خانه » همه » مذهبی » من در سال ۸۶ رشته ریاضی قبول شدم ولی به آن علاقه ندارم اگر به یک کاردانی که به آن علاقه دارم تغییر رشته بدم کار درستی می کنم؟

من در سال ۸۶ رشته ریاضی قبول شدم ولی به آن علاقه ندارم اگر به یک کاردانی که به آن علاقه دارم تغییر رشته بدم کار درستی می کنم؟

براى تحصیل، افات و موانع بسیار زیادى وجود دارد که تنها با شناخت صحیح، استقامت ،جدیت و تلاش ،آن آفت ها و موانع برطرف مى گردد.یکی از این موانع ،بى علاقگى به رشته ى تحصیلى، در ابتداى تحصیل است که براى بسیارى از دانشجویان رخ مى دهد و علل مختلفى هم مى تواند داشته باشد که برخى از آن ها عبارتند از:
1-اطلاع ناکافى از آینده ى آن رشته.
2- اطلاع غلط یا ناکافى نسبت به آینده ى شغلى مترتب بر آن رشته.
3- دیر نتیجه دادن تحصیل و انتظار به ستوه آورنده و دراز مدت.
4-سختى و مشکلات جانبى تحصیل و غربت ومسایلی مثل ازدواج و…
گاه تمامى این امور، دست به دست هم داده و موجب مى شوند انسان نسبت به تحصیل بى علاقه شود؛ امّا به دلیل فهم ضرورت و اهمیت تحصیل ، افراد غالباً این بى علاقگى را به رشته خاص تحصیلى خود فرافکنى مى کنند و گمان مى کنند که لا بد این رشته ى خاص تحصیلى است که بى فایده و کسل کننده است، در حالى که واقعیت چنین نیست؛ زیرا چنین فردى در هر رشته ى دیگرى هم که باشد، همین فکر را خواهد کرد. کما این که این مطلب در بین دانشجویان سایر رشته ها نیز به چشم می خورد.

آنچه در این مساله مهم می نماید اینست که اولا چنین تصمیم گیری باید پشتوانه عقلی، عملی و منطقی داشته باشد که هم وجدان خود انسان از چنین کاری راضی باشد و هم در آینده با این رشته جدید دچار مشکل نشود. تصمیم صحیح در چنین مواقعی مبتنی بر چند امر است که اگر این امور با هم جمع شود تغییر رشته مفید است والا مجددا ممکن است پشیمان شوید و دچار یک بحران روحی و سردرگمی و بالاخره شکست شوید.
«شرایط لازم برای موفقیت در رشته جدید = علاقه زیاد + توانایی + صرف وقت بیشتر + پشتکار»
اگر همه فاکتورهایی که در فرمول بالا برای تغییر رشته بیان شد را در خودتان می بینید برای تغییر رشته اقدام نمایید، ولی اگر به هر دلیلی حتی یک مورد از آن فاکتورها در شما وجود ندارد تغییر رشته، کار معقول و منطقی به نظر نرسیده و توأم با موفقیت نخواهد بود.
========================
راهکار

اولین و مهمترین توصیه مشورت گرفتن از اهل فن و افراد باتجربه از جمله یکى از مشاوران روانشناس مورد اعتماد دانشگاه یا خارج آن است تا بتوانید با اشراف و آگاهى بیشتر به مسائل و استفاده از تجارب عملى او به یک تصمیم قاطع و ره گشا نائل شوید. زیرا بقاء در حال شک و تردید علاوه بر این که وقت شما را تلف مى کند،بلکه شمارادچار یأس و ناامیدى و بعضى مشکلات روحى دیگر می نماید.برخی از راهکار های کلی به قرار زیر می باشد:
1-بدانید که این مساله برای خیلی از دانشجویان اتفاق می افتد آنچه مهم به نظر می رسد این است که بدانید،با تغییر رشته هیچ چیز عوض نمى شود و پس از چند صباحى با واقعیات دیگرى برخورد مى کنید که موجب مى شود تابلوى زیبایى که از رشته جدید در ذهن خود ترسیم کرده اید بشکند و همین وضع موجود پدید آید. درست مثل موقعى که مى خواستید رشته موجود را آغاز کنید.
2-تحت تأثیر محیط قرار نگیرید و همواره خود را براى رویارویى با مشکلات، ناهموارى ها و ناملایمات آماده کنید، مسلماً هر رشته ای مشکلات خاص خود را دارد، لیکن باید با همه اینها برخورد منطقى داشت؛ یعنى، اولاً باید تحت تأثیر نکات منفى محیط قرار نگرفت. ثانیاً در حد منطقى جهت بهبود آن تلاش کرد. ثالثاً مواظب بود که آن امور انسان را از هدف و پیشرفت باز ندارد.

3- به قضایاى علمى رشته خود با دید کاربردى نگاه کنید و بلا فاصله در صدد عمل و اجراى آن ها باشید، مطمئن باشید به زودى شیرینى تحصیل در رشته ى خود را خواهید چشید و علاقه تان به آن بیش تر خواهد شد.

4- با متخصصین رشته خود که درجاتى عالى را کسب کرده اند و این مراحل و مشکلات را پشت سر گذاشته اند، ارتباط داشته باشید و وضع آن ها و موفقیت آن ها را مشاهده کنید و از آنان درباره ى فواید این رشته، آینده ى آن و شیرینى هاى مطالب آن توضیح بخواهید و ببینید که با متخصصن شدن در این رشته، چه خدماتى را مى توانید به جامعه ارائه بدهید.
5- براى رهائى از افکار مزاحم لیستى از ثمرات و فوائد رشته تحصیلى خود تهیه کرده و روزى سه الى چهار مرتبه با صداى بلند از روى آن بخوانید. و همیشه به پیامدهاى مثبت تحصیل در این رشته و فارغ التحصیل شدن در این رشته و اثرات مثبت اجتماعى و فرهنگى آن فکر کنید.
6- از شنیدن سخن هر شخصى که شما را از ادامه تحصیل در این رشته باز مى دارد و یا مأیوس مى سازد جداً اجتناب کنید و در جمع دوستانى که به تردید شما مى افزایند شرکت نکنید.
این که چه رشته اى را برگزینید بستگى به علایق، استعداد، پشتکار و
توانمندى هاى خود شما دارد. به نظر ما هیچ رشته اى ترجیح مطلق بر دیگرى ندارد.
اما تو صیه نهایی ما این است که فعلاً با جدیت بیشتر رشته تحصیلى خود را ادامه داده براى تغییر رشته با افراد آشنا و در عین حال دلسوز به مشورت بنشینید تا اگر مصمم به تغییر رشته شدید زمان و موقعیت این اقدام را به گونه اى انتخاب کنید تا لطمه زیادى به شما وارد نشود . امیدواریم که با تدبر، مطالعه و مشورت با اساتید مجرب که چنین تجربه هایی را با خودشان دارند ، تصمیم نهایی را بگیرید . فقط به این نکته توجه داشته باشید که شما با انتخاب درست می‌توانید از منابع (مادی، مالی، انسانی و اطلاعاتی) به شیوه‌ای مناسب بهره برداری کرده و از اتلاف این منابع جلوگیری کرد. موفق باشید.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد