خانه » همه » مذهبی » پیرامون ریشه یابی مفاسد گوناگون و راهکار مبارزه توضیح دهید ؟

پیرامون ریشه یابی مفاسد گوناگون و راهکار مبارزه توضیح دهید ؟

آنچه به عنوان مفاسد اخلاقی و اعتقادی در جامعه ما وجود دارد ناشی از عوامل مختلفی است از جمله می توان به این امور اشاره نمود:
1-عدم توجه لازم به مقوله فرهنگ وکم توجهی دولت به مسایل فرهنگی در سالیان گذشته که البته این مساله ناشی از عواملی همچون مشکلات اقتصادی و جنگ تحمیلی و خسارات ناشی از آن و لزوم با زسازی زیربناهای اقتصادی کشور واولویت دادن به مسایل اقتصادی و برخی سیاستهای اشتباه فرهنگی و…می باشد
2-کمرنگ شدن روحیه ایمان و گرایش به مادیات در میان مردم
3-تهاجم گسترده فرهنگی غرب که با هدف سست نمودن اعتقادات و باورهای دینی مردم و به ویژه نسل جوان شکل گرفت
4-کم توجهی خانواده ها و محیطهای آموزشی به رشد باورهای دینی در میان نسل جوان در جهت پیشگیری از تاثیرات مخرب فرهنگ غربی در میان آنها
5- فقدان برنامه جامع و جهت گیری مشخص در زمینه رشد باورهای دینی در میان مردم
6-مشکلات اقتصادی و اجتماعی در کشور و..
در این راستا مقام معظم رهبری دستورات لازم و هشدارهای جدی رابه مسئولان کشور داده اند ،توجه به تهاجم فرهنگی غرب و خطرات ناشی از آن ،مطرح نمودن مبارزه با مفاسد به عنوان یکی از مطالبات مردم و محورهای اصلی اصلاحات حقیقی در کشور ،دستور تشکیل ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی و فرمان هشت ماده ای در این زمینه،تبیین لزوم مهندسی فرهگی کشور و تنظیم برنامه های جامعه و جهت گیریهای مشخص در این زمینه وتاکید بر مسئولیت دولت در ارتقا سطح عمومی فرهنگ و باورهای دینی در جامعه و… از جمله اقدامات مقام معظم رهبری در این خصوص بوده است به عنوان نمونه ایشان در دیدار با نمایندگان مجلس هفتم در این زمینه فرمودند:
«از جملة مهم ترین کارها، مبارزه با فساد است. مبارزه با فساد، یک جنبة اخلاقی محض نیست؛ ادارة کشور متوقف به مبارزة با فساد است. بنده دو ـ سه سال پیش که آن نامه را دربارة مبارزة با فساد به مسئولان کشور نوشتم، به دنبال یک کار طولانی و یک بررسی و مطالعة وسیع و همه جانبه بود. از هر طرف می رویم، می بینیم اگر با فساد مبارزه نشود، همة کارها لنگ خواهد ماند. این همه کار خوب دارد در کشور انجام می گیرد ـ کارهایی که انجام گرفته، کم نیست ـ اما وجود فساد، بعضی از آنها را خنثی می کند. استخری را در نظر بگیرید که از چند چاه عمیق با لوله های چند اینچی مرتب در آن آب ریخته می شود، اما استخر پُر نمی شود. وقتی نگاه می کنید، می بینید بدنة استخر ترک خورده و ته آن سوراخ است؛ هرچه از این طرف آب می ریزید، از آن طرف بیرون می رود! به کانال هایی که شما در نظر گرفته اید آبیاری کنید، اصلاً آب نمی رسد. فساد در جامعه، این طوری است. فساد مالی، مثل خوره، ایدز و سرطان است؛ باید با آن مبارزه کرد. البته نباید بزرگ نمایی کرد. بعضی ها جنجال و بزرگ نمایی می کنند و طوری حرف می زنند که کانّه این سرطان همه جا را گرفته؛ نخیر، این طوری نیست. این همه ما دست های پاکیزه، چهره های پاکیزه و انسان های پاکیزه در دستگاه های گوناگون از بالا تا پایین داریم؛ اکثریت هم با اینهاست؛ منتها یک نقطة فساد، همة بدن را آلوده می کند. وقتی یک جای بدن بیمار می شود و درد می گیرد ـ مثلاً وقتی دندان فاسد می شود ـ انسان شب خوابش نمی برد. قلب، سالم؛ معده، سالم؛ ریه، سالم؛ جریان خون، سالم؛ اما یک دندانِ ناسالم خواب را از انسان می گیرد. فساد، این طوری است؛ باید با فساد مبارزة جدی کرد. یک پایة مبارزه، شمایید.
آن روزی که بنده مسئلة مبارزة با فساد را گفتم، توقعم این بود که مجلس شورای اسلامی سینه سپر کند و جلو بیاید و در این میدان حرکت کند تا ما دیگر احتیاج نداشته باشیم دنبال کنیم؛ اما متأسفانه این طور نشد. آنها نکردند، شما بکنید. البته به قول برادر ظریف و نکته سنج مان، با دستمال کثیف نمی شود شیشه را تمیز کرد. اگر انسان بخواهد با فساد مبارزه کند، باید در درجة اول مراقب باشد که فساد دامن خودش را نگیرد. داخل خودتان و درون مجلس مراقب باشید. دست پاک، دامن پاک، زبان پاک و چشم پاک خواهد توانست در حوزة اقتدار وسیعی که شما دارید، همه چیز را پاک کند. به دنبال این توصیه، این را هم عرض کنم که از لغزش گاه ها بترسید
. امام سجاد (ع) در دعای صحیفة سجادیه، وقتی برای سربازان اسلام دعا می کنند، از جملة چیزهایی که روی آن تکیه می کنند، این است که: خدایا! یاد و محبت و علاقة به «المال الفتون» ـ مال فتنه انگیز ـ را از دل اینها بگیر. مال و پول، خیلی خطرناک و فتنه انگیز است و خیلی ها را می لغزاند. ما آدم های درشتی را در تاریخ دیدیم که وقتی پایشان به این جا رسید، لغزید؛ بنابراین خیلی باید مراقب باشید. در شرع مقدس، اسم این مراقبت چیست؟ «تقوا». اینکه در قرآن از اول تا آخر, این همه به تقوا توصیه شده، معنایش همین مراقبت و مواظبت از خود است. نفس انسان، زیاده خواه است.
من وقتی در مطبوعات خواندم که شماها تصمیم گرفته اید در بعضی از مسائل مجلس و برخی از برخورداری های بیخودی، تجدیدنظر کنید، حقیقتاً خوشحال شدم و به بانیان این کار دعا کردم. مثلاً فرض بفرمایید آدمی خانه دارد، باز خانه می خواهد؛ امتیاز دارد، باز امتیاز می خواهد. واقعاً من تشکر می کنم از اینکه شما در این راه وارد شدید و همت گماشتید. این راه را ادامه دهید و بر سر این کارها پای بفشرید. هرچه می توانید، منطقی و صحیح رفتار کنید. البته ما توصیه نمی کنیم و توقع هم نداریم که مثلاً در مجلس، نمایندگان گشنگی و تشنگی بکشند و زهد به خرج دهند ـ نه ما این طوریم، نه شما این گونه اید ـ ما می گوییم زیاده روی و اسراف نشود و کارهای بی قاعده و خرج های بی خودی انجام نگیرد. ممکن است سرجمع همة این خرج ها, مبلغ خیلی کلانی هم در مجلس نشود؛ اما وقتی شما این راه را قطع کردید، دست مردم و دستگاه ها الگو می دهید و راه و جهت را مشخص می کنید. کار شما خیلی ارزش دارد و بسیار خوب است؛ این را دنبال کنید».
(روزنامه کیهان 28/3/1383ٰ،بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار نمایندگان مجلس شورای اسلامی27/03/1383 )
در هر صورت با اذعان به وجود کاستی ها ،باید گفت که در این کشور راه برای تعالی ورشد معنوی باز است وشاهد آن وجود میلیونها جوان پاک ومنزّه اعم از دختر وپسر است،که در جای دیگر یافت نمی شود.بنابر این نمی توان اظهار یأس ونومیدی کرد بلکه می بایست همه به وظیفه خود عمل کنند تاامور اصلاح شود،خانواده ها به رسالت سنگین تربیت فرزند اهمیت بدهند،نظام اسلامی هم محیط بهتری در مدارس ودانشگاهها ودرمحیط جامعه ایجاد کندتا جلوی فساد گرفته شود.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد