شرح زندگی حضرت آیتا… احمد جنتی
آیت ا… احمد جنتی در سال 1305 در روستای لادان از توابع اصفهان در یک خانواده روحانی متولد شد.
تحصیلات قدیمه را تا سن 18 سالگی در اصفهان و در مدرسه جد بزرگشان ادامه داد و در سال 1324 به قم عزیمت کرد و در مدرسه فیضیه و حجتیه از محضر استادان بزرگی همچون آیات عظام سید محمدرضا گلپایگانی, بروجردی, سید محمد حجت, محمدتقی خوانساری, سیدزین العابدین کاشانی, مرحوم مجاهد محمدباقر سلطانی طباطبایی, حاج آقا رضا بهاالدینی, میزا عبدالکریم تهرانی, صدوقی و حضرت امام خمینی (ره) بهرهمند گردید و پس از فراغت از تحصیل از سال 1340به تدریس علوم حوزوی پرداخت.
از سال 1342 در شورای مدیریت مدرسه حقانی با مرحوم شهید قدوسی و شهید دکتر بهشتی همکاری داشت و این همکاری 14سال به طول انجامید و طی تلاشهای گسترده آنان در این مدرسه طلاب نخبه و ممتازی تربیت گردیدند.
همزمان با اوجگیری نهضت اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) زندگی آیت ا… جنتی وارد مرحله جدیدی گردید.
ایشان از سال 1342از طریق اعزام مبلغ به شهرها و روستاهای مختلف, تشکیل مجالس وعظ و سخنرانی و شرکت در جلسات جامعه مدرسین فعالیت سیاسی خود را آغاز نمود و ضمن افشاگری علیه رژیم پهلوی به نشر افکار امام خمینی (ره) پرداخت. در طول مبارزات سیاسی ایشان چهار مرتبه دستگیر و زندانی شدند که نخستین بار در سال 1345 به اتهام تشکیل جلسات سری علیه دولت بازداشت و به زندان افتادند. در مرتبه دوم بازداشت ایشان 77روز به طول انجامید و در مرحله سوم در زندان شهربانی محبوس شد.
آخرین مرتبه دستگیری ایشان موجب انتقال به زندان کمیته گردید که تحت شکنجه روحی قرار گرفتند. در اواخر سال1351پس از آزادی از زندان و عزیمت به جزیزه خارک, شبانه توسط مأمورین مسلح دستگیر و به آبادان و سپس قم منتقل شدند و به مدت سه سال به اسدآباد همدان تبعید گردیدند.
آیت ا… جنتی در زمان تبعید به ترجمه و تدوین کتب مذهبی اقدام مینماید و در حدود سال 1356 سفری به عتبات عالیات کرده به محضر حضرت امام خمینی (ره) میروند و پس از بازگشت از سفر در جلسات سری به پیشنهاد شهید مظلوم آیتا… بهشتی جهت تأسیس یک جمعیت متشکل اسلامی به همراه دیگر آقایان اساسنامه حزب جمهوری اسلامی را مینویسند.
پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی به فرمان امام خمینی (ره) به عنوان حاکم شرع در تهران, اصفهان و اهواز در دادگاههای انقلاب مشغول به خدمت می شوند که در اواخر سال 1358 در اهواز به عضویت شورای نگهبان منصوب میشوند. در بهار سال 1360 به دعوت آیت ا… امامی کاشانی به عضویت شورای تبلیغات مدرسه عالی شهید مطهری درآمده و با کمک شهید دکتر محمدجواد باهنر, شهید حقانی, آقایان شرعی و عبایی و امامی کاشانی اقدام به تأسیس سازمان تبلیغات اسلامی مینمایند. همچنین در انتخابات مجلس خبرگان به عنوان یکی از پنج کاندیدای استان خوزستان و سپس استان تهران به مجلس خبرگان رهبری راه یافته و در حال حاضر با حکم مقام معظم رهبری, عضو فقهای محترم شورای نگهبان و همچنین نماینده ولی فقیه و دبیر شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی میباشند.( ر.ک: سایت شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی)