طولانی پای اینترنت به نفع شماست یا به ضررتان؟ و آیا هزینه آن مقرون به صرفه است؟ باور کنید مسنجرها همیشه آنلاین هستند، سرویس‌دهنده‌های دوست‌یابی و گروه‌های دسته‌جمعی همیشه هستند و بهتر هم خواهند شد، سایت‌های تفریحی همیشه برقرار خواهند بود و… .
2- به جسم و روان‌تان استراحت بدهید. استفاده زیاد از رایانه چشمان شما را ضعیف، ناراحتی در قسمت‌های مچ دست، انگشتان، ستون فقرات و گردن و پاها را بیش‌تر می‌کند و رفتاری یک بُعدی و گوشه‌گیر به شما می‌دهد و حتی اعتماد به نفس شما در زندگی اجتماعی را نیز دستخوش تغییر قرار می‌دهد. پس از هر 30 دقیقه کار با رایانه برخیزید و کمی راه بروید. برای استراحت دادن به چشمان‌تان، در محیطی روشن کار کنید و هنگام کار با رایانه هر 10 دقیقه به محلی خیره شوید، کمی پلک بزنید و بعد شروع به کار کنید.
3- برای اوقات فراغت خود برنامه‌ریزی کنید و سعی کنید در این برنامه‌ریزی زمان استفاده از اینترنت را در اولویت‌های پایین‌تر قرار دهید.
4- با دوستان خود قرار ملاقات بگذارید و به تفریح‌های دسته‌جمعی روی بیاورید. تفریح‌های دسته‌جمعی (ترفندستان) باعث می‌شود تا شما رفتار اجتماعی صحیح را جای‌گزین رفتار گوشه‌گیری ناشی از حضور طولانی مدت در اینترنت کنید.
5- از اماکن دیدنی و تفریحی محل زندگی خود استفاده کنید، اما نه از روی گوگل ارث!
6- شب‌ها زود بخوابید. وقت خودتان را صرف دانلود رایگان نکنید تا صبح بتوانید با نشاط کامل به برنامه‌های اوقات فراغت خود برسید. اگر شاغل هستید شغل خود را به خاطر شب زنده‌داری اینترنتی به خطر نیندازید.
7- ورزش کنید. به باشگاه‌های ورزشی مراجعه و در یک رشته مورد علاقه ثبت‌نام کنید. اگر نمی‌خواهید هزینه‌ای پرداخت کنید کمی نرمش و پیاده‌روی کنید.
8- مطالعه کنید. جدید‌ترین کتاب‌های مورد علاقه خود را از کتاب‌خانه‌ها و کتاب‌فروشی‌ها تهیه کرده و بخوانید. اما سعی کنید پیرامون کامپیوتر و اینترنت نباشند!