خانه » همه » مذهبی » اخبار و اطلاعاتی از آینده جهان تا روز قیامت نهفته در مصحف حضرت زهرا(س) ا مصحف حضرت زهرا (س)

اخبار و اطلاعاتی از آینده جهان تا روز قیامت نهفته در مصحف حضرت زهرا(س) ا مصحف حضرت زهرا (س)

اخبار و اطلاعاتی از آینده جهان تا روز قیامت، سرنوشت فرزندان و ذراری آن حضرت، ستمگری و انواع جنایات خلفای جور و پادشاهان را شامل است.

خبرگزاری شبستان، جابربن عبدالله انصاری از جمله نزدیکترین افراد از صحابه پیامبر به اهل بیت، مخصوصاً به حضرت فاطمه (س) است. او سلام پیامبر خدا (ص) را به حضرت امام باقر (ع) رسانید و زمان آن امام بزرگ را درک کرد.

حضرت امام صادق (ع) می فرمایند: روزی پدرم به جابر گفت: من سوال خصوصی دارم و می خواهم از تو بپرسم، چه زمانی برایتان مقدور است؟!

جابر گفت: هر وقت بخواهید،حاضرم کسب فیض نمایم.

امام باقر (ع) با وی محرمانه دیدار کرد و سپس پرسید: جابر! بگو ببینم لوحی را که در دست مادرم (فاطمه) دیده ای چگونه بود؟ و از او در مورد آن لوح چه شنیدی؟

جابر گفت: سوگند به خدا روزی پس از ولادت امام حسین(ع) برای عرض تهنیت به حضور آن بانو رسیدم، ناگاه لوح سبز رنگی را در دست او دیدم که مثل زمرد می درخشید و در آن نوشته هایی سفیدرنگ مانند نور خورشید جلب توجه می کرد به وی گفتم: پدر و مادرم فدایت باد ای دختر پیامبر! این لوح چیست و در آن چه نوشته است؟ فرمودند: این لوحی است که از جانب خدا و توسط پیامبر (ص) برای من هدیه شده و در آن نام رسول خدا (ص) و شوهرم امیرالمومنین (ع) و فرزندانم درج گردیده است.

جابر می گوید: من از روی آن نوشته ها استنساخ کردم، از جمله نام پیامبر خدا و نام یکایک ائمه اطهار از حضرت علی تا قائم آل محمد (ص) همراه با نام پدر و مادر آنها آمده بود.

حضرت امام باقر (ع) آنگاه فرمودند: یا جابر! میتوانى آن را براى من عرضه کنى؟ جابر لوح را آماده کرد و در مقابل خود گذاشت و حضرت امام باقر(ع) بدون توجه به آن لوح، آنچه را در آنجا آمده بود از حفظ قرائت کرد.

جابر می گوید: من دقیقا به لوح خود نگاه می کردم، آنچه حضرت می خواند حتى یک حرف با لوحى که در نزد من بود اختلاف نداشت. (1)

محتوای مصحف حضرت فاطمه (س) چه بود؟

مصحف فاطمه (س) شامل: اخبار و اطلاعاتی از آینده جهان تا روز قیامت، سرنوشت فرزندان و ذراری آن حضرت، ستمگری و انواع جنایات خلفای جور و پادشاهان بی داد و از این قبیل علوم و اخبار می باشد، این کتاب از نظر حجم سه برابر قرآن است، ولی چیزی درباره قرآن یا احکام و حلال و حرام ندارد، بلکه آینده تاریخ را تا روز رستاخیز ترسیم کرده است.

ابوبصیر از امام صادق (ع)در مورد مصحف فاطمه (س) سوال نمود، آن حضرت در جواب او فرمودند:

«مصحف فیه مثل قرآنکم هذا ثلاث مرات و اللَّه ما فیه من قرآنکم حرف واحد؛ مصحف فاطمه (س) سه برابر این قرآن موجود است، ولکن در یک حرف نیز با آن مشابهت ندارند.»(2)

شبیه این حدیث از امام کاظم (ع) روایت شده است که مى فرمایند: « مصحف فاطمه در نزد من است، ولى چیزى از احکام قرآن در آن نیست.» (3)

و از حماد بن عثمان روایت شده است که روزی امام صادق (ع) فرمودند: در سنه یکصد و بیست و هشت زنادقه، خروج می کنند و این جریان را از مصحف فاطمه (س) نقل می کنم

حماد پرسید: مصحف فاطمه (س) چیست؟

حضرت فرمودند: «…لیس فیه شی من الحلال والحرام ولکن فیه علم ما یکون؛ در مصحف فاطمه (س) چیزی از حلال و حرام نیست، ولی حوادث و اتفاقات روزگار در آن آمده است.(4)

و در حدیث دیگری همین امام بزرگوار از علوم غیبی و آنچه خداوند در اختیارشان گذاشته خبر می دهد و از کتابهای آسمانی که مخصوص ائمه است ذکری به میان می آورد، آنگاه در مورد مصحف فاطمه چنین می گویند:

و اما مصحف فاطمة (س) ففیه ما یکون من حادث و اسماء من یملک الی آن تقوم الساعة: مصحف فاطمه (س) کتابی است که تمام حوادث و اخبار غیبی و جریاناتی را که پادشاهان تا روز قیامت انجام می دهند در خود دارد.(5)

و بالاخره ابوعبیده می گوید: برخی از اصحاب شیعه از امام صادق (ع) در مورد کتاب های: جامعه، جفر و مصحف فاطمه پرسیدند، حضرت فرمودند: مصحف فاطمه (س) این است که ملکی پیوسته در حضور فاطمه (س) بود و او را در عزای پدر تسلی می داد و از آینده جهان و سرنوشت فرزندانش خبر می کرد،

این کتاب را مصحف فاطمه گویند(6)

آنچه از مجموع این احادیث برمی آید آن است که مصحف حضرت فاطمه (س) کتابی است که از جانب خدا به وسیله ملک و پیک وحی به فاطمه (س) القا شده و امیرالمومنین (ع) آن را نوشته و محتوایش در مورد اخبار غیبی و سرنوشت فرزندان فاطمه و اتفاقاتی است که پادشاهان و امرا در دنیا انجام می دهند و در این کتاب مسائل احکام و حرام و حلال نیامده و این کتاب آن چنان پرحجم است که سه برابر قرآن مجید می باشد.

مصحف فاطمه (س) در چه زمانی نازل شد؟

از سخنان اهل بیت عصمت و طهارت استفاده می شود که مصحف فاطمه بعد از رحلت رسول خدا (ص) که فاطمه زهرا (س) به شدت محزون بود، نازل شده است.

حضرت امام صادق (ع) در این باره می فرمایند:

ان فاطمه علیهاالسلام مکثت بعد رسول اللَّه (ص) خمسه و سبعین یوما و کان دخلها حزن شدید على ابیها و کان یاتیها جبرئیل فیحسن عزاها على ابیها و یطیب نفسها و یخبرها عن ابیها و مکانه و یخبرها بما یکون بعدها فى ذریتها و کان على علیه السلام یکتب ذلک فهذا مصحف فاطمه؛ به یقین فاطمه(س) بعد از پدرش تنها هفتاد و پنج روز در این جهان زندگى کرد و در طول آن مدت غمها و غصه هاى زیادى را تحمل نمود. جبرئیل در آن ایام به طور مرتب به حضور فاطمه(س) نازل مى شد و او را در عزاى پدر تسلیت مى گفت و از مقام و جایگاهش در آن سوى جهان با خبر مى ساخت و همچنین از اوضاع آینده ى دنیا و سرنوشت بچه هایش آگاه مى نمود و على علیه السلام آنها را مى نوشت و همه ى اینها مصحف فاطمه(س) را تشکیل مى داد.(7)

درحدیث دیگرى امام صادق(ع) مى فرمایند:

«مصحف فاطمه ما فیه شى ء من کتاب اللَّه و انما هو شى ء القى علیها بعد موت ابیها؛ در مصحف فاطمه چیزى از آیات قرآن نیست، بلکه آن مصحفى است که بعد از فوت پدرش به او داده شده است.»(8)

همچنین از امام صادق(ع) نقل شده است: «ان الله تعالی لما قبض نبیه (ص) دخل علی فاطمة (س) من وفاته من الحزن ما لایعلمه الا الله عز و جل فارسل الیه ملکا یسلی غمها و یحدثها فشکت ذلک الی امیرالمومنین (ع) فقال (ع): اذا احسست بذلک و سمعت الصوت قولی لی فاعلمته بذالک فجعل امیرالمومنین یکتب کلما سمع حتی اثبت من ذلک مصحفاً…»(9)

خداوند چون رسول خدا را قبض روح کرد، فاطمه زهرا از این جهت به شدت محزون گشت که جز خدا کسی از درد دل او خبر نداشت لذا ملکی را به سوی او فرستاد، تا وی را تسلیت گفته و با گفتگو کند فاطمه (س) این موضوع را به اطلاع علی (ع) رسانید، آن حضرت فرمود: هرگاه چنین احساس کردی مرا باخبر کن. بدین صورت فاطمه علی (ع) را از آمدن ملک با خبر می ساخت، و علی (ع) گفتگوها را می نوشت. از این طریق مصحف فاطمه به وجود آمد.

پایان پیام/

1- (فرائد سمطین، ج 2، ص 136 تا 141، ش 432 تا 435).

2- (اصول کافی ج1، ص239، ح1-بصائر، ص152، ح3)

3- (بصائر، ص154،ح8: عندی مصحف فاطمه لیس فیه شیء من القرآن.)

4- (کافی، ج1،ص240،ح2-بحارالانوار، ج26،ص44،ح77-بصائر،ص157،ح18).

5- (بحارالانوار، ج26، ص18،ح1).

6- (کافی،ج1،ص241، ح5-بصائر، ص154، ح6:و یخبرها عن ابیها و مکانه و یخبرها بما یکون بعدها فی ذریتها و کان علی یکتب ذلک فهذا مصحف فاطمه.)

7-(بحارالانوار، ج26،ص41،ح72-کافی، ج1،ص241،ح5و ص458،ح1-بصائر، ص153،ح6-عوالم،ج11،ص188.)

8-(بصائرالدرجات،ص159،ح27

9-(اصول کافی، ج1، ص240، ح2-بحار، ج26، ص44،ح77 و ج43، ص80،ح68-بصائر ص 157،ح18)

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد