خانه » همه » مذهبی » نظرات دانشجویان خارجی درباره بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی

نظرات دانشجویان خارجی درباره بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی

هنوز برای جهان سؤال است که امام چگونه با دست خالی شاه را سرنگون کرد

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw== - نظرات دانشجویان خارجی درباره بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی

امام خمینی(ره) به عنوان بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران با شخصیت نافذ خود توانست ضمن رهبری قیام مردم ایران در سال‌های قبل از پیروزی 22 بهمن 57، قیام ملت ایران را به پیروزی رساند و رژیم پهلوی را ساقط کرد.

شخصیت امام خمینی(ره) و اندیشه‌های ایشان در پیشبرد و هدایت انقلاب اسلامی ایران نقش اساسی داشت و در برهه‌های گوناگون هدایت کننده مسیر قیام مردم بود. رهبری امام که بعد از قیام 15 خرداد 1342 پررنگ‌تر شد، ازجمله عوامل به انحراف نرفتن قیام مردم و به ثمر نشستن آن است.

امام خمینی(ره) به دلیل راهبری داهیانه خود به یک شخصیت جهانی تبدیل شد و اندیشه‌های مغفول مانده اسلام را بار دیگر زنده کرد تا امروز شاهد باشیم که امام(ره) به الگویی برای اسلام‌گرایان و آزادی‌خواهان جهان تبدیل شود؛ برای شناخت بیشتر شخصیت بنیانگذار کبیر انقلاب‌اسلامی در عرصه بین‌المللی به برخی از نظرات دانشجویان خارجی در حال تحصیل در ایران پرداختیم.

سخنانی که نشان از بین‌المللی بودن چهره امام‌خمینی(ره) دارد و بر تأثیرگذاری اندیشه‌های امام بر قلوب ملت‌های مظلوم و مستضعف جهان تأکید می‌کند.

براساس این گزارش، بهرام جان عظیم‌اف نماینده دانشجویان تاجیکستانی در حال تحصیل در ایران شخصیت امام خمینی(ره) را یک شخصیت چند بعدی توصیف می‌کند و می‌گوید که اگر بخواهیم در مورد هر بعد از شخصیت امام(ره) صحبت کنیم، نیاز به نوشتن چند کتاب داریم اما در این فرصت کوتاه به چند بعد از شخصیت ایشان اشاره می‌کنم.

وی اعتقاد دارد که قبل از انقلاب یک نظام شاهنشاهی در ایران مستقر بود که از لحاظ دموکراتیک و انتخاباتی مردم دخالتی در آن نداشتند اما امام(ره) شعار عدالت، آزادی و استقلال را سر می‌داد و در اولین سخنرانی خود نیز اعلام کرد که رأی، رأی ملت است و حتی در هنگام حضور در ایران اعلام کرد که هدفش این است که بتواند ارزش انسانی را در ملت ایران و بقیه ملت‌ها پایه‌ریزی کند.

* امام تغییر در بینش رفتاری و گفتاری را در ایران دنبال ‌کرد

نماینده دانشجویان تاجیکستان به این نکته هم اشاره کرد که قبل از امام نیز کسانی مانند گاندی و سیدجمال‌الدین اسدآبادی تلاش‌هایی در این زمینه انجام داده‌اند اما سه اصل مهم از سوی امام دنبال شد که به وسیله آن‌ها می‌توان در ملت‌ها تغییر ایجاد کرد که این سه اصل شامل تغییر در بینش افراد، تغییر رفتاری و تغییر گفتاری می‌شود.

* امام با تئوری وارد مبارزات شد

عظیم‌اف معتقد است که امام خمینی(ره) با تئوری وارد مبارزات خود شد و افرادی مانند شهید مطهری و شهید بهشتی تئوری‌های ایشان را تقویت کردند. پیامبر اسلام هم در زمان خود تئوری وحدانیت را آورد و این تئوری به دلیل جدید بودن باعث پیروزی ایشان شد، چون توانست حرف جدید خود را در جامعه گسترش دهد و در واقع تئوری پیامبر تئوری برتر بود و امام‌خمینی(ره) نیز بعد از چندین سال سکوت اسلام تئوری جدیدی را ارائه کند.

عظیم‌اف می‌گوید که بعد از انقلاب به دلیل وقوع انقلاب اسلامی ایران روحیه آزادی‌خواهی و استقلال‌طلبی در لبنان، فلسطین، عراق و افغانستان به وجود آمد و معتقد است که تاجیکستان نیز از این غافله عقب نمانده و اکنون جوان‌ها در این کشور شور و حال عجیبی برای آشنایی با فرهنگ و زبان ایرانی و همچنین اندیشه‌های امام خمینی(ره) دارند.

*واعظی: اندیشه امام خمینی(ره) معطوف به تمام جهان اسلام است

همچنین مرضیه واعظی نماینده دانشجویان در حال تحصیل افغانستان در ایران در خصوص نظر دانشجویان افغانستانی در مورد شخصیت بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی می‌گوید که در اندیشه سیاسی امام آنچه نظر بنده و دیگر دانشجویان افغانستانی را به خود جلب کرد، این است که اندیشه ایشان معطوف به جهان اسلام بود و بحث ایشان فقط بحث انقلاب اسلامی در ایران به شمار نمی‌رفت؛ البته انقلاب اسلامی ایران حرکت بسیار بزرگی بود و همچنان ادامه دارد.

وی معتقد است که امام خمینی(ره) به تمام امور مسلمین در تمام نقاط جهان نظر داشت و در واقع برای امام(ره) زندگی دیگر مسلمانان جهان نیز دارای اهمیت فراوانی بود و امام به مسلمانان دیگر کشورها بسیار توجه داشت.

واعظی اندیشه‌های امام در مقابله با استعمار غرب و همچنین دیدگاه ایشان در خصوص دفاع از مظلوم را از جمله اندیشه‌های بزرگ امام خمینی(ره) توصیف می‌کند و می‌گوید: “برای تمامی نسل‌ها گفته شده است و در واقع اندیشه بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی آن قدر بزرگ است که چند نسل بعد از ما نیز می‌تواند از آن استفاده کند. ”

نماینده دانشجویان افغانستانی اعتقاد دارد که بعد از انقلاب بسیاری از کشورها و روشنفکران غرب نظریاتی دادند که چگونه این انفجار عظیم رخ داد.

* انقلاب ایران یک انقلاب معنوی است

وی در بیان یکی از این نظریات گفت که یکی از این نظریه‌پردازان بیان کرد که انقلاب چیزی است که اتفاق نمی‌افتد بلکه به وجود می‌آید و انقلاب ایران سال‌ها پایه‌ریزی شد و همچنین وی اعتقادداشت که انقلاب ایران یک انقلاب معنوی با قدرت بالا است و در واقع روح امام در قلب مردم جا پیدا کرده است.

وی به این نکته اشاره کرد که جا پیدا کردن روح امام در قلب مردم کار آسانی نیست و امام‌خمینی(ره) توانست در قلب مردم راه پیدا کند و این یعنی پیروزی مطلق.

واعظی معتقد است: “مردم با رهبری که خود را جدا از مردم نمی‌داند، حرکت کرده و باعث انفجار شدند. ”

وی اعتقاد دارد که امام خمینی(ره) با روح بزرگ خود به بقیه ملت‌ها روحیه می‌داد تا برخاسته و سکوت نکنند؛‌ امام عقیده داشت همان‎طور که ملت ایران توانست در برابر استکبار بایستد دیگر کشورها نیز می‌توانند در مقابل استبداد ایستادگی کنند و در واقع اندیشه امام خمینی(ره) و مسیر طی شده توسط ایشان فقط برای ایران نیست بلکه برای تمام ملت‌های جهان است.

نماینده دانشجویان افغانستان یکی از اهداف امام را گسترش تحصیل ‌کردگان در جامعه اسلامی توصیف می‌کند و می‌گوید که جامعه اسلامی اگر دارای جوانان روشن و آگاه باشد، می‌تواند در برابر هر مسئله‌ای مقاومت کند.

* امین: خوشا به حال کسانی که امام‌ خمینی(ره) را دیدند و شناختند

همچنین محمد امین نماینده دانشجویان در حال تحصیل آفریقایی در ایران می‌گوید که بنده اهل سنگال هستم و مردم این کشور مدت زمان زیادی است که امام خمینی(ره) را می‌شناسند.

وی گفت که بنده هم مدت‌های مدیدی است که امام را می‌شناسم؛ البته در آن زمان نمی‌دانستم که ایشان متعلق به چه کشوری است اما در کل امام در آفریقا فردی مشهور است.

* امام باید برای تمام مسلمانان نمونه و الگو باشد

امین معتقد است که امام خمینی(ره) باید برای تمام مسلمانان جهان نمونه باشد و‌ ایشان به جایگاهی رسید که در جامعه اسلامی نفوذ پیدا کرد و امروز می‌توان در خصوص زندگی و اقدامات ایشان مسائل را بیان کرد تا بتوان از این فرد به عنوان یک الگو بهره جست.

نماینده دانشجویان آفریقایی خواندن قسمت‌هایی از زندگی‎نامه امام خمینی(ره) را مطلوب توصیف می‌کند و می‌گوید که در حوزه قم کلاس‌های امام بسیار معروف شد و همین مسئله به انسان نشان می‌دهد که فرد بایستی به دنبال کمال دینی برود و این کمال دینی شخصیت فرد را معرفی خواهد کرد.

وی زندگی روزمره امام را دارای یک انضباط توصیف می‌کند و می‌گوید: “امام دارای لباس‌های بسیار ساده و پوششی ساده بود و همچنین زندگی ساده‌ای را نیز دنبال می‌کرد؛ اما در عین این سادگی آزادی، استقلال و مبارزه با ظلم در سخنرانی‌های ایشان مشهود بود. ”

امین به تبعید امام از ایران اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: “امام خمینی(ره) از ایران بیرون می‌شود اما ایشان یقین داشت که یک روز به هدف خود خواهد رسید و هیچ‎گاه عقب‌نشینی نکرد؛ نهایتاً با همراهانش و همچنین ملت آزاد ایران در سال 1979 میلادی کار شاه را تمام می‌کند و حکومت استبدادی را از بین می‌برد و این انقلاب یک پدیده جدید در تمام عالم است و بعد از آن حکومت جمهوری اسلامی تشکیل می‌شود. ”

نماینده دانشجویان آفریقایی در حال تحصیل در ایران معتقد است که نام امام خمینی(ره) در جهان پخش می‌شود و جهان از کار ایشان در شگفت می‌شود و همچنین جهان بارها از خود سؤال می‌کند که چه‎طور امام خمینی(ره) توانست با دست خالی شاه را سرنگون کند که این مسئله افتخار مسلمانان شد.

* خوشا به حال آنانی که امام خمینی(ره) را دیدند و شناختند

امین می‌گوید: “خوشا به حال آنانی که امام خمینی(ره) را دیدند و شناختند؛ من هم دوست داشتم ایشان را ببینم اما چه کنم که نشد. ”

* امام خمینی(ره) نشان داد که می‌توان در برابر آمریکا ایستاد

محمد عبدالمجید نماینده دانشجویان در حال تحصیل سوریه در ایران هم معتقد است: “زمانی که در مورد امام خمینی(ره) صحبت می‌شود انسان می‌ماند که بایستی چه بگوید. ”

وی یکی از رموز موفقیت‌های امام را شخصیت ایشان عنوان می‌کند و می‌گوید: “امام خمینی شخصیت قالب و مصمم خود را همراه با مهربانی، دوستی، عاقبت‌بینی و الفت عجین ساخته است و در واقع ایشان از معدود رهبرانی بودند که در همه ابعاد جامعه تأثیر می‌گذاشتند و در جایگاه رهبری تأثیر به‌سزایی در تاریخ به‌جای گذاشتند. ”

* انقلاب اسلامی ایران یکی از مهمترین رویدادهای تاریخ اسلام است

نماینده دانشجویان سوریه انقلاب اسلامی ایران را یکی از مهمترین رویدادهای تاریخ اسلام توصیف می‌کند و ادامه می‌دهد که قدرت اسلام بعد از دولت عثمانی از دست رفته بود اما انقلاب ایران برای تمام جهان اسلام نمونه‌ای به شمار می‌رفت و به لحاظ ویژگی و مفهوم انقلاب ملی نبود بلکه یک انقلاب بین‌المللی بود.

عبدالمجید می‌افزاید: “انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره) موجب تغییر سیاست بین‌المللی شد و امام خمینی ثابت کرد که اسلام دینی با تکالیف محدود نیست بلکه با تلاش است. ”

وی اعتقاد دارد که اسلام بعد از انقلاب به عنوان یک نیروی قوی پدیدار شد و‌ امام خمینی(ره) برای هوشیاری مسلمانان جهان پیام‌های متعددی داشت.

* امام نگران غفلت مسلمانان بود

عبدالمجید معتقد است که انقلاب ایران اسلام را به عنوان روش جامع زندگی به جهانیان معرفی کرد و امام در واقع نگران غفلت مسلمانان بود و تشکیل جامعه بزرگ اسلامی را دنبال می‌کرد و امام همچنین اعتقاد داشت که مسلمانان باید خود را باور کنند و بدانند که شخصیت داشته و می‌توانند کار انجام دهند.

نماینده دانشجویان سوریه می‌افزاید: امام متوجه بود که اگر مسلمانان جهان از خواب برخیزند و به یکدیگر دست اتحاد بدهند هیچ‎گاه قدرتی نخواهد توانست در برابر آن‌ها بایستد و در زمانی که عده‌ای برای عدم موفقیت انقلاب شرط‌بندی می‌کردند انقلاب با رهبری امام در راه خود باقی ماند و راه خود را پیمود.

عبدالمجید انقلاب اسلامی ایران را تجربه جدیدی عنوان و خاطرنشان می‌کند که امام خمینی ثابت کرد که جهانی است اما برای بعضی‌ها جهانی شدن وحشتناک به شمار می‌رود اما امام خمینی(ره) ثابت کرد که اسلام می‌تواند اداره کننده جهان باشد.

وی اضافه می‌کند که امام معتقد بود که مسلمانان باید از شعار دادن دست بردارند و به اقدام عملی روی آورند و همچنین ایشان عقیده داشت که بایستی اختلافات را کنار گذاشت و ملت عرب را برادران ایرانی می‌دانست و بارها بیان می‌کرد که آمریکا از اتحاد عرب و ایران هراس دارد.

* امام طالب صلح است

عبدالمجید اعتقاد دارد که امام طالب صلح است و به دنبال جنگ نبود، اما متأسفانه با قدرت‌های استعمارگر چه می‌توان کرد؛ زمانی سفارت آمریکا در ایران فعالیت داشت اما بعد از انقلاب بسته شد و همچنین سفارت اسرائیل نیز در ایران بعد از انقلاب به فلسطین تغییر پیدا کرد.

نماینده دانشجویان سوریه یادآور می‌شود که امام می‌دانست شاه با اسرائیل همکاری دارد و در واقع ایران عامل آمریکا در منطقه به شمار می‌رفت و با انقلاب این شرایط تغییر پیدا کرد و امام خمینی(ره) نشان داد که می‌توان در برابر آمریکا ایستاد و می‌توان اسرائیل را نابود کرد.

وی به سخن امام(ره) مبنی بر اینکه “اسرائیل باید از بین برود ” اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد که بسیاری از کشورهای عربی جرأت گفتن این سخن را ندارند و گفتن این جمله از سوی امام باعث شد که امام در کشورهای عربی بسیار محبوب شود.

عبدالمجید تاکید می‌کند: “هیچ‎گاه حمایت امام از مردم فلسطین، لبنان و سوریه را فراموش نمی‌کنیم؛ سوریه از معدود کشورهایی بود که از انقلاب اسلامی در ایران حمایت کرد و بعد از گذشت این همه سال به راه خود در حمایت از انقلاب ادامه داد و تا خدا بخواهد به راه خود ادامه می‌دهد. ”

نماینده دانشجویان سوریه می‌افزاید: “حمایت امام از مردم فلسطین و اختصاص یک روز برای مردم مظلوم این کشور یک یادگار از امام برای ما است. ”

(خبرگزاری فارس ، 90/03/11)

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد