خانه » همه » مذهبی » در چه ساعتی از شبانه روز دعاکردن به اجابت نزدیکتر است؟

در چه ساعتی از شبانه روز دعاکردن به اجابت نزدیکتر است؟

خوشبختانه در دین مقدس اسلام، امکان ارتباط انسان با خداوند و اولیای دین در همه حالات و ساعات وجود دارد. برخلاف سایر ادیان که این ارتباط در مکان ها و زمان های خاصی مثل کلیساها و معابد و یا در روزهایی مثل یکشنبه امکان پذیر است. انسان باید هر حال خوشی را که برایش پیش می آید مغتنم شمارد و آن را بهانه و وسیله ای برای ارتباط با خداوند و پاکان درگاهش قرار دهد. زمینه ایجاد ارتباط و طرح نیازها در برخی مکان ها و پاره ای اوقات برای انسان فراهم تر است.دعا و ارتباط در مکان های مقدسی مانند مساجد، به ویژه مسجد الحرام و مسجد النبی و مسجد جامع کوفه و مسجد سهله و مسجد مقدس جمکران و امثال اینها و نیز زمان های مبارک و با عظمتی مانند شب قدر، روز عرفه، شب و سحر و عصر جمعه و ایام میلاد و شهادت ائمه اطهار(ع) در سرعت استجابت و مفید بودن آن بسیار مؤثر است.
مثلا در مورد شب و سحر جمعه در روایت آمده است وقتی فرزندان حضرت یعقوب(ع) از خطاهای خود پشیمان شدند به پدر خود چنین گفتند: «قالو یا ابانا استغفرلنا ذنوبنا انا کنا خطئین. قال سوف استغفرلکم ربی انه هوالغفور الرحیم؛ پدرجان از خداوند آمرزش گناهان ما را طلب نما، چون ما خطاکار می باشیم. حضرت. حضرت یعقوب(ع) فرمود: به زودی از خداوند برای شما آمرزش می خواهم، چون او بخشنده و مهربان است» (یوسف، آیه 97 و 98).
در روایت داریم که حضرت یعقوب(ع) این طلب آمرزش را تا شب جمعه به تأخیر انداختند، چون به اجابت نزدیکتر است (مفاتیح الجنان، اعمال روز و شب جمعه) و نیز دعای در سحرگاهان هنگامی که مردم در خوابند و گناهان و جرم ها کمتر است و راه برای بالا رفتن و صعود و اجابت دعا هموارتر است از تأثیر و اهمیت ویژه ای برخوردار است.
در روایت از حضرت فاطمه زهرا(س) آمده است که در واپسین لحظات غروب روز جمعه لحظه و زمانی است که دعا حتی مستجاب است. برای کسی که برای اولین بار چشمش به خانه خدا می افتد دعا و ارتباط با خداوند امتیاز ویژه ای دارد.
دعا کردن زیر ناودان طلا و در کنار کعبه معظمه نیز از موقعیت خاصی برخوردار است. ولی شاید بهترین زمان برای طرح نیاز و مناجات و دعا و ایجاد ارتباط با خداوند و اولیای برگزیده و پاک او، هنگام حضور قلب، دلشکستگی است چون خداوند دعایی را که از روی توجه و اقبال قلب و میل و اشتیاق آن باشد و نیز دعا و سوز و مناجات برخاسته از قلبی شکسته و دردمند را زودتر اجابت می کند.
در حدیث قدسی خداوند می فرماید: «انا عند المنکسره قلوبهم؛ من در نزد دل شکستگانم».
بعد از انجام فرایض و ادای نماز، دعا مستجاب است.
امام صادق(ع) می فرماید: سه وقت است که دعا به اجابت می رسد به دنبال نماز، هنگام باریدن باران و هنگامی که نشانه ای از خدا ظهور کند (وسائل الشیعه، ج 4، ص 1116، حدیث 9 و 10).
و نیز در مراقد ائمه(ع) دعا مستجاب است.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد