مسأله تأثیرپذیرى یا تأثیرگذارى در حدود کیفیت آن بستگى به توان ها و قابلیت هاى انسان در ابعاد مختلف دارد. مهم ترین امورى که در تاثیرگذارى دخالت دارند ویژگى هاى روحى از قبیل اراده استوار، اخلاق نیکو، حسن معاشرت و آگاهى ها و توانهاى علمى بالا است. تأثیرپذیرى مثبت نیز تا حدودى به این امور و نیز به میزان انعطاف پذیرى و حقیقت طلبى شخص ارتباط دارد و تاثیر پذیرى هاى منفى برخاسته از ضعف آگاهى و اراده مى باشد. بنابراین هر اندازه در تقویت اراده خود گسترش صفات حسنه و خلق و خوى پسندیده و افزون سازى آگاهى ها ودانش هاى خود به ویژه در زمینه مسایل دینى فرهنگى و اجتماعى تلاش کنید تدریجا توان تاثیرگذارى بیشترى خواهید یافت.
بنابراین تأثیرگذارى یک مهارتى است که به تدریج حاصل مى شود و تأثیرگذار و تأثیر گیرنده و فضاى روانى از آمادگى لازم و شرائط کافى برخوردار باشد که با تمرین و ممارست به این مهارت دسترسى پیدا مى شود. با رعایت اصول و نکات زیر فرد مى تواند میزان تأثیرگذاری خویش را افزایش دهد.
1. کار خود را با تحسین و قدردانى صمیمانه از طرف مقابل شروع کنید.
2. با اندکى تفحص و جستجو برنامه خود را با برجسته کردن یک یا چند نکته مثبت و ارزشمند در طرف مقابل و تحسین صادقانه از وى به خاطر وجود آن امر مثبت ارتباط خود را با وى پى گیرى نمائید.
3. در صورتى که اشتباه و لغزشى در وى مشاهده کردید مستقیما از او گلایه نکنید و وى را مورد انتقاد مستقیم و سرزنش خود قرار ندهید.
4. قبل از انتقاد از دیگران درباره اشتباهات خود حرف بزنید.
5. سعى کنید شنونده خوبى باشید و دیگران را تشویق کنید درباره خود براى شما حرف بزنند.
6. صمیمانه دیگران را دوست داشته باشید و به آنها این محبت باطنى خود را اعلام کنید.
7. به دیگران اعتبار بدهید و کارى کنید که احساس کنند مهم هستند.
8. در طرف مقابل نسبت به کارى که مى خواهى انجام دهد میل شدیدى ایجاد کنید و به عبارت دیگر فضاى روانى لازم را براى انجام آن عمل فراهم نمائید.
9. هر رفتارى را که از دیگران نسبت به خود انتظار دارید همان را با ایشان در پیش گیرید.
10. سعى کنید نقطه نظرات و دیدگاههاى خویش را بر دیگران تحمیل نکنید زیرا مردم سخن کسى را که بخواهد عقیده اش را بر آنان تحمیل کند نمى پذیرند و با کسى که همچون یک سرپرست با ایشان رفتار کند دوستى نمى ورزند و به او اعتماد نمى کنند.
در پایان، توجه به این نکته لازم است، که برادر شما یک جوان است و بهترین راه برای تأثیر گذاری ایجاد رابطه عاطفی است و برای ایجاد ارتباط عاطفی سعی کنید با او همدردی کنید و در حل مشکلات او همراه او باشید. او را درک کنید و به نیازهای روحی او توجه داشته باشید، از سرزنش کردن او خودداری کنید به او احترام بگذارید و او را بدون شرط بپذیرید؛ یعنی پذیرش شما نسبت به او مشروط نباشد و به گونه ای رفتار کنید که او احساس کند شما دلسوز او هستید رعایت نکات فوق باعث می شود بین او و شما یک ارتباط صمیمی و عاطفی برقرار شود آنگاه می توانید در قالب صمیمیت و دوستی مشکلات او را گوشزد کنید و در حل آنها به او کمک کنید. اگر برخوردی غیر از این با او داشته باشید و بخواهید از طریق تهدید و امر و نهی با او برخورد کنید قطعا نمی پذیرید و در تکرار اشتباهات اصرار می ورزد و حتی طغیان می کند.
در این ارتباط تنها به راهکارهای کلی اکتفاء می کنیم و منتظر نتیجه از سوی شما هستیم:
1. وقت این شخص را با اعمالی شایسته و مورد علاقه اش پر کنید تا فرصت پرداختن به اینگونه امور را نداشته باشند. این نوع اعمال را به اعمال جایگزین می شناسیم. لذا باید برای وی جذابیت داشته باشد و مورد علاقه وی باشد و اگر شما وقت ایشان را با این اعمال پر کنید دیگر نیازمند امر و نهی نمودن و سخت گیری و پرخاشگری و نگرانی و … نیست.
2. به صورت ناخواسته(اما برای شما با برنامه قبلی) کامپیوتر را از مصرفی بودن و خدمت دهی بودن خارج کنید مثلا قطعه ای از آن را با کمک افراد آشنا و صاحب مهارت بردارید تا امکان اتصال به شبکه وجود نداشته باشد مثلا مودم را از کار بیاندازید.
3. بدون اینکه احساس کند کنترل و مراقبت نمایید, در قالب دوستی و ارتباط نزدیکتر با او بیشتر همراه باشید مثلا با هم درس خواندن و یا با دوستان قابل اعتماد مطالعه کردن و حتی با هم به کامپیوتر پرداختن و…
راههای کنترل غیر مستقیم را در پیش گیرید, در قالب دوستی, همکاری و … ارتباط خودتان و یا دیگران را با او افزایش دهید تا او را به صورت غیر مستقیم به جهت آنچه خود دوست دارید بکشید.
4. سخت گیری, سرزنش, کنترل از نزدیک, لحظه به لحظه و تنبیه, اعمال رفتارهای خشونت آمیز را کامل و تمام کنار بگذارید, چرا که تمام این امور آفت برقراری یک ارتباط سالم و قابل اعتماد است و او را از شما دور و در دام بد خواهان می اندازد.
5. هیچگاه راضی به قطع ارتباط و یا فراموش نمودن او نباشید بلکه به هر قیمتی که شده این ارتباط را گسترش دهید, و تعمیق کنید تا در فضای صمیمیت تمام مشکلات و نیازهای خود را با شما در میان گذارد. و شما هم بتوانید تا عمق نهان خانه ی دل او رسوخ کنید و ناگفته های او را بشنوید.
6. با گرفتن کادو و هدیه و ارائه خدمات مورد نیاز او به او بفهمانید که دوستدار او و ترقی و تعالی او هستید و نمی خواهید سد راه او بشوید. تا زمانیکه او شما را خیر خواه خود تلقی نکند نمی تواند به حرف شما گوش دهد.
7. راهکارهای فوق را برای مدتی بکار گیرید و واکنش او را گزارش دهید و از تاثیر و عدم تاثیر آنها ما را مطلع سازید تا در خدمتتان باشیم.