خانه » همه » مذهبی » برای چی حسینیه درویش ها رو خراب می کنند؟

برای چی حسینیه درویش ها رو خراب می کنند؟

بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی احزاب ، جمعیت ها،انجمن های سیاسی و صنفی و انجمن های اسلامی یا اقلیت های دینی شناخته شده آزادند،مشروط به اینکه اصول استقلال ،آزادی،وحدت ملی،موازین اسلامی و اساس جمهوری اسلامی را نقض نکنند (قانون اساسی اصل بیست و ششم )در این راستا هرچند فرقه دراویش به عنوان یکی از فرقه های رسمی وشناخته کشور نبود ولی در عین حال نظام اسلامی با آنها با رافت و عطوفت اسلامی برخورد نموده و آنها را در انجام مراسم خود آزاد گذاشته بود با این شرط که به تبلیغ فرقه خویش نپردازندهمانگونه که در مورد اقلیتهای دینی و پیروان مذاهب این شرط وجود داشته و آنان حق تبلیغ عقاید خود را در فضای اسلامی کشور ندارند و اماکن مذهبی آنان نیز تا زمانی که پایگاهی بر علیه نظام اسلامی نشود محترم خواهد بود ولی متاسفانه این گروه در صدد تبلیغ عقاید خود در میان مردم و نسل جوان نموده و با گسترش فعالیت های تبلیغی خود زمینه انحراف و کجروی آنان را فراهم نمودند و در بعضی از شهرها از جمله قم و بروجرد تحرکات و فعالیتهای گسترده ای را انجام دادند که مورد اعتراض مردم متدین قرار گرفته و تذکرات مکرر مسؤلان امنیتی و انتظامی را به همراه داشت ولی متاسفانه این اعتراضات و تذکرات در آنان مؤثر نیفتاده و با مقاومت عناصر این فرقه روبرو شده و اعضای آ ن زمینه درگیری و تشنج راه ایجاد نمودند بدیهی است که با کسانی که به هر نحو فضای کشور را متشنج نمایند برخورد شود و در این راستا در شهر مقدس قم حسینییه ای که آنها به طور غیر قانونی احداث کرده بودند تخریب شد و تعدادی از عناصر این فرقه که در اغتشاشات و درگیریها نقش داشتند دستگیر شدند استاندار قم در کنفرانس خبری به تشریح روند شکل گیری و ابعاد این غائله پرداختند و اظهار داشتند :
چندی قبل عده ای از درویش ها به صورت غیرقانونی محلی را تحت عنوان حسینیه در خیابان ارم احداث کردند که این کار با اعتراض شهرداری مواجه و به کمیسیون ماده 100 ارجاع شد و در کمیسیون نیز رای به تخریب محل داده شد. همزمان با صدور رای کمیسیون ماده 100, با توجه به موقوفه بودن محل مذکور, شکایتی مبنی بر عدم مشروعیت تولیت آن توسط اداره اوقاف به مراجع قضایی تقدیم شد که پس از رسیدگی, حکم به نفع اداره اوقاف صادر و محل به حکم دادگاه پلمپ شد.
پس از اجرای حکم دادگاه تعدادی از دراویش که خودشان را اهل حق می دانستند از استانهای مختلف در قم جمع شده و اقدام به اشغال محل نمودند و مجددا با پیگیری و شکایت اداره اوقاف, دادگاه حکم رفع تصرف عدوانی از محل مذکور را صادر و جهت اجرا به نیروی انتظامی ابلاغ کرد.
مسئولان نیروی انتظامی برای جلوگیری از بروز خشونت و اثبات حسن نیت خود در تاریخ 84,11,12 با افراد حاضر در حسینیه وارد مذاکره شده و با اخذ تعهد از آنان, اجرای حکم برای مدت یک هفته به تعویق افتاد.
در تعهد نامه ای که به امضا آقای شریعت (سردسته درویش ها) رسیده آنان تعهد کردند که در صورت تمدید مهلت, کسانی که از استانهای دیگر در محل تجمع کرده اند از قم خارج شده و در تاریخ 11 با وجود تمدید مهلت, آقایان نه تنها به تعهدات خود عمل نکردند, بلکه اقدام به فراخوان پیروان خود از استانهای دیگر نموده و روز به روز تعدادشان را افزایش دادند و به دلیل کمبود ظرفیت حسینیه, در کوچه و خیابان اجتماع کرده و مشکلاتی را برای کسبه و شهروندان ایجاد نمودند.
در مجموع مشخص شد که این مجموعه نه تنها قائل به تمکین در برابر دستور قضایی نیستند بلکه با متشنج کردن فضای استان در صدد ایجاد بحران در این شهر مقدس هستند.
مردم متدین و شریف قم که بارها از مسئولان خواسته بودند این موضوع را فیصله دهند و برخی نیز به خاطر تأخیر و مماشات صورت گرفته, گله مند بودند, روز دوشنبه به صورت خودجوش در خیابان ارم تجمع کرده و از دراویش خواستند که شهر قم را ترک کنند ولی آنان با خشونت با مردم برخورد کرده و با پرتاب سنگ و چوب تعداد زیادی از مردم را مجروح کردند, لذا نیروی انتظامی برای ختم غائله وارد عمل شد و با کمک مردم, افرادی را که از سایر استانها در حسینیه تجمع کرده بودند از محل خارج و در ساعت 9,30 شب کنترل اوضاع را در دست گرفتند.
وی یادآور شد: همانطور که گفتم ما از ابتدا قصد برخورد با اینها را نداشتیم و بارها مهلت دادیم ولی زمانی که احساس کردیم موضوع از مدارا گذشته و توطئه ای در جریان است وارد عمل شده و قاطعانه برخورد کردیم.
وی در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران در رابطه با آزادی فعالیت دراویش در کشور گفت: همیشه تعداد کمی از دراویش در قم بوده و کسی مانع فعالیت آنان نبوده است ولی اینها در صدد ایجاد یک فتنه بودند که در آینده با بررسی بیشتر موضوع, ابعاد مختلف آن روشن خواهد شد.
پس از تصرف عدوانی حسینیه, این آقایان نامه ای سراسر کذب به مراکز مختلفی می فرستند که تعداد زیادی از گیرندگان نامه, سفارتخانه های خارجی بوده اند.
در این غائله حدود 1000 نفر دستگیر شده اند که بیش از 90 در صد آنان از استانهای دیگر آمده بودند
وی خاطر نشان کرد: استکبار جهانی از هر فرصتی برای ایجاد ناامنی در کشور ما استفاده می کند و ارتباط این افراد هم با کشورهای خارجی مسلم است اما اینکه این ارتباط تا چه حد سازمان یافته است, در دست بررسی است.
مهندس محتاج در رابطه با نحوه برخورد با دستگیر شدگان این غائله گفت: ما از ابتدا خواهان برخورد با این افراد نبودیم و هنوز هم نظرمان برخورد از موضع عطوفت اسلامی است. کسانی که ناآگاهانه در محل تجمع نموده و در درگیری ها نقشی نداشته اند با اخذ تعهد آزاد می شوند ولی کسانی که در صدد ایجاد توطئه و متشنج کردن اوضاع بوده اند به مراجع قضایی تحویل می شوند.
استاندار قم تعداد مجروحان این غائله راحدود 200 نفر اعلام کرد و گفت : حدود 90 درصد مجروحان که عمدتا از مردم عادی هستند به صورت سرپایی مداوا شده اند و بقیه نیز در بیمارستان تحت مراقبت هستند.( روزنامه جمهوری اسلامی 26/11/1384 )

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد