طلسمات

خانه » همه » مذهبی » آئین همسر داری در قرآن

آئین همسر داری در قرآن

یکی از وظایف زن و شوهر در خانه آن است که در خانه به یکدیگر مهر بورزند و خوشرفتار باشند. زور گویی و خودخواهی به بهانه برخوردار بودن از اقتدار، نه تنها عملی حرام است و باعث می‌شود انسان در روز قیامت مورد مؤاخذه قرار بگیرد، بلکه، به روابط خانوادگی و صمیمیت زن و شوهر در خانواده به شدت آسیب می‌رساند. هیچ انسانی حاضر نیست در کنار فردی متکبر و خودخواه که از عواطف انسانی در او خبری نیست زندگی کند. انسان متکبر دیگران، از جمله همسر و فرزندان را از خود دور، و بلکه با خود دشمن می‌سازد. خداوند اصل و اساس بنیان خانواده را بر مهر و محبت میان زن و شوهر قرار می‌دهد و می‌فرماید: «وَ مِنْ آیاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ أَنْفُسِکُمْ أَزْواجاً لِتَسْکُنُوا إِلَیْها وَ جَعَلَ بَیْنَکُمْ مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً إِنَّ فی ذلِکَ لَآیاتٍ لِقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ» (سوره روم، آیه 21)، یعنی: و از نشانه‌های خداوند این است که از جنس خودتان همسرانی برایتان آفرید تا در کنار آنان آرامش بیابید، و میان شما دوستی و رحمت قرار داد، همانا در این امر، نشانه‌هایی است برای آن گروهی که تفکر می‌کنند.
در آیات قران و روایات اهل بیت (علیهم السلام) همچنین به افراد دستور داده شده که با همسران خود، با عطوفت و مهربانی رفتار کنند. برخی از این آیات و احادیث را از نظر می‌گذرانیم.
قران کریم می‌فرماید: « وَ عاشِرُوهُنَّ بِالْمَعْرُوف» (سوره نساء، آیه 19)؛ یعنی: با همسرانتان به شایستگی رفتار کنید.
پیامبر اکرم (ص) نیز می‌فرماید:
« خَیرُکُم خَیرُکُم لِأهْلِهِ وَ أنَا خَیرُکُم لِأهْلی» (من لا یحضره الفقیه، ج 3، ص 555)بهترین شما کسی است که برای خانواده خود بهترین است و من بهترین افراد برای خانواده‌ام هستم.
و امام صادق (ع) می‌فرماید:
« رَحِمَ اللهُ عَبداً أحْسَنَ فیما بَینَهُ وَ بَیْنَ زَوْجَتِه » (من لا یحضره الفقیه، ج 3، ص 443)؛ خداوند رحمت کند بنده‌ای را که رابطه بین خود و خانواده‌اش را نیکو گرداند.
نکته‌ای که لازم است به آن توجه داشته باشیم این است که مرد در عین حال که به همسر خود با عطوفت و مهربانی برخورد می‌کند، باید مقتدر هم باشد و این دو هیچ تنافی با هم ندارند. البته، مرد اقتدار خود را باید از طریق کار دانی، تشخیص صحیح مصالح همسر و فرزندان، تأمین هزینه‌های خانواده، و به طور خلاصه، از طریق مدیریت صحیح خانواده به منصه ظهور برساند نه از طریق تکبر و زورگویی.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد