خانه » همه » مذهبی » بر اساس آیه ۱۳۰ سوره طه اوقات نماز طور دیگری شرح داده شده که با روشی که ما می خوانیم فرق دارد و حتی ترجمه آیه بر اساس خود متن قرآن نیست (ترجمه قمشه ای) این تفاوت در کجاست؟

بر اساس آیه ۱۳۰ سوره طه اوقات نماز طور دیگری شرح داده شده که با روشی که ما می خوانیم فرق دارد و حتی ترجمه آیه بر اساس خود متن قرآن نیست (ترجمه قمشه ای) این تفاوت در کجاست؟

در مورد آیه فاصبر علی ما یقولون وسبّح بحمد ربک قبل طلوع الشمس وقبل غروبهاومن آنائ اللیل فسبح واطراف النهار..
در برابر آنچه آنها می گویند صابر وشکیبا باش،قبل از طلوع آفتاب وپیش از غروب آن،وهمچنین در اثناء شب واطراف روز تسبیح وحمد پروردگارت را بجا آور..سوره طه آیه 130
در مورد این آیه میان مفسران گفتگو است که منظورحمد وتسبیح مطلق است ویا اشاره به نمازهای پنجگانه دارد.جمعی معتقدند که مقصود حمد وتسبیح مطلق است،در حالی که گروهی دیگر آنرا اشاره به نمازهای پنجگانه می دانند به این ترتیب که:«قبل طلوع الشمس» اشاره به نماز صبح.و«قبل غروبها» اشاره به نماز عصریا اشاره به نماز ظهر وعصر است که وقت آنها تا غروب ادامه دارد
«من آنائ اللیل»اشاره به نماز مغرب وعشاءوهمچنین نماز شب است.
اما تعبیر به«اطراف النهار»یا اشاره به نماز ظهر است،زیرا« اطراف»جمع«طرف»به معنی جانب است واگر روز را دو نیم کنیم نماز ظهر در یک طرف نیمه دوم قرار گرفته است.
از بعضی روایات استفاده می شود که«اطراف النهار»اشاره به نمازهای مستحبی است که انسان در اوقات مختلف روز می تواند انجام دهد،زیرا« اطراف النهار» در مقابل« آناءاللیل »قرار گرفته وتمام ساعات روز رادربر می گیرد.
احتمال دیگر آن است که آیه شریفه اشاره به ذکرهای مخصوصی باشد که در روایات اسلامی در این ساعات مخصوص وارد شده است.در هر صورت این تفسیرها با هم منافاتی ندارند واگر مقصود نمازهای پنجگانه هم باشد،با روش معمولی ما سازگار است.
جهت اطلاع بیشتر به تفسیرنمونه ،ج13ص337،رجوع نمائید.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد