خانه » همه » مذهبی » حضرت عیسی(ع)

حضرت عیسی(ع)

حضرت عیسی سلام الله علیه زنده است و به نص آیه شریفه 55 سوره مبارکه آل عمران: «یاد کن هنگامی را که خدا گفت: ای عیسی، من تو را برگرفته و به سوی خویش بالا می برم…»«برگرفتن» ترجمه «توفی» است. یعنی خداوند همه وجود و هستی حضرت عیسی را برگرفت و نزد خود نگه داشت. چنان که در سوره نساء آیه 159 می فرمایند: «[یهودیان] یقینا او را به قتل نرسانند بلکه خداوند او را به جانب خود بالا برد».
پس حضرت عیسی نزد خداوند متعال زنده است و تا زمانی که در پس ظهور حضرت مهدی علیه السلام به زمین بازگردد تا به واسطه او اهل کتاب، ایمان بیاورند، زنده می باشد. (برای اطلاع بیشتر نگا: تفسیر المیزان، ج 3، ص 225_224؛ ذیل آیه 55 سوره آل عمران و ج 5، ص 141_140 ذیل آیه 159 سوره نساء)
هدف از این امر هم چند چیز می تواند باشد:
1. آن است که او در زمان ظهور حضرت مهدی علیه السلام به زمین بازگردد و مردم و اهل کتاب را _ که طبق نص عهدین منتظر ظهور اویند_ به حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف دعوت کند.
بله خداوند می توانست او را مانند مومنان خالص دیگر بمیراند و بعدا دوباره زنده کند، اما حکمت بالغه الهی بر این تعلق گرفت که او زنده باشد و البته چنانکه ملاحظه کردید، او در دنیا زندگی نمی کند، بلکه در نزد و جانب الهی زندگی می کند.
در روایات ما نیز مسلم است که روزی حضرت عیسی ظهور می کند و پشت سر امام زمان(عج) مسیحیان را به حق دعوت می نماید و به واسطه ایشان، بسیاری از مسیحیان به حضرت مهدی و دین مبین اسلام می گروند.
بنابراین اصل زنده بودن ایشان امکان وقوعی دارد و محال عقلی نیست و همچنان که ولادت ایشان خارق العاده بوده، ادامه حیات ایشان نیز به صورت خارق العاده ادامه یافته است. اما درباره کیفیت آن و چگونگی حضور ایشان در آسمان ها به روشنی معلوم نیست (برگرفته از تقریرات تفسیر آل عمران، استاد جوادی آملی).
2. هدف دیگر از این کار ممکن است این باشد که نمونه مورد قبولی باشد برای زنده ماندن افراد برای مدت طولانی تا بتوان به راحتی زنده بودن امام زمان(عج) را توجیه کرد، چنان که زنده بودن حضرت خضر(ع) و الیاس(ع) نیز مؤید خوبی برای زنده بودن امام زمان(عج) می باشد.
اما راجع به ذیل پرسش در صورتی که دین مسیحیت توسط اسلام نسخ شده است» خوب است به چند نکته توجه شود:
1. چنان که اشاره شد اهداف احتمالی زنده بودن حضرت عیسی به نفع اسلام تمام می شود هم او مردم را به سوی امام زمان(عج) دعوت می کند و هم توجیه زنده بودن مهدی(عج).
2. معنای نسخ این است که برخی احکام ادیان قبلی از جمله مسیحیت از رسمیت افتاده است و قابل عمل نیست و آن بخشی که در ضمن قوانین اسلامی آمده (احکام مشترک بین ادیان) رسمیت دارد و عمل می شود و همین طور معنی اش این است که زمان پیغمبری حضرت عیسی تمام شده است ولی به این معنی نیست که آنها دیگر حرمت و ارزش و عظمت ندارند، از نظر دین اسلام ایمان به تمامی پیامبران، به عنوان پیامبران الهی در زمان خویش از جمله حضرت عیسی لازم است و از دیدگاه اسلام همه آنها معصومند و رفتارهای عملی و اخلاقی آنها می توانند به عنوان الگو مطرح باشند، لذا در قرآن داستان های پیغمبران مفصل آمده و حضرت ابراهیم و… به عنوان الگو مطرح شده اند. پس نسخ شریعت عیسی هیچ تنافی ندارد با این که فعلا او در آسمان ها در پیشگاه الهی از قدر و عظمت برخوردار باشد.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد